начало

Адвокати се събраха пред дисциплинарния съд в подкрепа на шефката на колегията в Хасково Адвокати се събраха пред дисциплинарния съд в подкрепа на шефката на колегията в Хасково

Отпуск по време на епидемия

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


Отпуск по време на епидемия

Мнениеот Севдалина Маринова » 19 Дек 2002, 19:29

През периода 15-19 ноември в град Добрич бе обявена грипна ваканция. Учениците трябваше да пазят домовете, да не излизат навън, защото вирусите им бяха обявили война. Учителите.... Ето тук изникна проблемът. Какво да правят те? Да си подадат молба за три дни платен годишен отпуск, като декларират: "Отпуска ще прекарам в леглото." Да си спестят този отпуск за лятото и да ходят на училище т.е. да дават дежурства с основна задача унищожаване грипните вируси със силна домашна гроздова/кайсиева/плодова...без значение. Да си отидат вкъщи, а трите дни да бъдат обявени за служебен отпуск. Не е ли нормално този отпуск наистина да бъде служебен, без да се отнемат дни от полагаемия платен годишен отпуск?
Севдалина Маринова
 

Re: Отпуск по време на епидемия

Мнениеот politkomisar » 21 Дек 2002, 19:04

Mislq 4e se e slu4ila standartnata praktika da se otu4vat tezi dni-primerno v subotite.Ako ne se e slu4ila interesno.Veseli praznici.
politkomisar
Младши потребител
 
Мнения: 37
Регистриран на: 01 Фев 2002, 21:23

Re: Отпуск по време на епидемия

Мнениеот Севдалина Маринова » 29 Дек 2002, 14:32

Благодаря за отзивчивостта! Драги politkomisar, само Вие се отзовахте и опитахте да дадете отговор на този въпрос. Това със съботните дни действително е практика, ако се отнася за студени дни и невъзможност да се подсигури гориво за училищата. Ако тази епидемия продължи 2-3 седмици? Ще са необходими 20-25 съботи, в които да се отучват изгубените часове. Ако това е невъзможно да се осъществи???? Какво следва? Все си мисля, че трябва да има някакъв нормативен документ, който да регламентира подобни обективни престои на учители и ученици. Ако няма, значи отново някой 'горе'трябва да каже какво се случва в подобни ситуации. Весели празници!!!
Севдалина Маринова
 


Назад към Трудово право


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 7 госта


cron