начало

Адвокати се събраха пред дисциплинарния съд в подкрепа на шефката на колегията в Хасково Адвокати се събраха пред дисциплинарния съд в подкрепа на шефката на колегията в Хасково

zaem na rabotnik / sluzitel

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


zaem na rabotnik / sluzitel

Мнениеот anwalt » 04 Юни 2003, 12:22

Колеги, виждате ли някаква пречка работодателят да предостави заем на свой работник/служител като в договора за заем се уговори , че погасяането ще става с удръжки от трудовото възнаграждение и че заемната сума става предсрочно изискуема, ако работникът прекрати трудовото правоотношение.
anwalt
 

Re: zaem na rabotnik / sluzitel

Мнениеот МСМ » 04 Юни 2003, 14:02

Като че ли няма пречка. Със съгласието на работника могат да се удържат всякакви суми от заплатата му. Въпросът е дали това съгласие може да се даде предварително - за бъдещи вземания от трудово възнаграждение. На мен ми се струва, че може. За предсрочната изискуемост не виждам никакъв проблем.
МСМ
 

Re: zaem na rabotnik / sluzitel

Мнениеот legaladvicebg » 05 Юни 2003, 10:22

Ne, niama nikakav problem.
Edinstveno danachnite murmoriat, no ako lihvata e priemliva i te mlakvat.
legaladvicebg
Нов потребител
 
Мнения: 5
Регистриран на: 05 Юни 2003, 10:14


Назад към Трудово право


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 4 госта


cron