начало
Венецианската комисия: Някой независим трябва да може да разследва Цацаров Венецианската комисия: Някой независим трябва да може да разследва Цацаров

В болница "Света Екатерина" оперират лекари,кито дори не са

Виртуална приемна - кажете това, което мислите, за това, което искате!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


В болница "Света Екатерина" оперират лекари,кито дори не са

Мнениеот ivo4as » 06 Окт 2009, 09:18

Само в отделението по "Съдова хирургия" на болница "Света Екатерина",намиращо се на 3-тия (а не на 5-тия-там пак има отделение по Съдова хирургия,но то е на "Националната Кардиологична Болница") етаж на бившата 3-та градска болница, са 4-ма лекарите,които ДОРИ НЕ СА ЗАЧиСЛЕНИ ЗА СПЕЦИаЛИЗАЦИЯ ПО "СЪДОВА ХИРУРГИЯ",НО "ПРАВЯт" СЪДОВИ ОПЕРАЦИИ,НЕРЯдКО САМИ-БЕЗ ЗАДЪЛЖиТЕЛНОТО ПРИСЪСТВИЕ НА СТАРШи ХИРУРЗИ.Това са: д-р Димитров, д-р Петров, д-р Генадиев и д-р Шкварла. На доста от операционните протоколи почеркът е именно техен.Споменатите ДОРИ УЧаСТВАТ И В "СЪДОВАТА ЧаСТ" НА ТРАНСПЛАНТАЦИИ(НА БЪБРЕЦИ НАПР.)!

Моля, направете проверка по случая!

Става въпрос за отделението по "Съдова хирургия"на болница "Света Екатерина",КОЕТО СЕ НАМИРА НА 3-тия етаж На бившата 3-та градска болница.Понякога там ПРЕЗ НОЩТА се приемат и спешни случаи,които се оперират без дори да идват(ПРЕЗ НОЩТА) старши хирурзи,най много да им се обадят ПО ТЕЛЕФОНА-ДА НЕ СТЕ НА МЯСТОТО НА ОПЕРИРВАНИЯ!!!Може би е най-добре хора от Здравното министерство(а и ваши хора) да влязат директно в операционната през нощта(само че тогава могат да кажат,че старши-хирургът "тъкмо идва"-и да го повикат по телефона,или ще ви излъжат,че е там), но понякога там оперират и хора,зачислени за специализация по Съдова хирургия,а понякога старшите хирурзи наистина са там.

ДРУГ ВАРИАНТ ЗА РАЗКРИВАНЕ-споменатите ""ХИРУРЗИ""(които дори не са зачислени за специализация по "Съдова хирургия"-МОГАТ ДА СЕ ЗАПИШАТ С КАМЕРА КАК "УГОВАРЯТ" ПАЦИЕНТИТЕ,ЧЕ ТЕ ЩЕ ГИ ОПЕРИРАТ(ТЕ СА И ЛЕКУВАЩИ ЛЕКАРИ СЪС СОБСТВЕНИ БОЛНИЧНИ СТАИ)----ТАКА МОГАТ ДА ""ИЗПЪКНАТ"" И ДОСТА ФИНАНСОВИ ДАЛАВЕРИ.
ivo4as
Нов потребител
 
Мнения: 1
Регистриран на: 04 Окт 2009, 14:19

Re: В болница "Света Екатерина" оперират лекари,кито дори не са

Мнениеот DEKAH » 06 Окт 2009, 09:48

Объркал си рейса пич!
Мъдър е не този, който много чете, а който извлича полза от четенето.
Аватар
DEKAH
Активен потребител
 
