начало
Отговорността на посредниците в контекста на новия Регламент за цифровите услуги Отговорността на посредниците в контекста на новия Регламент за цифровите услуги

Добра Автошкола в София

Виртуална приемна - кажете това, което мислите, за това, което искате!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


Добра Автошкола в София

Мнениеот alexandra_tsolova » 12 Апр 2010, 10:02

Здравейте,
Незнам дали тук е правилното място да пускам тази тема, но никъде не намерих нещо по нея ( съжалявам ако тук не е мястото и :oops: ).
Та наскоро реших най накрая да започна шофьорски курс, но тъй като съм малко невежа относно тези неща реших да попитам и вас.
Търся добра автошкола в София ( център - паметника Левски, Сточна Гара ), ако някой на скоро е минал през това или знае за такава школа да ми препоръча. Тъй като не искам да си дам парите ей така ( а и те не са малко 500 - 600 лв. ) и да ме скъсат първия път и следващите също, ако не им дам някой и друг лев. А и инструктора постоянно да седи и да ми крещи и да се изнервя. Все пак човек не се ражда научен да кара кола.
Ще съм ви благодарна ако ме насочите :)
alexandra_tsolova
Нов потребител
 
Мнения: 3
Регистриран на: 25 Мар 2010, 11:10

Re: Добра Автошкола в София

Мнениеот TheOldMan » 12 Апр 2010, 11:51

http://boyanblazhev.hit.bg/Contacts.html
Позволявам си да препоръчам тоя човек. Карах курсове преди 5 години при него. Много съм доволен. Пратил съм и още хора там, и те са доволни. В никакъв случай няма да го чуеш да крещи.
С'я, за взимането на изпита... решението е повече в твоите ръце, не в неговите. Пари не ми е искал, като го питахме "А за изпитващия нещо...?" отговора беше "Тоя не взима, а и на вас няма да ви трябва" От 20 човека 16 завършихме от първия път. Винаги има издънки. Пример: инструктора какво е виновен, че изпитвания подкара колата преди да си е сложил колана ? :)

В момента курсовете се карат на едно малко синьо пежо - не е мерцедес, ма върви, има климатик.
Аз не съм юрист. Ползвайте съветите ми на своя отговорност!
TheOldMan
Активен потребител
 
Мнения: 1646
Регистриран на: 08 Май 2008, 15:19

Re: Добра Автошкола в София

Мнениеот Ivailo5rov » 10 Май 2010, 10:40

Добрата школа е трафикът на София. Вземете книжката по най-лесния, най-бързия и най-евтиния начин и се хвърляйте в дълбокото - движението по улиците на София. Първо си проучете маршрути и пътувайте по тях. Има улици, по които не е за препоръчване да се минава изобщо. И бавно и внимателно! Без самонадеяност. Вземането на книжка не означава, че можете да карате добре, а само право да управлявате автомобил по улиците и пътищата.
Ivailo5rov
Активен потребител
 
Мнения: 1098
Регистриран на: 16 Сеп 2006, 14:39

Re: Добра Автошкола в София

Мнениеот mirel4eto333 » 27 Сеп 2010, 16:27

За мен най-добрата школа в София е: "Бони-Експрес" Школата се намира на Автогара Сердика на удобно място е, инструкторите са много спокоини и коректни,изключително приятни хора обясняват ти всичко, аз курмувах при Ваньо Иванов, които е управител на фирмата и едновременно курмува и движи документите. Нямам никакви оплаквания. Цената на курса е 500 лв една от най-евтините в София не плащаш за вътрешните изпити както в другите школи, кажат ти 600 лв + 2 по 20 лв за вътрешни и такси за пред ДАЙ, там е само 500лв и две такси по 50 лв за явяване пред ДАЙ. Офиса и Учебната зала са на Европейско ниво и е много уютно и спокоино за подготвяне по теоретичната час!!! ПРЕПОРЪЧВАМ ВИ ГИ!!! Ето и линк към саита на школата: http://www.boni-ekspres.eu/
mirel4eto333
Нов потребител
 
Мнения: 1
Регистриран на: 27 Сеп 2010, 16:19

Re: Добра Автошкола в София

Мнениеот bridget » 27 Сеп 2010, 17:10

Полигона на СБА на Хладилника
Емил Петков 0888349424
Карам други курсове при тях, но имах възможност да наблюдавам как се отнасят към тези, които карат В и ми направиха много добро впечатление.

В Младост 2 - Камен 0888649865
Преди две години мои близки караха курса там и двамата взеха книжки от първи път и бяха много доволни от инструктура и начина на провеждане на обучението.

