начало

КС обяви за противоконституционен разследващия главния прокурор КС обяви за противоконституционен разследващия главния прокурор

Защо в е-портала на НАП нямам опция за декларация по чл. 50

Виртуална приемна - кажете това, което мислите, за това, което искате!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


Защо в е-портала на НАП нямам опция за декларация по чл. 50

Мнениеот atom22 » 06 Яну 2021, 21:31

Успях да събере почти целия въпрос в заглавието. Ще допълня само че влизам с ПИК. На други им излиза и всъщност това е начина да се декларират страничните доходи извън тези от заплата като търговия, инвестиции, наеми?
atom22
Младши потребител
 
Мнения: 30
Регистриран на: 28 Апр 2018, 14:47

Re: Защо в е-портала на НАП нямам опция за декларация по чл.

Мнениеот jhoro » 24 Яну 2021, 18:17

Здравейте! Предполагам вече сте получили отговор на въпроса - все пак е минали доста време, но да кажа - за нуждите на всички четящи.
Защото сте опитвали преди 10 януари! Вече опцията е налична.
„Услуги“ -> „Декларации, документи или данни, подавани от физически лица“ -> „Декларации по ЗДДФЛ“ -> „Декларация по чл.50 от ЗДДФЛ за доходите на физически лица“

Една подробност - ако се налага да попълните „Образец 2021: Приложение № 2 доходи от стопанска дейност като едноличен търговец и доходи от друга стопанска дейност по чл. 29а от ЗДДФЛ“ - ще трябва още малко да изчакате.
Защото - „Началната дата за подаване на декларацията от лицата по чл. 51, ал. 1 от ЗДДФЛ е 01.03.2021 г., съответно нямате право да маркирате за попълване Приложение № 2, т. 2
Всички публикации, свързани с този профил, са плод на вашата фантазия!
Интернет не съществува!
jhoro
Активен потребител
 
Мнения: 2228
Регистриран на: 05 Окт 2006, 11:58


Назад към Общи дискусии


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 6 госта


cron