начало
Общината е осъдена да плати над 30 000 лева на адвокатка – счупила си крака до Съдебната палата Общината е осъдена да плати над 30 000 лева на адвокатка – счупила си крака до Съдебната палата

начин на показване на лична карта

Виртуална приемна - кажете това, което мислите, за това, което искате!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


начин на показване на лична карта

Мнениеот seiko77 » 14 Авг 2020, 09:29

Здравейте. Понеже почти всеки ден изпадам в някакви полемики в пощата, заради това, че от хигиенна гледна точка, не желая да ми пипат личната карта, а вместо това им я показвам на удобно за тях разстояние (съобразявам се с това дали са късогледи или не) се чудех какъв всъщност е закона/правилото за това. Опитах да потърся в интернет, но не успях да намеря нищо конкретно, та затова се надявам тук да намеря правилният отговор, понеже с годините съм се убедил, че именно тук има мислещи хора. Благодаря предварително.
seiko77
Нов потребител
 
Мнения: 2
Регистриран на: 14 Авг 2020, 09:23

Re: начин на показване на лична карта

Мнениеот jzschrstsprstr » 14 Авг 2020, 14:16

Предполагам, че в повечето случаи въпросното задължение е да се "представи" документ за самоличност. Едва ли обаче е необходимо да тълкуваме глагола "представям". Целта е да удостоверите самоличността си. Не виждам с какво държането на личната Ви карта може да им помогне, при положение, че осигурявате възможност да я огледат. Ако пропускам нещо, някой да ме поправи.
jzschrstsprstr
Потребител
 
Мнения: 114
Регистриран на: 01 Мар 2011, 19:56

Re: начин на показване на лична карта

Мнениеот seiko77 » 14 Авг 2020, 15:55

Благодаря за отговора. Разсъждавам по напълно идентичен начин.
seiko77
Нов потребител
 
Мнения: 2
Регистриран на: 14 Авг 2020, 09:23

Re: начин на показване на лична карта

Мнениеот jhoro » 14 Авг 2020, 16:01

jzschrstsprstr написа:Предполагам, че в повечето случаи въпросното задължение е да се „представи" документ за самоличност.

... и да се осъществи „проверка на идентичността“!
Даже ще кажа - не в „повечето“, а във всички случаи.

Към питащия - не виждам проблем, ID (документ за самоличност - ЛК и други) да се носи като „бадж“ - на видно място.
Всички публикации, свързани с този профил, са плод на вашата фантазия!
Интернет не съществува!
jhoro
Активен потребител
 
Мнения: 2230
Регистриран на: 05 Окт 2006, 11:58

Re: начин на показване на лична карта

Мнениеот doondie » 14 Авг 2020, 18:56

Ако съм служител в пощенска станция, финансова институция, куриерска фирма, държавно учреждение и т.н, бих отказал да обслужа клиент, който не предоставя документ за самоличност при поискване, когато удостоверяването на самоличност е наложително. Показването на документ за мен не е достатъчно. Ти така можеш и ксерокопия да си направиш и да си ги носиш - като визитни картички, и да им оставяш по едно. Като им показваш оригиналната си карта, съобразено с диоптъра на служителя, мърдаш ли картата под определен ъгъл нагоре и надолу, за да се видят защитните знаци, ако се приеме, че могат да разпознаят фалшификат изобщо? А гърба показваш ли го? По колко секунди им даваш да сравнят/препишат имена, номер, ЕГН, адрес? Пълен абсурд!

Ако толкова ти е до хигиената, ламинирай си предварително картата, след което си я бърши със спирт. Не мисля, че си струва подобно издребняване. Едва ли си ползваш картата по 20 пъти на ден. А и самото ѝ изваждане за "показване" включва излагането ѝ на въздух и аерозолни частици, така че не виждам колко е по-хигиенично, при положение че ти самият я пипаш, а преди това си пипал дръжки на врати и прочие предмети. Просто не си ближи пръстите и бъркай в очите, преди да си измиеш ръцете. Не мисля, че е необходимо да има епидемия, за да не го правим.
'The best way to predict the future is to invent it!'
Аватар
doondie
Потребител
 
Мнения: 529
Регистриран на: 29 Юли 2017, 17:29
Местоположение: Плевен


Назад към Общи дискусии


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: Google [Bot] и 14 госта


cron