начало

КС „заличи“ решението парламентът да одобрява плащанията по договорите за пътно поддържане КС „заличи“ решението парламентът да одобрява плащанията по договорите за пътно поддържане

Неиздължени разходи по дело

Виртуална приемна - кажете това, което мислите, за това, което искате!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


Неиздължени разходи по дело

Мнениеот danube » 17 Сеп 2022, 13:15

Здравейте,

Имам следният казус. Тази година заведохме дело срещу роднини за делба на земеделска земя. Страна по делото бяхме аз, майка ми, сестра ми, братовчед ми и неговия баща. Ответници бяха наши роднини. Делото приключи не в наша полза и бяхме осъдени да заплатим разходите, което и направихме, но тук възникна проблема.
Разходите от наша страна за адвокат, такси, изваждане на документи бяха поети от майка ми. След приключване на делото, братовчед ми и баща му отказват да дадат своята част.
Въпросът ми е как може да си вземем сумата, която ни дължат?
danube.
danube
Нов потребител
 
Мнения: 4
Регистриран на: 28 Май 2008, 16:15
Местоположение: София

Re: Неиздължени разходи по дело

Мнениеот ivanov_p » 17 Сеп 2022, 16:54

Какво точно не е платено?
Майка ви е платила направените разноски по иска за делба заведен от нея, вас, сестра ви, братовчед ви и баща му и братовчед ви и баща му не са й платили техния дял от тези разноски?
Иска е бил отхвърлен и са ви осъдили да платите разноските сторени от другата по делото, които е платила майка ми, а братовчеда и баща му не са дали своята част?
ivanov_p
Активен потребител
 
Мнения: 4028
Регистриран на: 26 Ное 2013, 19:53

Re: Неиздължени разходи по дело

Мнениеот danube » 17 Сеп 2022, 17:12

Братовчед ми и баща му отказват да платят направените разноски по иска за делба платени от майка ми и не знам как да си вземем парите, защото сме в обтегнати отношения.
По отношение на решението на съда, там всичко е платено.
danube.
danube
Нов потребител
 
Мнения: 4
Регистриран на: 28 Май 2008, 16:15
Местоположение: София

Re: Неиздължени разходи по дело

Мнениеот atom22 » 17 Сеп 2022, 17:49

Тези неща трябва да се договарят преди да се случи събитието, това не е нещо непредвидимо, не е гръмотевица от ясно небе. Това определено не е приятна тема, но е важна. Постоянно виждам такива ситуации при разводи, заеми, имоти, а е лесно да се избегнат.

Е, в този случай вече е късно за горните действия. Ако разноските са малко, а аз подозирам че ще са, най-благоприятното действие ще е нищо освен да пробвате пак да говорите с тях и след това да забравите за парите. Някой от останалите потребители сигурно би предложил конкретен начин за съдебно изискване на сумата но този начин ще включва нови дела с нови разноски, а гаранция определено няма да има за успех.
atom22
Младши потребител
 
Мнения: 93
Регистриран на: 28 Апр 2018, 14:47

Re: Неиздължени разходи по дело

Мнениеот danube » 20 Сеп 2022, 08:42

Благодаря за отговора. Явно ще пием една студена вода :)
danube.
danube
Нов потребител
 
Мнения: 4
Регистриран на: 28 Май 2008, 16:15
Местоположение: София

Re: Неиздължени разходи по дело

Мнениеот thomasfrank » 26 Окт 2022, 10:02

Според мен трябва да наемете адвокат и да обсъдите с негоwordle unlimited, за да подготвите достатъчно доказателства за съдебен спор.
thomasfrank
Нов потребител
 
Мнения: 2
Регистриран на: 26 Окт 2022, 09:45


Назад към Общи дискусии


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 6 госта


cron