И двете места ги препоръчвам горещо! :!:
Аватар
bridget
Младши потребител
 
Мнения: 43
Регистриран на: 09 Юни 2005, 21:06

Re: Добра Автошкола в София

Мнениеот ili_85 » 19 Окт 2010, 15:36

Здравейте,
аз бих искала също да споделя мнение, понеже в момента карам шоф.курс. Тъй като дълго време търсих подходящ инструктор и се сблъсквах с всякакви, най - накрая мога да кажа, че попаднах на точния човек - инж. Кирил Тодоров! Наистина невероятен инструктор! Ако желаете да се научите да шофирате и да чувствате, че владеете автомобила, еее , то тогава горещо препоръчвам моя инструктор. Освен това ще получите и коректно отношение!

Забравих да оставя тел за връзка с инструктора - 0889 58 53 82!!!
ili_85
Нов потребител
 
Мнения: 1
Регистриран на: 19 Окт 2010, 15:14

Re: Добра Автошкола в София

Мнениеот rory_2010 » 19 Ное 2010, 15:02

Искам да предупредя всички от вас, които си търсят шофьорски курсове В НИКАКЪВ СЛУЧАЙ да не се записват в школата "Експрес В"! Имат офиси в Лозенец на ул. "Черни връх" и в Студентски град на ул. "Кирил Попов". Аз направих грешката да се подведа по ниската им цена (500лв) и да се запиша там, но повярвайте ми тези пари, които уж ще спестите всъщност ще ги платите двойно и тройно, защото там никой не взима книжка от първи път, освен ако не им е някакъв. Въртят далавери с даяджиите, особено си имат един любим, който почти никой не пуска, за да им плаща после такси и допълнителни часове. Съжалявам, че в интернет нямаше лоши коментари за тях, за да знам да не се записвам, но причината за това е че доскоро тази школа е била под друго име - "Автолир". И там са измамили много хора и понеже се е разчуло, са променили името на "Експрес В".
rory_2010
Нов потребител
 
Мнения: 1
Регистриран на: 19 Ное 2010, 14:57

Re: Добра Автошкола в София

Мнениеот didi_7405 » 27 Ное 2010, 08:25

Здравейте,бих искала и аз да споделя мнението си относно автошколите в София и по-конкретно за районите на Младост,Дружба, Горубляне и Слатина.Преди няколко месеца взех книжка и горещо бих препоръчала на всички,които са решили да стават шофьори и живеят на територията на Младост - Автошкола ЕВРОКАР КЕНС ЕООД,ето и сайта : http://www.eurocar-kens.com
Аз лично съм много доволна и от теоретичната и от практическата част, но все пак не се надявайте,че без самите вие да положите усилия ще можете да изкарате изпитите.Знаете,че листовките трябва да се научат, иначе няма вземане на теоретичната част.За практическата част - инструкторите са много добри ,спокойно обясняват всяка стъпка,която следва да предприемете по време на кормуването и ако ги слушате внимателно и изпълнявате всичко, няма да имате никави проблеми и на практическия изпит пред ДАА.Всички са много любезни, през целия курс нито веднъж не ми повишиха тон, или пък да ми се скара инструктора ,затова ,че за пореден път съм направила някоя глупост.Напротив при всяка моя грешка при шофиране ми се обясняваше при такава или подобни ситуации, какво точно трабва да предприема и по какъв начим бих могла да реагирам! Ако искате да искарате един сигурен и спокоен за вас шофьрски курс, горещо ви препоръчвам тази автошкола!
Пожелавам успех и късмет на всички , решили да стават шофьори!
didi_7405
Нов потребител
 
Мнения: 1
Регистриран на: 27 Ное 2010, 07:45

Re: Добра Автошкола в София

Мнениеот bebitor » 27 Ное 2010, 13:43

За школите в София не зная, но за листовки ето този сайт- http://www.traffic-press.com/news/index/ . Абсолютно същите въпроси с тези картинки са и на вътрешния изпит, и на този пред ДАИ.
Rara avis in terris
Аватар
bebitor
Активен потребител
 
Мнения: 1851
Регистриран на: 28 Мар 2007, 18:36
Местоположение: Пловдив, Русе

Re: Добра Автошкола в София

Мнениеот an_nik » 22 Юни 2011, 22:37

Здравейте, аз изкарах шофьорски курс в БОНИ - ЕКСПРЕС и за мен те са най-добрите. Първо, цените са адски много ниски и второ, което също е много важно - инструктора, при който карах е невероятен човек. Наистина се научих да шофирам и си взех изпитите от първия път. В началото като ми препоръчаха тази школа, ми казаха, че една огромна част от курсистите изкарват от първия път - аз не повярвах - но видях няколко протокола на явилите се на теоретичен изпит и се убедих с очите си, че 90% от хората са издържали изпита успешно. Радвам се, че не попаднах в друга школа, а в най-дората - :) БОНИ - ЕКСПРЕС!!! :P
an_nik
Нов потребител
 
