начало
Общината е осъдена да плати над 30 000 лева на адвокатка – счупила си крака до Съдебната палата Общината е осъдена да плати над 30 000 лева на адвокатка – счупила си крака до Съдебната палата

Недвижим имот закупен от чужд гражданин?

Правила на форума
Ако искате да Ви помогнат, помогнете и Вие: Българската Коледа - http://www.bgkoleda.bg/ ; SOS Детски селища България - http://www.sosbg.org/ ; Спаси, дари на .... - http://www.save-darina.org/ ; И АЗ МОГА - http://www.icantoo.eu/ ; Единен дарителски номер - http://dmsbg.com/projects_list_actual.php ; Коледа 365 - http://koleda365.org/ ...


Недвижим имот закупен от чужд гражданин?

Мнениеот Въпрос? » 02 Мар 2003, 19:53

Каква фирма трябва да регистрира чужд гражданин в Б-я , за да може в последствие на името на фирмата да закупи недвижим имот също в Б-я. Имам в предвид вида на фирмата по търговския закон. Съответно какви данъци и такси подлежат на плащане?

А ако може бихте могли и да посочите от къде мога да прочета по въпроса.

Благодаря Ви предварително!



Поздрави,

Въпрос?
Въпрос?
 

Re: Недвижим имот закупен от чужд гражданин?

Мнениеот badu » 05 Мар 2003, 23:06

правно организационната форма на дружеството, което чуждият гражданин ще регистрира е без значение. Важно е да се води на името на местно юридическо лице.Ако собственикът е един най-евтино ще му излезе да регисрира ЕООД. Капиталът за ЕАД е доста по-голям
badu
 

Re: Недвижим имот закупен от чужд гражданин?

Мнениеот miron » 06 Мар 2003, 10:55

Послушайте badu. Нека чуждият гражданин да си регистрира ЕООД в България, и после ЕООД-то да купи недвижимия имот (предполагам говорите за земя или и за земя, защото за друг вид имот ограничения за закупуване от чуждестранно лице няма).

За кои данъци и такси питате? ЕООД-то ще си плаща всички данъци и такси като местно лице по българското данъчно законодателство.
miron
 

Re: Недвижим имот закупен от чужд гражданин?

Мнениеот Въпрос? » 11 Мар 2003, 13:44

Много Ви благодария за отговорите!

Към "badu" - " Важно е да се води на името на местно юридическо лице" - това какво точно означава, нали чужденецът си регистрира да речем ЕООД със седалище в Б-я, това не е ли местно юридическо лице?

Към "miron"- "(предполагам говорите за земя или и за земя, защото за друг вид имот ограничения за закупуване от чуждестранно лице няма)."- значи ли това, че чужденец може да си купи да речем апартамент като физическо лице направо на негово име? А ако иска да си купи къща с двор?


Към всички - вярно ли е, че от известно време насам при регистрирането на фирма в Б-я от чужденец се изисква фирмата да осигури работа на някъкъв брой хора?

Благодария!


Поздрави,

въпрос?
Въпрос?
 

Re: Недвижим имот закупен от чужд гражданин?

Мнениеот miron » 11 Мар 2003, 14:54

Апартамент - да.
Къща/право на строеж - да.
Двор - не.
miron
 

Re: Недвижим имот закупен от чужд гражданин?

Мнениеот Teta » 12 Мар 2003, 19:09

Няма законови изисквания за осигуряване на работни места при регистрация на търговско дружество от чужденци в България.
Чужденците могат да придобиват ограничени вещни права върху земята(напр. право на строеж, право на ползуване).В това е ключът към бараката.
Много е важно, как ще се състави нотариалния акт.
Teta
 

Re: Недвижим имот закупен от чужд гражданин?

Мнениеот Въпрос? » 14 Мар 2003, 21:17

Много Ви благодария за отговорите и се извинявам за закъснението на моят! Би ми се искало ако някой от Вас е правист, вещ по дискутираната тематика да даде координати за връзка.

dgovani@jippii.fi

Поздрави,

Въпрос
Въпрос?
 


Назад към Покупко-продажба


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 12 госта


cron