начало

Адвокатът Никола Минчев от ПП е председателят на 47-ото Народно събрание Адвокатът Никола Минчев от ПП е председателят на 47-ото Народно събрание

Обжалване на Разпореждане от НОИ

Осигурителноправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


Обжалване на Разпореждане от НОИ

Мнениеот ivanovagalia » 28 Фев 2019, 15:40

Здравейте,
нуждая се от малко съдействие по следния казус, за което предварително благодаря! На
На 29.10.2010г. от НОИ СУ "СО" са направили Разпореждане на майка да върне недобросъвестно усвоена сума за майчинство, тъй като бях записала детето на ясла, "да му пазя място", което не е получено лично, защото е била при мен в София, а по ЛК живее във Видин и разписката е с гриф "преместена на друг адрес".
На 17.10.2011 получава Уведомително писмо от ТД В.Търново офис Видин /там е по постоянен адрес/ за непогасено публично задължение по горното разпореждане, което следва да се плати по с/ката им в ТБ Райфайзен.
На 17.11.2011г. е получено и писмо от СУ "СО" че, съгласно разпоредбите на параграф 21 от ПЗР на ЗИДКСО ако се плати в срок до 05.02.2012г. не се дължат лихвите по посоченото разпореждане.
05.02 е неделя и сумата по главницата е възстановена на 06.02.- първия работен ден, по сметката в Райфайзен./явно съм събирала парички, или просто съм отплеснала, не знам защо съм чакала последния ден, но свършило.../
Сметката на НОИ СУ "СО" е в СИ Банк и не знам правилно ли съм платила на ТД /НАП?
Миналата седмица са изпратили ново разпореждане за удръжка на сума от пенсията по повод дължимите лихви по горното разпореждане.
Основателно ли е да се позова на Чл. 60. (6) Когато последният ден от срока е неприсъствен, срокът изтича в първия следващ присъствен ден.
Главницата е погасена както казах на 06.02.2012г. новото разпореждане е от 07.02.2019г., важи ли давностния срок за лихвите? Мога ли да се позова на чл.115 (1) Новото разпореждане за лихвите е с нов № и е от НОИ Видин или това издадено 2010г. от СУ "СО" е прекъснало давността?
ivanovagalia
Нов потребител
 
Мнения: 2
Регистриран на: 28 Фев 2019, 12:21

Re: Обжалване на Разпореждане от НОИ

Мнениеот kolova » 20 Май 2021, 18:50

Оставам с впечатление, че казусите свързани с осигуряване никак не са интересни за юристите или ( по-вероятното) не са им ясни.
От 2 месеца имам проблеми с НОИ и изчетох всичката възможна законово-нормативна литература и така и не намирам отговор на въпроса защо НОИ не спазва законите! И тук 2 пъти публикувах запитвания, но никой не прояви нито интерес нито компетентност.
Единствения форум, в който получих адекватни съвети и коментари е в сайта odit.info .
Явно този сайт е по-скоро щриати да си четат законите, които не знаят.
Желая Ви успех....ама надали.
kolova
Младши потребител
 
Мнения: 19
Регистриран на: 11 Апр 2016, 14:48

Re: Обжалване на Разпореждане от НОИ

Мнениеот propensity » 20 Май 2021, 19:35

kolova написа:...не са интересни за юристите или ( по-вероятното) не са им ясни.


Само това ли са двата варианта?
propensity
Потребител
 
Мнения: 415
Регистриран на: 04 Сеп 2018, 00:00
Местоположение: Аркутянски РС

Re: Обжалване на Разпореждане от НОИ

Мнениеот lawchoice » 20 Май 2021, 20:20

propensity написа:
kolova написа:...не са интересни за юристите или ( по-вероятното) не са им ясни.


Само това ли са двата варианта?