Мнения: 1
Регистриран на: 22 Юни 2011, 22:29

Re: Добра Автошкола в София

Мнениеот jeleznijat » 08 Сеп 2011, 01:25

an_nik написа:Здравейте, аз изкарах шофьорски курс в БОНИ - ЕКСПРЕС и за мен те са най-добрите. Първо, цените са адски много ниски и второ, което също е много важно - инструктора, при който карах е невероятен човек. Наистина се научих да шофирам и си взех изпитите от първия път. В началото като ми препоръчаха тази школа, ми казаха, че една огромна част от курсистите изкарват от първия път - аз не повярвах - но видях няколко протокола на явилите се на теоретичен изпит и се убедих с очите си, че 90% от хората са издържали изпита успешно. Радвам се, че не попаднах в друга школа, а в най-дората - :) БОНИ - ЕКСПРЕС!!! :P




И по какъв начин разбра, че това е най - добрата автошкола в София, след като не си стъпвал в никоя друга освен нея??? :?
БЕЗГРЕШНИТЕ ПО ПЪТЯ - ПОДЛЕЖАТ НА САМОИЗТРЕБЛЕНИЕ!
jeleznijat
Нов потребител
 
Мнения: 4
Регистриран на: 08 Сеп 2011, 01:16

Re: Добра Автошкола в София

Мнениеот lexyyy » 24 Окт 2011, 14:14

an_nik написа:Здравейте, аз изкарах шофьорски курс в БОНИ - ЕКСПРЕС и за мен те са най-добрите. Първо, цените са адски много ниски и второ, което също е много важно - инструктора, при който карах е невероятен човек. Наистина се научих да шофирам и си взех изпитите от първия път. В началото като ми препоръчаха тази школа, ми казаха, че една огромна част от курсистите изкарват от първия път - аз не повярвах - но видях няколко протокола на явилите се на теоретичен изпит и се убедих с очите си, че 90% от хората са издържали изпита успешно. Радвам се, че не попаднах в друга школа, а в най-дората - :) БОНИ - ЕКСПРЕС!!! :P



Ако искаш да си купиш книжката наистина е най-добрата :)
lexyyy
Нов потребител
 
Мнения: 2
Регистриран на: 13 Окт 2011, 15:33

Re: Добра Автошкола в София

Мнениеот jeleznijat » 26 Окт 2011, 01:01

Аха, значи добра автошкола е тази в която можеш да си купиш книжката!
Ама почвам да се питам, наистина ли е така, след като преди да навъртя самичък на волана 10000 силометра пробег, в най - добрият случай ще си ожуля бегачката поне 7 - 8 пъти и за всеки един от тези случай ще трябва да се бъркам и да вадя не по - малко от стотачка???
Такъв курс ще ми излезне на ебахти и цифрата!!! :shock:
БЕЗГРЕШНИТЕ ПО ПЪТЯ - ПОДЛЕЖАТ НА САМОИЗТРЕБЛЕНИЕ!
jeleznijat
Нов потребител
 
Мнения: 4
Регистриран на: 08 Сеп 2011, 01:16

Re: Добра Автошкола в София

Мнениеот lexyyy » 31 Окт 2011, 11:29

Ами като слушам от приятели никъде не те учат да паркираш, или поне повечето школи, не знам защо но това е масова практика.
И не мисля, че за 15 качвания на колата за по час и половина можеш да се научиш да караш добре, но поне колкото да вземеш книжка... :) пък после практиката учи!!!
lexyyy
Нов потребител
 
Мнения: 2
Регистриран на: 13 Окт 2011, 15:33

Re: Добра Автошкола в София

Мнениеот jeleznijat » 31 Окт 2011, 23:32

lexyyy написа:Ами като слушам от приятели никъде не те учат да паркираш, или поне повечето школи, не знам защо но това е масова практика.
И не мисля, че за 15 качвания на колата за по час и половина можеш да се научиш да караш добре, но поне колкото да вземеш книжка... :) пък после практиката учи!!!

