начало
Общината е осъдена да плати над 30 000 лева на адвокатка – счупила си крака до Съдебната палата Общината е осъдена да плати над 30 000 лева на адвокатка – счупила си крака до Съдебната палата

назначаване в съдебната система-преса

Дискусии на тема съдебната власт в България


назначаване в съдебната система-преса

Мнениеот Гост » 30 Ное 2005, 17:39

ВСС назначи за съдия в СГС досегашният районен съдия Асен Воденичаров, който имаше стаж в СРС по-малко от една година. Асен Воденичаров е син на члена на ВСС проф. Александър Воденичаров, който е и говорител на съвета, предаде репортер на БГНЕС.
По време на заседанието председателят на ВКС Иван Григоров заяви, че няма нищо против момчето, но той няма и година като районен съдия. "В СРС има хора с много по-голям стаж. Неудобно е някак", каза Григоров. Заместник-главният прокурор Митьо Марков изрази несъгласието си с колегата си Григоров и посочи, че във Върховния касационен съд са били назначавани и хора без стаж. Другият заместник-главен прокурор Христо Манчев от своя страна заяви, че Воденичаров има петгодишен юридически стаж и е бил преподавател по право. "Да гледаме на човека като на човек", призова Манчев. Проф. Александър Воденичаров обясни, че Асен Воденичаров е бил пълен отличник при завършване на средното си образование и е завършил Софийския университет също с пълно отличие, а след това е изкарал и второ висше образование. Знаел два езика, бил хоноруван асистент по право в Нов български университет и всичките му дела в СРС били завършени в срок. Заместник-главният прокурор Митьо Марков посочи, че в конкретния случай са налице всички законови предпоставки за преназначаването му на по-висока длъжност. ВСС назначи бившия софийски градски прокурор Нестор Несторов, който изтърпяваше две последователни административни наказания в СРС, за прокурор във Върховна апелативна прокуратура. Срокът на наказанието му обаче трябваше да изтече през 2007 г. Зам.-главният прокурор Митьо Марков уточни, че с този акт на ВСС наказанието на Несторов се отменя. След заседанието на ВСС стана ясно, че ВКС е инициатор на среща с посланиците от ЕС. Тя ще се проведе на 7 декември т.г., а неин съорганизатор е посланикът на Великобритания у нас Джереми Хил, чиято страна в момента председателства Евросъюза. Мотивите за срещата са, че сега в различни организации в Европа получават противоречива информация за съдебната система, а идеята на предстоящата дискусия е европейските ни партньори да получат цялостни сведения за постиженията, слабостите и проблемите, които ВСС счита за особено важни за организационното и структурно присъединяване на България към ЕС. /БГНЕС
Гост
 

Мнениеот Гост » 30 Ное 2005, 17:41

горното съм копирал от БГНЕС
п.с -да е жив и здрав новоназначения, честито!
Гост
 

Мнениеот Гост » 30 Ное 2005, 17:44

Неудобно е някак
Гост
 

Мнениеот Гост » 30 Ное 2005, 17:49

1.Асен Александров Воденичаров - съдия в РС София
ПРОТОКОЛ 39 / 8 декември 2004г.

2.Мария Иванова Иванова – Ангелова – съдия в РС София
ПРОТОКОЛ 40 / 15 декември 2004г

3. Юлия Георгиева Тодорова - съдия в РС София
ПРОТОКОЛ 3 / 9 февруари 2005г.

4. Цветелина Славчева Кържева - Тенева - съдия в РС София
ПРОТОК ОЛ 3 / 9 февруари 2005г.

7. Калина Тодорова Арнаудва – съдия в РС София
ПРОТОКОЛ 4 / 16 февруари 2005г

5. Даниела Ангелова Маринова - Марчева - съдия в РС София
ПРОТОКОЛ 22 / 6 юли 2005г.

6. Даниела Генчева Шанова - съдия в РС София
ПРОТОКОЛ 22 / 6 юли 2005г.