Надали ще получиш адекватен отговор на този въпрос.
Според мен се касае за нескопосан опит за реклама на друг интернет сайт. Ако имах интерес, аз не бих платил за реклама на някой, който в правен сайт като твърди, че е изчел цялата "законово-нормативна литература" има самочувствието да дава оценка за професионалните качества на юристи. В други интернет платформи /като бг мама/ такава реклама може и да върши работа, но не и тук - в правен форум.
"Човек може да има ум, знания, да бъде дори и гениален, но да няма характер." Ж. Лакордер
lawchoice
Потребител
 
Мнения: 892
Регистриран на: 28 Дек 2014, 22:44

Re: Обжалване на Разпореждане от НОИ

Мнениеот propensity » 21 Май 2021, 00:48

lawchoice написа:
propensity написа:
kolova написа:...не са интересни за юристите или ( по-вероятното) не са им ясни.


Само това ли са двата варианта?


Надали ще получиш адекватен отговор на този въпрос.
Според мен се касае за нескопосан опит за реклама на друг интернет сайт. Ако имах интерес, аз не бих платил за реклама на някой, който в правен сайт като твърди, че е изчел цялата "законово-нормативна литература" има самочувствието да дава оценка за професионалните качества на юристи. В други интернет платформи /като бг мама/ такава реклама може и да върши работа, но не и тук - в правен форум.Ти... lawchoice, не те ли е срам!? Не може ли да оставиш правораздавателните си функции и да 'хванеш' госпожата за ръчичка, и да й обясниш всички нюанси по нейните питания до нейното пълно удовлетворение? Ти не разбра ли, че си сложен на тази земя да служиш на подобни на госпожата!? Все пак е изчела "законово-нормативната литература" и пак не разбира женичката. Как не проумя, че като юрист си ДЛЪЖЕН да даваш скоростни, безплатни и професионални консултации тук!? Срам тебе, lawchoice, срам! :lol:
propensity
Потребител
 
Мнения: 415
Регистриран на: 04 Сеп 2018, 00:00
Местоположение: Аркутянски РС

Re: Обжалване на Разпореждане от НОИ

Мнениеот kolova » 21 Май 2021, 18:03

propensity и lawchoice обидени нещо ми се струвате! И никак не греша!
Не се прави никакъв опит за реклама на друг сайт-аз ако исках щях да намеря начин да я направя рекламата без да се "опитвам"-не сте ми толкова страшни!
Аз съм един обикновен потребител в този сайт, който също е задавал свои въпроси и не е получавал никакви компетентни мнения. Исках просто да помогна на госпожата задала своя въпрос в тази толкова тегава за всички пишман адвокатчета тема свързана с Осигурителното Право! Е, не е бракоразводна дилема, няма на кого да извивате ръцете чак пък толкова за бомбастични хонорари... И да...четох много и постигнах своето без да дам пукната пара на някой измислен "юрист" колкото и да ви става кофти от това.
Ника не сте длъжни да водите хората нито за ръцете , нито за носовете.
Интересно чий го крепите в този форум като нямате нито компетентност нито желание да помагате :-)
kolova
Младши потребител
 
Мнения: 19
Регистриран на: 11 Апр 2016, 14:48

Re: Обжалване на Разпореждане от НОИ

Мнениеот lawchoice » 22 Май 2021, 22:41

propensity написа:Ти... lawchoice, не те ли е срам!? Не може ли да оставиш правораздавателните си функции и да 'хванеш' госпожата за ръчичка, и да й обясниш всички нюанси по нейните питания до нейното пълно удовлетворение? Ти не разбра ли, че си сложен на тази земя да служиш на подобни на госпожата!? Все пак е изчела "законово-нормативната литература" и пак не разбира женичката. Как не проумя, че като юрист си ДЛЪЖЕН да даваш скоростни, безплатни и професионални консултации тук!? Срам тебе, lawchoice, срам! :lol:


Срам не срам, нямам мотивация да го правя. Българинът, което ясно личи и от предходният пост, е надменен, самоуверен, той винаге всичко знае и от всичко разбира, но никога не вини себе си за неуспехите... Единственият шанс да проледне е да го оставиш да си строши главата, белким тогава разбере и потърси част от вината и у себе си...
"Човек може да има ум, знания, да бъде дори и гениален, но да няма характер." Ж. Лакордер
lawchoice
Потребител
 
