начало
Всички ефективни присъди в държавата вече са тайна за обществото Всички ефективни присъди в държавата вече са тайна за обществото

Данъчни облекчения за инвалиди

Дискусии и казуси в областта на данъчното право
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


Данъчни облекчения за инвалиди

Мнениеот ajax57 » 25 Яну 2008, 23:56

Какви данъчни облекчения за инвалиди се ползуват за МПС когато то не се води на инвалида, но е придобито по време на брака?
ajax57
Нов потребител
 
Мнения: 1
Регистриран на: 25 Яну 2008, 23:31

Мнениеот danaq » 07 Фев 2008, 23:22

зависи от процента инвалидизация:
1.Винетка /във всички случаи
2.Данък не се плаща или има само намаление /пак зависи от процента,но ако си женен /омъжена/ половинката автоматично се води съсобственик и плаща половината дял.
3.Документ за инвалидизация ит общоната с който не плащаш паркинзи или паркираш на места за инвалиди или на забранени такива
...и други,но не ги знам понеже ми е малък процента и не мога да се възползвам
danaq
Нов потребител
 
Мнения: 6
Регистриран на: 15 Юни 2006, 11:25
Местоположение: шумен

Мнениеот todorst » 08 Фев 2008, 09:34

като не си наясно не давай информация и то неточна, неверна.
1.автомобилът не се води на инвалида! Купен е по време на брака и вие казвате ,че е семейна общност. Ще трябва да го доказвате. Удостоверение за гр.брак, акт за покупка и талон на автомобила. Може би ще ви посъветват: като е семейна общност, защо не сте го купили двамата и в талона да сте и двамата. Идете и го пререгистрирайте в КАТ. Ако тази схема се получи, тогава го декларирате в общината като съсобственост и ако отговаря на изискванията : до 1800 куб.см. и до 100 конс.сили ще ползвате преференции за !/2.
2. това пък за винетката /във всички случай/ няма как да стане. Няма половинка винетка.
3.Това пък,че общината издава удостоверение за инвалидност , въобще го няма! Общината може да издаде СТИКЕР за паркиране на определените за инвалиди места. Но трябва да сте ИНВАЛИД по техните разбирания. Да не можеш устойчиво да заемаш изправено положение, да си с един крак и други тежки условия. Този стикер не е обвързан с автомобила, а с инвалида. така че пробвайте се за стикер.Лично аз не вярвам да ви се даде.
todorst
Потребител
 
Мнения: 476
Регистриран на: 24 Яну 2006, 10:09


Назад към Данъчно право


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта


cron