начало
Районен съдия става зам.-министър на икономиката Районен съдия става зам.-министър на икономиката

Неизпълнение на част от проект при строеж на жилищна сграда

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


Неизпълнение на част от проект при строеж на жилищна сграда

Мнениеот doretad » 21 Ное 2020, 19:10

Здравейте, включих се на зелено в жилищна кооперация, т.е. беше само на проект. Кооперацията вече е изградена. Има акт 14 вече. Понеже е терасовидна и на моя етаж - 4-ти, терасата няма покрив, а по проект трябва да има слънцезащитни устройства на целия етаж - от край до край, дори и над стаите без тераса, започващи от началото на моя апартамент и завършващи до края на апартамента на съседния апартамент. Обаче, неприятно ме изненада, че строителят е съкратил слънцезащитните устройства като е сложил само над терасите, а над останалата част не. Поисках обяснение от собственика на строителната фирма, защо са ги съкратили, а отговорът му беше, че строителят имал право да прави промени по проекта, тъй като слънцезащитните устройства не били задължителни, понеже не са част от масивната сграда.
Дали е вярно това? Та аз точно, защото съм харесала проекта и за това съм избрала този апартамент, а сега не ми харесват неговите изменения и съкращения, за да си спести пари строителя.
doretad
Нов потребител
 
Мнения: 6
Регистриран на: 20 Ное 2020, 00:09

Re: Неизпълнение на част от проект при строеж на жилищна сгр

Мнениеот katerinakuch » 01 Дек 2020, 16:40

Би следвало да бъде реализиран така, както сте го поискала.Строителят не може да си преви своеволни промени, без да иска съгласието Ви.
katerinakuch
Активен потребител
 
Мнения: 1162
Регистриран на: 28 Юни 2007, 12:27

Re: Неизпълнение на част от проект при строеж на жилищна сгр

Мнениеот jhoro » 01 Дек 2020, 18:18

doretad написа:Здравейте, включих се на зелено в жилищна кооперация, т.е. беше само на проект. Кооперацията вече е изградена. Има акт 14 вече. Понеже е терасовидна и на моя етаж - 4-ти, терасата няма покрив, а по проект трябва да има слънцезащитни устройства на целия етаж - от край до край, дори и над стаите без тераса, започващи от началото на моя апартамент и завършващи до края на апартамента на съседния апартамент. Обаче, неприятно ме изненада, че строителят е съкратил слънцезащитните устройства като е сложил само над терасите, а над останалата част не. Поисках обяснение от собственика на строителната фирма, защо са ги съкратили, а отговорът му беше, че строителят имал право да прави промени по проекта, тъй като слънцезащитните устройства не били задължителни, понеже не са част от масивната сграда.
Дали е вярно това? Та аз точно, защото съм харесала проекта и за това съм избрала този апартамент, а сега не ми харесват неговите изменения и съкращения, за да си спести пари строителя.

Здравейте!
Този въпрос не е ли поставен в темата „Неизпълнение на част от проект при строеж на жилищна сграда“ в „Строителство и регулация“?
Или отговорите там ... не Ви харесаха?
Всички публикации, свързани с този профил, са плод на вашата фантазия!
Интернет не съществува!
jhoro
Активен потребител
 
Мнения: 2230
Регистриран на: 05 Окт 2006, 11:58

Re: Неизпълнение на част от проект при строеж на жилищна сгр

Мнениеот nikodim77 » 01 Дек 2020, 21:43

Ех, Жоро! Преди да се скараш на някого, защото думите ти: „Или отговорите там ... не Ви харесаха?” звучат като укор и ирония по отношение на питащия. Ако си бе размърдал малко туй, що ти е оскъдно щеше да вникнеш най-напред в датите на пускане на темите и да отчетеш, че настоящата е по-стара с няколко дена. Значи не е пусната с оглед – нехаресване на отговори. Ако имаше и наблюдение над включванията на Г-жа/ца/ Адв. К. Куч. също щеше да разбереш, че тя се е включила със закъснение и вероятно, защото е видяла, че по темата няма развитие… (мои предположения)… Та, ако беше вникнал над посочените, а и други факти, нямаше да се заяждаш с питащия, че отговорите в друг раздел на форума по същата тема не са му се понравили. Да очаквам да му се извиниш е химера, но пък - знам ли…тя съвестта се появява споредично у някои ?!?

пп. ооопс! Забравих, че съм блокиран! Изтрий ми поста!
nikodim77
Активен потребител
 
Мнения: 1184
Регистриран на: 23 Апр 2009, 14:29


Назад към Взаимопомощ


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 35 госта


cron