Мнения: 892
Регистриран на: 28 Дек 2014, 22:44

Re: Обжалване на Разпореждане от НОИ

Мнениеот kalahan2008 » 23 Май 2021, 00:52

lawchoice написа:Срам не срам, нямам мотивация да го правя. Българинът, което ясно личи и от предходният пост, е надменен, самоуверен, той винаге всичко знае и от всичко разбира, но никога не вини себе си за неуспехите... Единственият шанс да проледне е да го оставиш да си строши главата, белким тогава разбере и потърси част от вината и у себе си...

И тогава (когато си счупи главата) пак няма да се осъзнае.
Между другото, не одобрявам обобщения от типа "българинът това, българинът онова...". Надменността и самоувереността не са само български черти, а са общочовешки. Нека да престанем да се самоунижаваме като народ, в крайна сметка никъде по света не е дошъл земният рай. Никак не одобрявам нахалното поведение на хора като Kolova, но не приемам да се атрибутира поведението ѝ към народностната принадлежност. Демонстрирането на нахалство и надменност (т.е. чувство на превъзходство) винаги прикрива точно обратното - неосъзнато чувство за малоценност. Ако си мислите, че само "българите" са такива, много се лъжете.
Ползването на адвокат не е задължително, но е препоръчително.
kalahan2008
Активен потребител
 
Мнения: 3816
Регистриран на: 12 Фев 2008, 10:53

Re: Обжалване на Разпореждане от НОИ

Мнениеот ivan_lawyer » 23 Май 2021, 10:30

Осигурителното право е изкуствено създаден клон, просто има дълга историческа тема - подобно на ненужното Търговско право, което - спокойно можеше да си се развие постепенно и - ако има нужда изобщо - както е в Китай, примерно - там не изпуснаха нещата веднага и на момента.

Има 180 промени в Законите, свързани с темата осигуряване и болнични, отпуски, при това - Френският Наполеонов кодекс от 1800 година, досега е имал само 2 изменения и то 1960 година, Германските подобни закони - изобщо много рядко, САЩ са с Конституция от 1789, какво трябва още да кажем.

Как да стана галактически юрист, в тази огромна материя, освен това - защо - какво ще помогна на някого - ще осъдя работодателя - нали живеем в бесен феодализъм, ако се научи, че съдиш наляво и надясно - какво да кажем.

В София идват от Перник - не за да откриват банкови сметки и да правят резервации за курорти в чужбина, а за да работят в кафенета, лафки, баничарници, за има-няма 700 лева, измъчен, робски народ, нещо нечувано и невиждано, няма студ, няма жега - няма - боли ме коремчето.

Дивашка история и на този фон - излиза адвокат и - какво прави - едно голямо нищо.

Впрочем - не съм подхващал темата с НОИ от студент, това са има няма 10-на години.

Че съм положил клетва - положил съм и не съм се измъквал, питайте за мен - онзи ден спасих един случай, ама - сега - като не ми е ясно - дай да плещя - тук имаше много такива - общи приказки, нали трябва да стане работата.

Дал си си гърба по наем, как да кажа - това е част от помията - то ако имаше държава, щяха да ги бият по пръстите още отначало работодателите.

Според някои и Васил Божков е гръбнак на икономиката - на мен ми е скучно с тези псевдо-чорбаджии, не че партийни секретари е по-различно.
ivan_lawyer
Старши потребител
 
Мнения: 5050
Регистриран на: 25 Мар 2008, 17:46

Re: Обжалване на Разпореждане от НОИ

Мнениеот propensity » 23 Май 2021, 17:17

kalahan2008 написа:
lawchoice написа:Срам не срам, нямам мотивация да го правя. Българинът, което ясно личи и от предходният пост, е надменен, самоуверен, той винаге всичко знае и от всичко разбира, но никога не вини себе си за неуспехите... Единственият шанс да проледне е да го оставиш да си строши главата, белким тогава разбере и потърси част от вината и у себе си...