Мнения: 2284
Регистриран на: 11 Окт 2001, 15:00
Местоположение: Бургас

Re: В болница "Света Екатерина" оперират лекари,кито дори не са

Мнениеот indian » 18 Окт 2009, 15:34

Здравейте,
попаднах на тази тема след като търсих информация за операцията (втора по ред), която предстои на мои близък отново в "Света Екатерина", отделението по съдова хирургия на третия етаж в НКБ, ул. Коньовица 65. След първата операция, за която платихме 1000 лева за избор на екип (искахме операцията да бъде извършена от проф. Захариев) и която се състоя миналата седмица, не получихме никакво внимание. Пациента беше изписан без да му бъде дадена епикриза, лекарски предписания и рецепта за ЗАДЪЛЖИТЕЛНИТЕ лекарства, т.к. сестрата имала лични ангажименти не била в болницата в момента. В деня на зиписването заместващата сестра ни даде 2 инжекции, които трябва да се поставят и каза, че те са достатъчни. Чист късмет, че в същото време минава лекар и чува какво става и изобщо обръща внимание (т.к. това не е практика там!) и казва, че тези инжекции са абсолютно задължителни!!!! в следващите 10 дена. Ако не беше минал от там и ако бяхме поставили само 2 инжекции?!?!?!?!
Искам да попитам за въпросните доктори: Петров, Димитров, Генадиев и Шкварла (с част от които съм разговаряла и не съм останала доволна от отговорите и информацията която ми дадоха-т.к. ми прозвуча доста непрофесионално. Пример: въпрос:"Нормално ли е след такъв вид операция да се вдига температура и да има оток?". Отговор от ЛЕКАР ПРИСЪСТВАЛ НА ОПЕРАЦИЯТА: "Амиии, понякога се вдига, понякога не. Незнам!") Та за въпросните доктори, интерсувам се имат ли право да оперират без присъствието на проф. Захариев (т.к. в болницата разбрахме, че този вид операция, която предстои се извършва само от него). Как мога да бъда сигурна, че той НАЙ_МАЛКОТО ще присъства там, дори и само като даващ инструкции и следящ самата операция. защото среща със самия професор е НЕВЪЗМОЖНА в болницата, сестри, доктори и санитари се грижат усърдно да не бъде "обезпокоен".
Благодаря предварително за отговорите, дори и да не са решение на въпроса ми, ще ми дадат най-малкото сили.
indian
Нов потребител
 
Мнения: 1
Регистриран на: 18 Окт 2009, 15:17

Re: В болница "Света Екатерина" оперират лекари,кито дори не са

Мнениеот netibel » 08 Фев 2011, 23:17

Здравейте! Искам да опиша възмущението си от поведението на лекарите и "политиката" в тази болница! Баща ми е току-що опериран с байпас и сменена клапа .При приема,платихме 1000 лв за избор на екип и 700 лв. за "преглед" при професора!!! Така нареченият преглед,продължи около 10 мин.на крак ,като почти никаква информация не беше дадена.От тук почна ходене по мъките.Свързване с някой от лекарите след операцията е невъзможно.В реанимация и отделението ти дават нищожна информация от сорта на "добре е,яде" и т.н. В случая с баща ми се оказа,че има усложнение.2 дни след операцията,ми се обади от чужд jsm,говореше несвързано и се държеше неадекватно. Последваха доста такива обаждания и естествено всички от семейството ми много се притеснихме.При опит да разберем какво се случва с него отговорите бяха от сорта ''това се случва понякога,не се знае от какво е,така ли?" и т.н.В следващите няколко дни последваха още по-силни пристъпи.Непрекъснато звъняхме в болницата и МОЛЕХМЕ за информация.Но уви-отговорите бяха същите и по-оскъдни,защото сме 'им пречили да си вършат работата".Накрая отидохме на място и вдигнахме скандал / след почти 3 часово чакане/,дойде дежурен лекар и ме посъветва да "не се ровя толкова на дълбоко"!!! Вечерта баща ми се е опитвал да излиза извън болницата,отричал е да има операция...Дежурния лекар ми каза,ЧЕ НЕ Е ЗАПОЗНАТ С ТЕЗИ ФАКТИ!!! /Забележете,че същия ден искаха да изписват баща ми/Попитах не е ли опасно за него това състояние и от какво се получава,тогава той ми каза,че е от апарата при операцията и отшумява,но не се знае кога! Оставиха го още 2 дни.На другия ден ни се обадиха да платим по 150 лв.на ден за стаята в която го бяха преместили + медикаментите,защото оставането му там се тълкуваше явно като наш каприз,а не като тяхно задължение!Абсурдното е,че във цялата болница виси европейската харта за правата на пациента!Като се зачетох...нито една от точките на хартата не се спазва там....Мисля,че Касапница или машина за пари по-добре подхожда като име на сградата!
netibel
Нов потребител
 
