начало

Обучението на младшите магистрати в НИП започва на 30 ноември, до 28 февруари 2021 г. е онлайн Обучението на младшите магистрати в НИП започва на 30 ноември, до 28 февруари 2021 г. е онлайн

Относно данъци на н.имот

Казуси за недвижими имоти


Относно данъци на н.имот

Мнениеот toni » 09 Апр 2002, 12:23

Ще водя дело по чл.336 от ГПК за доказване собствеността върху имот.До сега съм плащала данък сгради и такса смет върху този имот.Сега трябва ли да плащам този данък след като не е доказано, че аз съм собственика.За имота имам н.акт по завещание, но се оспорва и в него живее дръго лице.
toni
Нов потребител
 
Мнения: 4
Регистриран на: 11 Дек 2001, 00:41

RE: Относно данъци на н.имот

Мнениеот Ковачев » 09 Апр 2002, 23:05

Ако сте декларирали собственост върху имота пред данъчната администрация, трудно ще ги убедите, че не сте собственик само защото има спор за правото. След решаването на спора от съда ще можете да си плащате спокойно данъка (надявам се да се реши във Ваша полза). Ако спорът бъде решен неблагоприятно за Вас, вече ще имате основание да уведомите данъчните, че не сте собственик и съответно не дължите данък. Успех!
Ковачев
 

RE: Относно данъци на н.имот

Мнениеот remo » 10 Апр 2002, 21:03

Уважаеми Toni, При положение, че Ви предстои дело в съда, плащането на данъците от Ваша страна е само преимущество в спора за собственост. За някакви по-конкретни отговори, не може да се говори, защото данните които предлагате по-горе са доста постни и дори противоречиви!
remo
 


Назад към Имотни казуси


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 5 госта


cron