начало
Трима депутати с писма „иди ми, дойди ми“ до Конституционния съд Трима депутати с писма „иди ми, дойди ми“ до Конституционния съд

В общината?

Казуси за недвижими имоти


В общината?

Мнениеот gess » 30 Мар 2004, 21:06

След като нотариалния акт се подпише от нотариус и се впише в службата по вписвания, нужно ли е в общината да се предприеме някакво вписване, когато апартамента е с идеални части от дворното място.Предварително благодаря!
gess
 

Re: В общината?

Мнениеот Гери » 30 Мар 2004, 21:09

Не :) вписването се извършва само в сл."Вписвания"
Гери
 

Re: В общината?

Мнениеот Silvy_ » 30 Мар 2004, 22:09

Под община може би имате предвид данъчната служба по местонахождение на имота? Казвам го защото зная, че асистентите при нотариусите не правят разлика между двете понятия и казват на хората да декларират/впишат имота в общината след това. /не правят и разлика между деклариране и вписване, но..../ Затова ако става въпрос именно за такъв случай - в данъчното трябва да го декларирате в 2 мес. срок от изповядването на сделката.
Silvy_
 

Re: В общината?

Мнениеот gess » 31 Мар 2004, 13:16

Сърдечно благодаря.
gess
 

Re: В общината?

Мнениеот maat » 31 Мар 2004, 13:26

Правилно са ви посъветвали да отидете в общината - в отдел ТУС, защото ще има промяна в кадастъра.
maat
Младши потребител
 
Мнения: 23
Регистриран на: 11 Ное 2003, 17:05

Re: В общината?

Мнениеот vanja » 01 Апр 2004, 14:12

Би трябвало съдията по вписванията да изпрати препис от вписания акт на общината - отдел ТСУ за промяна в регистъра и отбелязване на новия собственик. Поне така правят при нас. Ако това не е направено, можете Вие да си занесете копие от вписания акт, за да бъде променен собственика на имота. Най - добре да проверите в общината каква е ситуацията с имота. Това е необходимо, защото след време ако отидете да си поискате скица, в нея ще бъде написано името на стария собственик. При положение, че все още не е налице необходимия обмен на информация между отделните служби, в интерес на новия собственик е сам да заяви пред общината - отдел ТСУ промяната в собствеността.
vanja
Младши потребител
 
Мнения: 28
Регистриран на: 13 Яну 2005, 14:15


Назад към Имотни казуси


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 22 госта


cron