И тогава (когато си счупи главата) пак няма да се осъзнае.
Между другото, не одобрявам обобщения от типа "българинът това, българинът онова...". Надменността и самоувереността не са само български черти, а са общочовешки. Нека да престанем да се самоунижаваме като народ, в крайна сметка никъде по света не е дошъл земният рай. Никак не одобрявам нахалното поведение на хора като Kolova, но не приемам да се атрибутира поведението ѝ към народностната принадлежност. Демонстрирането на нахалство и надменност (т.е. чувство на превъзходство) винаги прикрива точно обратното - неосъзнато чувство за малоценност. Ако си мислите, че само "българите" са такива, много се лъжете.Аз споделям тук мнението на lawchoice, точно надмеността и по-скоро глупостта са типични български черти. Хем търсим помощ, (безплатно), хем се обижда, че не я получава, после с цялата си наглост дава и оценка "някой измислен "юрист" ". Подобно поведение и неуважение към чуждия труд е присъщ за нас, бъларите. Трябва отнякъде да има 'далавера' и 'тарикатлък' - откъде-накъде ще плащаме на някъв си там... "адвокат".
propensity
Потребител
 
Мнения: 415
Регистриран на: 04 Сеп 2018, 00:00
Местоположение: Аркутянски РС

Re: Обжалване на Разпореждане от НОИ

Мнениеот kalahan2008 » 24 Май 2021, 09:44

propensity написа:Подобно поведение и неуважение към чуждия труд е присъщ за нас, бъларите. Трябва отнякъде да има 'далавера' и 'тарикатлък' - откъде-накъде ще плащаме на някъв си там... "адвокат".

Явно нямате опита и наблюденията, които аз имам. Никога ли не сте срещали италианци, гърци, германци и т.н., които просто не искат да си плащат /вкл. и на адвоката си/? Никога ли не сте виждали как големи чуждестранни компании са готови да корумпират българската съдебна система за дело за някакви си мизерни 20000 лв., само защото "малкият човек" е успял да им запорира сметките за обезпечение на иска си /за възнаграждение за свършената работа/ и това жестоко ги е обидило? Явно живеем в паралелни правни реалности.
Ползването на адвокат не е задължително, но е препоръчително.
kalahan2008
Активен потребител
 
Мнения: 3816
Регистриран на: 12 Фев 2008, 10:53

Re: Обжалване на Разпореждане от НОИ

Мнениеот ivan_lawyer » 24 Май 2021, 10:42

Продължаваме да се борим, те монополите са слаби всъщност - СГ Груп ги мачкам като мачка у дирек, имаше една Виолетка, бе откъде я познавам се чудя - после вденах, както и да е, имат нулева успеваемост спрямо мен.

Топлофикация никой не може да пребори, дори със супер аргументи, явно е някаква свещена система.

Банките сега са обект на потребителска санкция и има служебно начало за съда. БТК също са кекави, те са със СГ Груп, еми това е.

В момента това е хитът на годината - да се съдят работодатели и монополисти, работа има.
ivan_lawyer
Старши потребител
 
Мнения: 5050
Регистриран на: 25 Мар 2008, 17:46

Re: Обжалване на Разпореждане от НОИ

Мнениеот propensity » 24 Май 2021, 11:55

kalahan2008 написа:
propensity написа:Подобно поведение и неуважение към чуждия труд е присъщ за нас, бъларите. Трябва отнякъде да има 'далавера' и 'тарикатлък' - откъде-накъде ще плащаме на някъв си там... "адвокат".

Явно нямате опита и наблюденията, които аз имам. Никога ли не сте срещали италианци, гърци, германци и т.н., които просто не искат да си плащат /вкл. и на адвоката си/? Никога ли не сте виждали как големи чуждестранни компании са готови да корумпират българската съдебна система за дело за някакви си мизерни 20000 лв., само защото "малкият човек" е успял да им запорира сметките за обезпечение на иска си /за възнаграждение за свършената работа/ и това жестоко ги е обидило? Явно живеем в паралелни правни реалности.