Мнения: 2
Регистриран на: 08 Фев 2011, 22:23

Re: В болница "Света Екатерина" оперират лекари,кито дори не са

Мнениеот netibel » 08 Фев 2011, 23:21

Не е лошо,освен да виси по стените в болницата и да се препрочита от време на време ЕВРОПЕЙСКА ХАРТА ЗА ПРАВАТА НА ПАЦИЕНТА


1. Право на превантивни мерки.
Всяко лице има право на подходяща услуга с цел да се предотврати заболяване. Здравните услуги са задължени да повишиват информираността на хората.
2. Правото на достъп.
Всяко лице има право на достъп до здравни услуги, каквито неговото здраве нужди изискват. Здравните услуги трябва да гарантират равен достъп за всички, без дискриминация въз основа на финансовите ресурси, място на пребиваване, вида на заболяването или път за достъп до услуги.
3. Право на информация.
Всяко лице има право на достъп до всички видове информация относно състоянието на здравето си, здравните услуги и как да ги използва, както и до всички научни изследвания и технологични иновации.
4. Право на съгласие.
Всяко лице има право на достъп до цялата информация, която би могла да даде възможност на него или нея, да участват активно в решения относно неговото или нейното здраве; тази информация е предпоставка за всяка процедура и лечение, включително и участие в научни изследвания.
5. Право на свободен избор.
Всяко лице има право свободно да избира измежду различни процедури за лечение и доставчици на базата на адекватна информация.
6. Правото на личен живот и поверителност.
Всяко лице има право на поверителност на личната информация, включително информация относно състоянието на здравето и потенциални диагностични или терапевтични процедури, както конфиденциалност по време на изпълнението на диагностичните процедури, както и медицинско хирургично лечение като цяло.
7. Правото на зачитане времето на пациентите.
Всяко лице има право да получи необходимато лечение в рамките на адекватно време или предварително определен период от време. Това право се прилага на всеки етап от лечението.
8. Право на спазването на стандартите за качество.
Всяко лице има право на достъп до висококачествени здравни услуги на базата на спецификацията и спазването на точни стандарти.
9. Право на безопасност.
Всяко лице има право да бъде да не бъде увреждано, от лошо функциониране на здравните услуги, медицински незаконни действия и грешки, както и да има право на достъп до здравни услуги и медикаменти, които отговарят на високите стандарти за безопасност.
10. Право на иновациите.
Всяко лице има право на достъп до иновативни процедури, включително и диагностичните процедури, в съответствие с международните стандарти и независимо от икономически или финансови съображения.
11. Право да се избегнат ненужно страдание и болка.
Всяко лице има право да се избегне страдания и болка доколкото е възможно, във всяка фаза на неговото заболяване.
12. Право на персонални лечение.
Всяко лице има право на диагностични или терапевтични програми, съобразени колкото е възможно повече към неговите лични нужди.
13. Право на жалби.
Всяко лице има право да се оплаква, всеки когато път, когато е претърпяло вреди, както и правото да получат отговор или друга обратна връзка.
14. Право на обезщетение.
Всяко лице има право да получи достатъчна компенсация в рамките на разумно кратък период от време, когато е претърпяло физическо или морално и психологическо увреждане, причинено от здравни услуги лечение.
netibel
Нов потребител
 
Мнения: 2
Регистриран на: 08 Фев 2011, 22:23

Re: В болница "Света Екатерина" оперират лекари,кито дори не са

Мнениеот belew » 21 Фев 2011, 11:24

До doc03,
Точно за този форум си е.
Не разбрах по точно за какво намесихте проф. Чирков, който доста отдавна не е в тази болница.
Недай Боже вие или ваш близък роднина да сте в болницата и да няматте възможност да се свържете с часове с някой от отделението или да получите отговор от рода на този
Ами, добре е.
И аз ще ви напиша нещо от този род:
Малце малко болен,
утре погребение.
Чернен хумор, но нали целта ни в този форум да се опитаме да се оправят порядките в болниците, още повече за пациенти , които си плащат, а и не само за тях?
belew
Младши потребител
 
Мнения: 32
Регистриран на: 22 Яну 2007, 16:32


Назад към Общи дискусии


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: Google [Bot] и 4 госта


cron