начало
ВАС окончателно отхвърли жалба на бивша спецсъдийка, поискала преместване в Търговското отделение на СГС ВАС окончателно отхвърли жалба на бивша спецсъдийка, поискала преместване в Търговското отделение на СГС

покупка на недвижим имот

Правила на форума
Ако искате да Ви помогнат, помогнете и Вие: Българската Коледа - http://www.bgkoleda.bg/ ; SOS Детски селища България - http://www.sosbg.org/ ; Спаси, дари на .... - http://www.save-darina.org/ ; И АЗ МОГА - http://www.icantoo.eu/ ; Единен дарителски номер - http://dmsbg.com/projects_list_actual.php ; Коледа 365 - http://koleda365.org/ ...


покупка на недвижим имот

Мнениеот anonimous » 25 Сеп 2002, 18:04

Какви документи трябва да бъдат проверени и откъде да се извадят за да се обезпечи сигурността на покупката на имота?
anonimous
 

Re: покупка на недвижим имот

Мнениеот bgjurist » 26 Сеп 2002, 12:57

Най-напред се изискват удостоверения от ВиК, Енергоснабдяване, Топлофикация и Данъчната служба по местонахождение на имота. След това се прави справка в Службата по вписванията към съответния РС по местонахождението на имота, дали има вписани ипотеки и/или възбрани върху имота. Може да се иска от Службата по вписванията да се отбележи, че имотът е в процес на покупко-продажба. Бих препоръчал сумата да се изплати веднага, а не, както е прието масово в практиката - 10% първоначално + 90% след 1-2 месеца. При плащане изцяло на сумата, веднага да се изповяда сделката и да се издаде нотариален акт на новия собственик. Мога да дам и повече подробности, но вече става въпрос за бизнес.
bgjurist
Потребител
 
Мнения: 966
Регистриран на: 11 Сеп 2002, 14:11

Re: покупка на недвижим имот

Мнениеот anonimous » 26 Сеп 2002, 13:19

Уважаеми господин bgjurist,
Често се използва плащане в брой пред нотариуса. Какви рискове могат да изникнат и как те да се предотвратят при плащане по банков път?
anonimous
 

Re: покупка на недвижим имот

Мнениеот bgjurist » 26 Сеп 2002, 16:00

Чрез документарен акредитив.
bgjurist
Потребител
 
Мнения: 966
Регистриран на: 11 Сеп 2002, 14:11

Re: покупка на недвижим имот

Мнениеот bgjurist » 28 Сеп 2002, 09:31

Ще си позволя да бъда по-подробен. Когато учредите акредитив, вие показвате, че имате парите в наличност. Купувачът, обаче, ще може да ги получи едва когато представи нотариалният акт за извършената покупко продажба. Ако той има някакви скрити помисли, нотариусът не би изповядал сделката и, следователно, купувачът няма да може да представи необходимия документ (нотариалния акт) пред банката, за да получи парите. Когато вие разполагате с нотариален акт, вие вече сте собственик на имота и ще можете да се ползвате от всички законни средства за защита. Практиката показва, че акредитивът е най-сигурната форма на плащане. Ако желаете, обадете ми се на 098 369 482 за повече подробности.
bgjurist
Потребител
 
Мнения: 966
Регистриран на: 11 Сеп 2002, 14:11


Назад към Покупко-продажба


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 7 госта


cron