начало

Русия малтретира и убива затворници. Професионално е българският съд да се осведоми Русия малтретира и убива затворници. Професионално е българският съд да се осведоми

Главен счетоводител и дипломиран експерт счетооодител

Дискусии и казуси в областта на данъчното право
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


Главен счетоводител и дипломиран експерт счетооодител

Мнениеот berto » 15 Юни 2021, 17:23

Здравейте, колеги! От любопитство пускам тази тема, защото е важно да се знае, първо, а второ, защото аз не мога да разбера следния въпрос: има ли разлика между "главен счетоводител" и "дипломиран експерт счетоводител", трябва ли главният счетоводител да е дипломиран експерт счетоводител? Питам, въпреки написаното в ЗСчет и ЗНФО, защото в първия пише, че има едни изисквания, а във втория пише, че се държи изпит пред Института на дипломираните експерт-счетоводители (ИДЕС).

Предварително благодаря за отговорите!
berto
Потребител
 
Мнения: 216
Регистриран на: 01 Сеп 2020, 17:32

Re: Главен счетоводител и дипломиран експерт счетооодител

Мнениеот nickolay_s » 16 Юни 2021, 22:25

Експерт-счетоводител се става след придобиване на необходимия стаж и успешно взети изпити по Счетоводство, Търговско право, Данъчно и осигурително право, Независим финансов одит, различни от тези в университета. То може и да си си оперативен счетоводител, може и главен, но никъде не се задължава първият или вторият да бъде одитор. Ако беше така нямаше да има толкова главни счетоводители, които да не са експерти.
Последна промяна nickolay_s на 17 Юни 2021, 08:38, променена общо 2 пъти
nickolay_s
Младши потребител
 
Мнения: 60
Регистриран на: 17 Юли 2020, 14:59

Re: Главен счетоводител и дипломиран експерт счетооодител

Мнениеот guest1 » 16 Юни 2021, 23:12

По -просто казано - „експерт-счетоводител“ е степен, а „главен счетоводител“ - длъжност.

Много ме кефи - „Президент на ... ЕТ Бай Иван“ или „Главен (единствен) счетоводител“!
Ако съвременната наука спре да търси нови източници, а се насочи към преобразуване на някои черти на хората, като простотия, злоба, глупост, арогантност - думите „недостиг на енергия“ ще бъдат забравени!
guest1
Потребител
 
Мнения: 851
Регистриран на: 07 Май 2021, 01:34


Назад към Данъчно право


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта


cron