Напротив, имам и опита и наблюдения и то от различни гледни точки. Живял съм години зад граница. В 'цивилизования' свят човек като получи призовка чинно си ходи при адвокат. Никой не пише във форумите "ами сега получих тука една призовка-а-а... на нея пише таковата... какви са ми правата и какво да правя....?" Каквото се случва тук: идват хора, изповядват цял казус и очакват някой, на който са му трябвали дълги години да усвои материята и поне няколко часа да разясни възможните посоки за изход от ситуацията - да го направи на първо място безплатно, с няколко изречения и в същото време да е плътно и всеобхващащо. В по-развитите страни тази мантра напълно липсва. Идва разбира се тук и наглостта после да се цупят и дават неоснователни оценки.

Само, че ти спомена немци, италианци, гърци и др. Това, което може би ти убягва, е че същите тези, за които пишеш се намират в БЪЛГАРИЯ, мястото, където подобна пародия се развива и има отлична почва. Точно такива ги срещам под път и над път. Пишман-бизнесмени, които в собствената им държава не могат да разделят две магарета с едно, но тук понеже имат информация за "далаверата", се опитват да си пробутат номерцата. И другото, за което говориш, предполагам е тяхната надменност спрямо нас, тук. Тоест "ние Европейците, богопомазаните и висшата раса - чакайте ся да ви възпитаме вас - пейзаните, българи." Точно такива ги срещам почти всяка седмица и ми трябват не повече от 10 мин. да ги сложа на място. Истината, обаче, е че тези общо взето 2-3% са от мършата, която я има навсякъде по света и най-вече в България заради средата.

На запад е прието, че даден проблем се решава по правилен начин. Трябва ти специалист; било то адвокат, лекар, архитект, водопроводчик, авто-техник - търсиш точно такъв. България можем всичко; оправяме си колите, пишем искови молби, сменяме тръби в кухнята и куп още неща... докато не се спука стомната, както казва lawchoice и не си навлечеш куп проблеми, някои от тях напълно (вече) непоправими. Това каза с други думи и lawchoice, с които които аз се съгласявам.
propensity
Потребител
 
Мнения: 415
Регистриран на: 04 Сеп 2018, 00:00
Местоположение: Аркутянски РС

Re: Обжалване на Разпореждане от НОИ

Мнениеот kalahan2008 » 24 Май 2021, 12:49

Не съм живял на запад и най-вероятно е точно така, както казваш. Наблюденията ми са само косвени от краткотрайните ми пребивавания там. Но съм виждал как в Анталия германци и руснаци се надпреварват кой повече да се освини и да се държи кой от кой по-просташки, и то съвсем не са само 2-3%. Колкото и много простаци да живеят у нас, не съм чувал някой българин да си събуе гащите насред центъра на Слънчев бряг, което например правят англичаните. Виждал съм как гърци минават "метър" на гарата на Цюрих и не си плащат за тоалетната. Виждал съм как евреи пререждат 100 човека на летището, без да им пука. Виждал съм как араби си пресичат на червено вцентъра на Цюрих. Как в Солун всеки пресича на червено и никой не се учудва.