Изпрати запитване до тези момичета:
http://www.facebook.com/#!/profile.php? ... 0110601223 ;
http://www.facebook.com/?ref=home#!/fanny.chobanska ;
http://www.facebook.com/?ref=home#!/pro ... =671922653 ;
http://www.facebook.com/?ref=home#!/pro ... =644478890 ;
http://www.facebook.com/?ref=home#!/pro ... =666198582 ;
http://www.facebook.com/?ref=home#!/pro ... 1169418126
и ще разбереш, че като всяко правило и тази практика си има свойте изключения.
А по отношение на 15-те качвания на колата си абсолютно прав, защото за това време дори и аз не бих могъл да те направя добър водач.
За това ще ти трябват не по-малко от 10 000 километра самостоятелна кормилна практика (около 286 качвания на колата или 572 учебни часа).
Единственото, което може да ти даде добрият инструктор в този случай (задължителните 16 качвания на колата), е правилният начин, по който да си правиш самооценка, с помоща на която да се самоусъвършенствуваш като водач. :)
БЕЗГРЕШНИТЕ ПО ПЪТЯ - ПОДЛЕЖАТ НА САМОИЗТРЕБЛЕНИЕ!
jeleznijat
Нов потребител
 
Мнения: 4
Регистриран на: 08 Сеп 2011, 01:16

Re: Добра Автошкола в София

Мнениеот TheOldMan » 01 Ное 2011, 00:04

И на друго място съм го писал - инструктора няма задължение да ви направи Шумахер. Неговата цел е да ви докара до положение да не пребиете някой или да не се пребиете сам. Ако е убеден, че ще оцелеете първите 6 часа - значи ви е подготвил. След 6 часа каране в София вече ще сте наясно, че листовките, закона, правилника и колегиалността са една голяма измама - пътя е джунгла, вие сте тревопасното. Ако инструктора си е свършил добре работата - ще оцелеете, и може и да се изкачите по хранителната стълбица - със собствени сили.
Мен хич не ми дреме дали новобранеца е овладял до съвършенство габаритите на колата си, дали може да тръгне без да изгаси мотора или да спре без да "сурне" гумите. Аз искам да спре преди да ми влезе в багажника, и ако е възможно - да научи коя посока е "ляво" и коя "дясно". Предимство е да успее да види дали светофара свети зелено или червено, а идеалния кандидат ще може да види дали има знак за предимство на неговата улица.
Всичко друго е въпрос на практика.
Аз не съм юрист. Ползвайте съветите ми на своя отговорност!
TheOldMan
Активен потребител
 
Мнения: 1646
Регистриран на: 08 Май 2008, 15:19

Re: Добра Автошкола в София

Мнениеот joro112 » 23 Дек 2011, 20:49

Нека не се заблуждаваме, че когато издържим изпита по теория вече знаем ЗДвП! До момента, изпитът по теория проверява кандидатите за водачи на МПС, дали знаят правилата и забраните, дали внимават и дали помнят? В чужбина, за разлика от тук , проверяват дали кандидатите знаят последиците от неспазване на правилата и забраните, глобите и принудителните мерки като профилактика на ПТП от КАТ? В чужбина има и втора част, в която чрез видеоклипове , подобно симулатор на градски условия , проверяват уменията на кандидатите да реагират, да прогнозират и не попадат в ПТП? Резултатът е 2-3 пъти по-малко жертви от ПТП на милион жители в чужбина, отколкото тук!ИААА са поели отговорноста да изготвят изпитните листовки, да провеждат изпити, да контролират обучението с глоби от 2000до 7000лв. за инструкторите, но обвиняват за некадърните шофьори на които са дали свидетелство, фирмите обучаващи кандидати за водачи на МПС?Медиите също настройват хората срещу инструкторите, пренебрегвайки факта, че държавните служители решават кой може да получи свидетелство? Обстановката създадена от държавата е доста нервна?! Задължителният минимум от 40 часа по теория и 31 часа по практика е парадокс в страна претендираща за пазарна икономика? В чужбина , потребителят сам решава дали ще ползва услугите на фирма или на приятел, но въпреки това имат по-малко жертви на милион жители? БАС рекламират курс за 350лв. , а в сайта излиза около 600лв. всичко?Уловките са вътрешните изпити по теория и двата по практика? Не казват, че щом не желаят, може и да не си купуват препоръчаните от изпитващия часове? Вече пред ДАИ, ако отпаднете по практика, задължително се купуват още 4 практически часа или повече! Повечето фирми крият, че курсът по практика е 31 часа по 50 минути? 40+10 минути!
joro112
Младши потребител
 