7. Румяна Тодорова Лилова - съдия в РС София
ПРОТОКОЛ 22 / 6 юли 2005г.
Гост
 

Мнениеот Гост » 30 Ное 2005, 17:52

Все хора, назначени , и то не къде другаде, а в СРС, без конкурс.

Горният списък съм извадил от протоколите на ВСС от интернет сайта!
Гост
 

Мнениеот Гост » 30 Ное 2005, 17:53

БРАВО КОЛЕГА!
ПОЗДРАВЛЕНИЯ!
ТОВА Е СПИСЪКЪТ НА ВРЪЗКАРИТЕ!
НАЗНАЧАВАНИ БЕЗ СТАЖ И КАЧЕСТВА!
НАЗНАЧАВАНИ С ВРЪЗКИ!
СРАМ, СРАМ, СРАМ!
Гост
 

Мнениеот Гост » 30 Ное 2005, 17:55

САШО ВОДЕНИЧАРОВ Е НЕКАДЪРНИК И Е ПОДКУПЕН!
АМА ТРЯБВА ДА СИ ПРОБУТА И СИНЧЕТО, РАЗБИРА СЕ!
Гост
 

Мнениеот Гост » 30 Ное 2005, 17:58

много спорят разни "политици" и "експерти" защо правораздаването ни куца, проблема е не законодателен ,а личностен.както и на много други места в държавната машина.за жалост.страх ги е да не дойдат нови хора, вън от кликата им на властимащите.да не ги мръднат от постовете им, чужд човек да не гледа в паничката им.
каквито и законодателни промени да мислят, който и да ни управлява с тези стари к...., нов бардак няма да направим.
напълно е възможно и тези колеги наистина да са много начетени и можещи, но как пък само те знаят и умеят!?
Гост
 

Мнениеот Гост » 30 Ное 2005, 18:13

Това е пародия, чета го и се смея с глас:) Големи хора, а се излагат.
И какво като го направят съдия и те са висши съдии, прокурори и професори, но като че ли най-вече са клоуни! Срам за БГ и за нас, че такива хора са начело и са лицето на съдебната власт. Но най-голям е срамът за представителите на тая фалирала съдбна система. Колко тъжно е да работиш в съда, прокуратурата или следствието и всеки да те мисли за връзкар, корумпиран и некъдерен. Съжалявам ви, но такива хора ви представят ... а и вие се дъните редовно.
Тъжна картина ... Тия са знайните връзкари. Много повече са "незнайните борци" срещу престъпността.
Гост
 

Мнениеот gery » 30 Ное 2005, 18:51

Колеги, колко от вас са се явявали на дело при съдия Асен Воденичаров? Защото аз съм се явявала и съм определено с отлични впечатления от него! Изключително спокоен, определено смятам, че е добър съдия, процесът е процес, произнася се в срок. Въобще бих могла да кажа, че е един от любимите ми съдии и винаги съм се чувствала добре в неговата зала! Никога не е претупвал делата си (от личния ми опит), изслушва внимателно, следи си протокола. Смятам, че е добър съдия, а по отношение стажа – явявала съм се пред съдии с доста повече стаж, но доста по-зле водещи процес.
gery
Потребител
 
Мнения: 602
Регистриран на: 23 Авг 2001, 19:26
Местоположение: Варна

Мнениеот Павловски » 30 Ное 2005, 19:08

Anonymous написа:САШО ВОДЕНИЧАРОВ Е НЕКАДЪРНИК И Е ПОДКУПЕН!
АМА ТРЯБВА ДА СИ ПРОБУТА И СИНЧЕТО, РАЗБИРА СЕ!