Разговарял съм много с чужденци и българи, които живеят на запад, и съм чувал всякакви невероятни за нашата действителност неща, като например уволнение заради това, че се изказваш срещу емигрантите-сирийци, срещу гейовете и т.н., т.е. тук изглежда има доста по-голяма свобода на изразяване. Тук няма проблем да наричаш циганите "роми", негрите "негри", "чернилки" или "печки" и т.н., нещо, което е немислимо на запад. Да припомним как англичаните реагираха истерично заради расизма по българските стадиони, пренебрегвайки собствените си расистки прояви. Противно на официалната позиция на норвежкото правителство, има проблем с "Барневернет" и отнемането на деца от родителите им. И т.н., проблеми много, няма смисъл да ги обсъждаме.
Така че ако ще си говорим за проблеми и манталитет, монетата си има две страни. Да, тук наистина всеки си прави, каквото си иска, никой няма вътрешни задръжки да се държи като простак, особено ако и премиерът се гордее с това да е такъв. Липсва каквато и да е дисциплина и самоконтрол, липсва уважение към труда на другия и към другия човек като цяло. Работодателите постоянно искат да уволняват служителите си, само защото "не ги кефят", възложителите постоянно не искат да плащат на изпълнителите, само защото например дограмата на болницата му не била боядисана в зеления цвят, който искал, а била по-тъмна или малко по-светла. И се налага да се ангажира съдебната система (три инстанции) за глупости, пък то експертизи за цвят, пък слънцето къде осветявало и затова не било толкова тъмнозелено.
Така че - за мен това са общочовешки неща - дали уважаваш другия и дали се оставяш да те унижават. Ако мине номерът. Ако на запад не минава номерът, у нас явно често минава. Но това не значи, че българите са замесени от различно тесто в сравнение със "западняците". Това значи, че българите просто повече позволяват това да се случва.
Ползването на адвокат не е задължително, но е препоръчително.
kalahan2008
Активен потребител
 
Мнения: 3816
Регистриран на: 12 Фев 2008, 10:53

Re: Обжалване на Разпореждане от НОИ

Мнениеот propensity » 25 Май 2021, 16:47

kalahan2008 написа:Но това не значи, че българите са замесени от различно тесто в сравнение със "западняците". Това значи, че българите просто повече позволяват това да се случва.


За мен горните две изречения са взаимоизключващи се. "...че българите просто повече позволяват това да се случва." - дали не е защото са "замесени от различно тесто". Каквато и да е причината - очевидно я има.
propensity
Потребител
 
Мнения: 415
Регистриран на: 04 Сеп 2018, 00:00
Местоположение: Аркутянски РС

Re: Обжалване на Разпореждане от НОИ

Мнениеот lawchoice » 25 Май 2021, 22:42

kalahan2008 написа:...
И тогава (когато си счупи главата) пак няма да се осъзнае.
Между другото, не одобрявам обобщения от типа "българинът това, българинът онова...". Надменността и самоувереността не са само български черти, а са общочовешки. Нека да престанем да се самоунижаваме като народ, в крайна сметка никъде по света не е дошъл земният рай. Никак не одобрявам нахалното поведение на хора като Kolova, но не приемам да се атрибутира поведението ѝ към народностната принадлежност. Демонстрирането на нахалство и надменност (т.е. чувство на превъзходство) винаги прикрива точно обратното - неосъзнато чувство за малоценност. Ако си мислите, че само "българите" са такива, много се лъжете.


Човешкият мозък има способността да следва примера по пътя на най-малкото съпротивление и затова средата има съществено значение за битието на обитателите й. Така че, според мен, по-добре е да биеш камбаната преждевременно, отколкото да закъснеееш...
"Човек може да има ум, знания, да бъде дори и гениален, но да няма характер." Ж. Лакордер
lawchoice
Потребител
 
Мнения: 892
Регистриран на: 28 Дек 2014, 22:44

Re: Обжалване на Разпореждане от НОИ

Мнениеот kalahan2008 » 26 Май 2021, 19:19

lawchoice написа:Така че, според мен, по-добре е да биеш камбаната преждевременно, отколкото да закъснеееш...

Много е трудно да промениш характера на зрял човек. За целта са нужни силни чувства и вътрешен катарзис. А особено чрез интернет ми се вижда мисия невъзможна...
Ползването на адвокат не е задължително, но е препоръчително.
kalahan2008
Активен потребител
 
Мнения: 3816
Регистриран на: 12 Фев 2008, 10:53

Re: Обжалване на Разпореждане от НОИ

Мнениеот lawchoice » 29 Май 2021, 23:04

kalahan2008 написа:
lawchoice написа:Така че, според мен, по-добре е да биеш камбаната преждевременно, отколкото да закъснеееш...

Много е трудно да промениш характера на зрял човек. За целта са нужни силни чувства и вътрешен катарзис. А особено чрез интернет ми се вижда мисия невъзможна...


