начало
Общината е осъдена да плати над 30 000 лева на адвокатка – счупила си крака до Съдебната палата Общината е осъдена да плати над 30 000 лева на адвокатка – счупила си крака до Съдебната палата

закупуване на жилище, съдят собственика

Правила на форума
Ако искате да Ви помогнат, помогнете и Вие: Българската Коледа - http://www.bgkoleda.bg/ ; SOS Детски селища България - http://www.sosbg.org/ ; Спаси, дари на .... - http://www.save-darina.org/ ; И АЗ МОГА - http://www.icantoo.eu/ ; Единен дарителски номер - http://dmsbg.com/projects_list_actual.php ; Коледа 365 - http://koleda365.org/ ...


закупуване на жилище, съдят собственика

Мнениеот Биляна » 20 Юни 2002, 10:35

Избрахме си жилище в добро състояние и в хубав квартал, но много ни притеснява собственика. Когато бяхме на оглед дойде човек който му донесе призовка, съдят го за нещо. Как можем да разберем за какво го съдят, възможно ли е след като купим от него апартамента да го осъдят за нещо, което да касае вече нашия апартамент? Той много бърза, иска парите веднага и сделката да стане за няколко дни. Какви документи трябва да съберем, откъде и как да сме 100% сигурни че щом купим апартамента ще е само наш? Възможни ли е след като сключим сделката да се окажем и без пари и без апартамент?
Биляна
 

RE: закупуване на жилище, съдят собственика

Мнениеот kovachev » 20 Юни 2002, 13:47

Wyprosite Wi sa dosta, no kato za nachalo prosto naprawete sprawka w syda po trite imena i EGN na prodawacha. Nai dobre e da se obyrnete kym adwokat koito da izdiri deloto i da Wi posywetwa kakwo da prawite. Samo imaite w predwid, che ako se wodi delo grubo kazano za imota i ako iskowata molba e wpisana, 100% ako prodawachyt Wi izgubi deloto ostawate na ulicata. Sled towa, kato syberete informacia precenete dali da kupuwate imota. Napylno e wyzmojno w edin po-kysen moment da se okajete i bez imota i bez pari.
kovachev
Потребител
 
Мнения: 128
Регистриран на: 30 Дек 2001, 18:11

RE: закупуване на жилище, съдят собственика

Мнениеот d » 20 Юни 2002, 20:02

Извадете си Удостоверение за тежести от Службата по вписвания към районния съд. Ако има вписана искова молба, ипотеки, възбрани там ще бъде отразено.Ако е вписана искова молба ще е отбелязано по какво дело и по номера му вече може да си направите справка в деловодството на районния съд.Възможно е и да има образувано изпълнително дело, за номера на което може да получите справка по вписаната възбрана. Ако пък има вписани ипотеки, вие ще знаете с каква тежест си купувате имот и за какво можете да отговаряте. Съмнявам се, че ще Ви направят справка дали има образувани дела срещу конкретния човек, ако не сте страна по делото!!
d
 

RE: закупуване на жилище, съдят собственика

Мнениеот remo » 21 Юни 2002, 02:53

Уважаема Биляна, Абсолютно достатъчно е преди да подпишете договора пред нотариуса и най-вече преди да броите парите на продавача, по възможно най-категоричен начин да се убедите в няколко факта: 1. Че продавача е ЕДИНСТВЕН СОБСТВЕНИК на продавания имот; 2. Че собственика и лицето, с което сключвате договора и на което броите парите - са едно и също лице; 3. Че върху имота не са вписани нотариално никакви тежести - ипотеки и прочие обезпечения; 4. Че имота е свободен от наематели и вписан договор за наем; 5. Всички проверки в партидата за последно направете в деня на сключване на договора; 6. Има още десетина важни момента ... В крайна сметка, на Ваше място, бих послушал колегата, и бих си намерил печен адвокат, който да се погрижи за всичко! Ще ми струва пари, но ако поставите насреща вероятността да окепазите сделката - по-добре да си платите! Успех! ;-))))
remo
 

Re: закупуване на жилище, съдят собственика

Мнениеот barmalei » 17 Юли 2002, 20:50

Най-добре ще е да си намерите добър адвокат или, даже още по добре-нотариус. В края на краищата ако сте купувач, по негласно правило Вие имате право да си изберете нотариус при който да мине продажбата. Имаите предвид и следните няколко деликатни момента:
1. Както правилно посочиха колегите - проверете в Службата по вписвания - извадете си удостоверение за тежести.
2. Имайте предвид обаче, че доскоро исковите молби по установителни искове за собственост не се вписваха В Службата. Това е проблем.
3. Ако считате че цената е прекалено изгодна - не се колебайте, а се откажете!
barmalei
 


Назад към Покупко-продажба


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 6 госта


cron