Мнения: 20
Регистриран на: 09 Май 2011, 15:02

Re: Добра Автошкола в София

Мнениеот jeleznijat » 29 Дек 2011, 03:16

joro112 написа:Нека не се заблуждаваме, че когато издържим изпита по теория вече знаем ЗДвП! До момента, изпитът по теория проверява кандидатите за водачи на МПС, дали знаят правилата и забраните, дали внимават и дали помнят? В чужбина, за разлика от тук , проверяват дали кандидатите знаят последиците от неспазване на правилата и забраните, глобите и принудителните мерки като профилактика на ПТП от КАТ? В чужбина има и втора част, в която чрез видеоклипове , подобно симулатор на градски условия , проверяват уменията на кандидатите да реагират, да прогнозират и не попадат в ПТП? Резултатът е 2-3 пъти по-малко жертви от ПТП на милион жители в чужбина, отколкото тук!ИААА са поели отговорноста да изготвят изпитните листовки, да провеждат изпити, да контролират обучението с глоби от 2000до 7000лв. за инструкторите, но обвиняват за некадърните шофьори на които са дали свидетелство, фирмите обучаващи кандидати за водачи на МПС?Медиите също настройват хората срещу инструкторите, пренебрегвайки факта, че държавните служители решават кой може да получи свидетелство? Обстановката създадена от държавата е доста нервна?! Задължителният минимум от 40 часа по теория и 31 часа по практика е парадокс в страна претендираща за пазарна икономика? В чужбина , потребителят сам решава дали ще ползва услугите на фирма или на приятел, но въпреки това имат по-малко жертви на милион жители? БАС рекламират курс за 350лв. , а в сайта излиза около 600лв. всичко?Уловките са вътрешните изпити по теория и двата по практика? Не казват, че щом не желаят, може и да не си купуват препоръчаните от изпитващия часове? Вече пред ДАИ, ако отпаднете по практика, задължително се купуват още 4 практически часа или повече! Повечето фирми крият, че курсът по практика е 31 часа по 50 минути? 40+10 минути!

Падкрепям изцяло написаното и ще добавя това, че дълъг път ще трябва да извървим за да ги стигнем западняците. И това едва ли ще стане, защото тук в милата ни Родина някои неща трябва да се поразчистят, първото от което трябва да се почне е админидтрацията, а последното - пазара. За това обаче трябва политическа воля, а такава няма, защото просто някои хора, като Волен Сидеров, по този начин си перат паричките.
БЕЗГРЕШНИТЕ ПО ПЪТЯ - ПОДЛЕЖАТ НА САМОИЗТРЕБЛЕНИЕ!
jeleznijat
Нов потребител
 
Мнения: 4
Регистриран на: 08 Сеп 2011, 01:16

Re: Добра Автошкола в София

Мнениеот joro112 » 03 Яну 2012, 18:43

Дали ДПС или Атака , няма значение, защото всички партии, включително сега управляващата не маха държавните служители от ИААА , които определят какво трябва да има в изпита по теория, не признават, че обучението на кандидати за водачи на МПС не е транспортна услуга? Хората не са еднакви и е илюзия да се определя някакъв минимум от часове за всички! Тук това не е пазарна икономика!Тези държавни служители товарят фирмите с безмислени изисквани и тежести, като минимум 20 кв.м кабинет, офис 9 кв.м, сътрудник, документация , която е предпоставка за статистическа грешка наказвана с глоби започващи от 500лв. до 7000лв. ? Това е една хранилка за корумпирани служители, после продават книжки?ИААА е с най-много сменяните директори, но служителите, които забъркват глупостите и техните "консултанти" са същите! В Холандия и Великобритания препоръчват обучение във фирма!Има ред, по който всеки може да обучава приятел, приятелка или роднина! Изпитът е жесток, но справедлив! Някой дори може да каже, че изпитът по теория е много по-лесен от българския , защото изпитват на неща от практиката!
joro112
Младши потребител
 
Мнения: 20
Регистриран на: 09 Май 2011, 15:02

Re: Добра Автошкола в София

Мнениеот stefanka » 21 Яну 2012, 23:01

Най-добрата автошкола в София е "У МОБИЛЕ" ! Там гарантирано ще ви научат да шофирате и то без грубости или крясъци. И двамата инструктори са професионалисти, възпитани и разясняват всичко търпеливо и разбираемо. Освен това е на добри цени и не си търсят поводи да ви измъкнат допълнителни суми. Който е разочарован от другите школи и инструктори, спокойно може да отиде там. Намира се на Сточна гара срещу Бърза помощ.
Мен ме обучава Димитър Димитров и имам впечатления от него, но и другия който също е Димитър /не знам фамилията/ е пич. Стабилни са!
stefanka
Нов потребител
 
Мнения: 2
Регистриран на: 21 Яну 2012, 22:51

Следваща

Назад към Общи дискусии


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 26 госта


cron