начало
ВАС окончателно отхвърли жалба на бивша спецсъдийка, поискала преместване в Търговското отделение на СГС ВАС окончателно отхвърли жалба на бивша спецсъдийка, поискала преместване в Търговското отделение на СГС

Служебни бележки и удостоветения.

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


Служебни бележки и удостоветения.

Мнениеот svetlasv » 27 Ное 2020, 22:13

Привет!
През три години с устна заповед ни задължават да представяме служебна бележка от психодиспансера, че не се водим на отчет; от съда-свидетелство за съдимост; от НСС, че не сме следствени. Попълваме и декларации за вярност на данните. При постъпване сме подали тези документи и проучени 1 месец. Изпълнителният директор твърди, че специализираните служби го изискват. Аз съм трета категория на труд, касиер в метрото. Смятам, че ДАНС могат по служебен път да изискат тази информация от службите. Не знам към коя инстанция да се обърна, на какъв документ да се позова. Моят случай вписва ли се в долния текст?
"Ако искате от служителя допълнителни данни от чувствително естество, трябва да получите съгласието му/ѝ за събирането и обработката на тези данни, като го информирате за какви цели са ви необходими и колко време ще ги съхранявате. Служителят има право да откаже да предостави данните."
Освен това до 21 декември мерките са затегнати. На три опашки, навън на дистанция, какъв смисъл има!!!
Ще бъда много благодарна, ако ми помогнете с информация къде е запидсно кои категории служители и работници да се проверяват периодично.
svetlasv
Младши потребител
 
Мнения: 60
Регистриран на: 02 Апр 2012, 12:12

Re: Служебни бележки и удостоветения.

Мнениеот TheOldMan » 28 Ное 2020, 00:17

Предполагам че цялата тая бумащина идва от това, че Метрополитен - София е "стратегически обект от национално значение", демек е приравнен към АЕЦ Козлодуй, Арсенал - Казанлък и подобни обекти.
Аз не съм юрист. Ползвайте съветите ми на своя отговорност!
TheOldMan
Активен потребител
 
Мнения: 1646
Регистриран на: 08 Май 2008, 15:19

Re: Служебни бележки и удостоветения.

Мнениеот svetlasv » 03 Дек 2020, 16:45

Така казват, но ДАНС би трвявало да има достъп до всякаква информация. Над тях е само небето. Дали американските граждани носят бележки ФБР или ЦРУ?! Не знам нашата агенция с кои функции се покрива.
svetlasv
Младши потребител
 
Мнения: 60
Регистриран на: 02 Апр 2012, 12:12


Назад към Трудово право


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 24 госта


cron