О, не, аз нямам амбиция да променям Света, както казах, чрез участието ми тук /канал за комуникация/, просто бия камбаната, винаги обаче си спомням за стихотворението "Когато те дойдоха ..." на Мартин Нимьолер:

"Когато те дойдоха…“:
Когато нацистите дойдоха за комунистите, аз мълчах; не бях комунист.
Когато дойдоха за социалдемократите, аз мълчах; не бях социалдемократ.
Когато дойдоха за тези от профсъюзите, аз мълчах; не членувах в профсъюз.
Когато дойдоха за евреите, аз мълчах; не бях евреин.
Когато дойдоха за мен – вече нямаше кой да говори."
"Човек може да има ум, знания, да бъде дори и гениален, но да няма характер." Ж. Лакордер
lawchoice
Потребител
 
Мнения: 892
Регистриран на: 28 Дек 2014, 22:44

Re: Обжалване на Разпореждане от НОИ

Мнениеот kolova » 09 Юни 2021, 11:19

Уважаеми господа и/или госпожи прависти, които сте превърнали тази дискусия в плювалник.....от всичките ви словоизлияния нормалният читател може да си направи две заключения:
1. Колко много мразите хората, от които очаквате да ви плащат
2. Вие не влизате в този форум, за да помогнете ( дори възмездно като оставите данни за контакт ). Вие влизате във форума за да крадете информация. И то под псевдоними.
Четейки злобните ви подмятания и квалификации по повод на неблагодарните питащи изпитвам ужас при мисълта, че мога да попадна в лапите на такъв като вас - злонамерен, алчен и самнадеян комплексар.
Хубавото в случая е, че аз съм лекар :-)
А при нас всеки идва рано или късно!
Ъндърстенд?
kolova
Младши потребител
 
Мнения: 19
Регистриран на: 11 Апр 2016, 14:48

Re: Обжалване на Разпореждане от НОИ

Мнениеот propensity » 09 Юни 2021, 13:13

kolova написа:Уважаеми господа и/или госпожи прависти, които сте превърнали тази дискусия в плювалник.....от всичките ви словоизлияния нормалният читател може да си направи две заключения:
1. Колко много мразите хората, от които очаквате да ви плащат
2. Вие не влизате в този форум, за да помогнете ( дори възмездно като оставите данни за контакт ). Вие влизате във форума за да крадете информация. И то под псевдоними.
Четейки злобните ви подмятания и квалификации по повод на неблагодарните питащи изпитвам ужас при мисълта, че мога да попадна в лапите на такъв като вас - злонамерен, алчен и самнадеян комплексар.
Хубавото в случая е, че аз съм лекар :-)
А при нас всеки идва рано или късно!
Ъндърстенд?


Мадам Колова, Вие пихте ли си хапчетата за душевно и ментално разстройство тази сутрин?

Тук сме да "крадем" информация? Коя? Тази дето всеки свободно я предоставя в ПУБЛИЧЕН форум ли? И да правим какво с нея? В банков сейф ли да я депозираме или пиперки от пазара да си купим? Ах, какви изящни крадци сме!

Споделете, мадам Колова, Вие колко пациента прегледахте и лекувахте днес, безплатно? Колко часа отделихте днес от работно си време за да отговаряте на здравни въпроси по разните му форумчета и моля да посочите линк за да прочетем и ние.

Интересно, че в началото на поста си се обръщате в множествено число "господа/госпожи", после минавате в единствено число: " такъв ... злонамерен, алчен и самнадеян комплексар." Предполагам се дължи на диагнозата ви :roll:

Всеки сам ще извлече нужното от писанията Ви, но на кого пасват горните епитети, мисля няма нужда от тълкуване.

Ъндърстенд?


Ние сме от село. Екзотични езици не познаваме.
propensity
Потребител
 
Мнения: 415
Регистриран на: 04 Сеп 2018, 00:00
Местоположение: Аркутянски РС

Следваща

Назад към Осигурително право


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта


cron