А ти откъде имаш такива впечатления, колега? На мен Александър Воденичаров ми е преподавал още докато беше доцент и тогава нямаше по-свестен преподавател от него в ЮЗУ.
Павловски
 

Мнениеот Гост » 30 Ное 2005, 21:32

Как не ви е срам така да обиждате един такъв професионалист и Човек с голямо " Ч"какъвто е проф. Александър Воденичаров!? ЗАСРАМЕТЕ СЕ!!!
:oops: И какво от това, че Асен Воденичаров е негов син, той също е професионалист, който съвестно си върши работата като съдия.
Дай сега, че някой е нечий син да не може да прави кариера.
Явно никой не се е явявал на дело при съдия Воденичаров, защото най-малкото щяхте да се убедите лично в неговият професионализъм.
Гост
 

Мнениеот Mironov » 30 Ное 2005, 21:59

Ami ne razbiram za6to smqtate, 4e kato e sin na profesor-4len na VSS i e vrazkar?Tova prosto ne e taka, pak i imam li4ni vpe4atleniq, 4e e svcesten 4ovek.
Nali znaete, 4e na kriva raketa kosmosat i e vinoven:)
Mironov
 

Мнениеот Гост » 30 Ное 2005, 22:30

въпросът е , че в СРС има достатъчно професионалисти с доста по -голям стаж от съдия Воденичаров, които обаче не са В СГС. това буди съмнения за връзкарство
Гост
 

Мнениеот прокурор » 30 Ное 2005, 23:05

СРАМНО! ТЪЖНО! ЖАЛКО! Невероятния "професионалист" Воденичаров-младши,изкарал една година в СРС,е "подготвен" да правораздава в СГС! А някои ходят на конкурси! Срам ме е,че съм български магистрат и членовете на ВСС са ми колеги!
прокурор
 

Мнениеот Гост » 30 Ное 2005, 23:45

Ами той Асен Воденичаров като е толкова добър, както сина му и всичките му другари във ВСС, в България нямаше ли да има някаква съдебна ситема? От там, смятаме ... Изводът е много простичък.
Гост
 

Мнениеот м » 30 Ное 2005, 23:51

Чета и се чудя на тия, които защитават сем. Воденичарови. Всъщност, не се чудя вие сте боклуци като тях! Лошо е, когато има толкова много негодници. От това, което научавам за Асенчо, си задавам въпроса какво е направил този човек сам? Баща му все още го гледа и го бута. Очевидно е, че го е бутал в СУ. После го направил асистент. И като видел, че за нищо не става, решил да го направи един съдия :) И се очаква това мамино детенце да правораздаве. Няма ли в БГ хора с характер?! Няма ли хора с морал?! Няма ли личности, ами само клоуни и подмазвачи?!
Нищо лично спрямо семейство Воденичарови. Нещо повече, не бих искал и да приближавам до блатото българска съдебна система. Само миризмата, която лъха ме дразни. Ако искат и главен прокурор да направят Асенчо, те се излагат. Но излагат и съдебна система!
м
 

Мнениеот Гост » 01 Дек 2005, 00:25

Anonymous написа:въпросът е , че в СРС има достатъчно професионалисти с доста по -голям стаж от съдия Воденичаров, които обаче не са В СГС. това буди съмнения за връзкарство


може би съдията вълков???? :twisted: ОТЛИЧЕН ПРОФЕСИОНАЛИСТ!!! :twisted: ТОЯ И ВРЪЗКАР ДА Е, нема начин и в СИС да го земат...
Гост
 

Мнениеот Гост » 01 Дек 2005, 00:28

cheta vsichko tova i si mislq,kak chovek kato men,koito e vse oste vav vtori kusrs i edva li ste zavarshi s palno otlichie,ste ima vazmojnost da uchi vtoro vishe i tn. da ima stimul da se razviva,da uchi-sled kato dori tova,koeto misleh che izravnqva vsichki nas-reda za naznachavane,konkursite pri kandidatstvane za rabota mai se okazvat edna izmislica!?
Гост
 

Мнениеот Анна » 01 Дек 2005, 00:50

може би съдията вълков???? :twisted: ОТЛИЧЕН ПРОФЕСИОНАЛИСТ!!! :twisted: ТОЯ И ВРЪЗКАР ДА Е, нема начин и в СИС да го земат...[/quote]

неговото ГПК е друго! Другите закони също са му други, различни от обнародваните в ДВ!
Анна
 

Следваща

Назад към Съдебна власт


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 19 госта


cron