начало
Отговорността на посредниците в контекста на новия Регламент за цифровите услуги Отговорността на посредниците в контекста на новия Регламент за цифровите услуги

Колекторска фирма

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


Колекторска фирма

Мнениеот notebook-1 » 22 Юли 2020, 11:01

Въпрос относно изпратено писмо за покана за плащане от фирма за вземания със изкупени от тях чрез цесия задължение за заем в размер на 500лв отпуснат през09.2018г. от Изикредит.Фирмата иска от длъжника 800лв.като споменава че е минал срока на извънредното положение и до 20.07.2020 ще чака да се внесат поне 500лв.от цялата която са посочили в размер на 800лв. иначе пристъпвали по съдебен способ за събиране на вземането.Въпросът ми е често тези фирми изкупуват често на по малка от стойността на задълженията сума а и какво представляват тези 300лв.след като заемът е бил в размер на 500лв,станало е 800 заради просрочие още към Изикредит ли или така си слагат отгоре тези колекторски фирми допълнителни суми,и ако да кажем тръгне да иска тази фирма издаване на Изп.лист преди това трябва ли да мине дело със решение за което длъжникът трябва да бъде уведомен или е бърза процедура издаването на изп
Лист и да се насочат колекторите евентуално към ЧСИ бързо за събиране на вземането.Може ли реално да се започне удовлетворение по съдебен ред или колекторите плащат с това?
notebook-1
Нов потребител
 
Мнения: 6
Регистриран на: 21 Юли 2020, 16:45

Re: Колекторска фирма

Мнениеот propensity » 22 Юли 2020, 12:39

notebook-1 написа:Въпрос относно изпратено писмо за покана за плащане от фирма за вземания със изкупени от тях чрез цесия задължение за заем в размер на 500лв отпуснат през09.2018г. от Изикредит.Фирмата иска от длъжника 800лв.като споменава че е минал срока на извънредното положение и до 20.07.2020 ще чака да се внесат поне 500лв.от цялата която са посочили в размер на 800лв. иначе пристъпвали по съдебен способ за събиране на вземането.Въпросът ми е често тези фирми изкупуват често на по малка от стойността на задълженията сума а и какво представляват тези 300лв.след като заемът е бил в размер на 500лв,станало е 800 заради просрочие още към Изикредит ли или така си слагат отгоре тези колекторски фирми допълнителни суми,и ако да кажем тръгне да иска тази фирма издаване на Изп.лист преди това трябва ли да мине дело със решение за което длъжникът трябва да бъде уведомен или е бърза процедура издаването на изп
Лист и да се насочат колекторите евентуално към ЧСИ бързо за събиране на вземането.Може ли реално да се започне удовлетворение по съдебен ред или колекторите плащат с това?


800лв представляват главница и лихва, която се явява акцесорно вземане и е неизменна част.

Ако кредиторът тръгне да ваде лист, ще ви уведомят и ще имате право на възражние в посочен срок. Доколко това възражние може да почива на легитимни основи е друг въпрос. Ако не сте уведомен надлежно (т.е. писмено) за цесията, то това представлява проблем за събирането на вземането от страна на кредитора, но при съдебен сблъсък тази подробност ще бъде отстранена.

При изкарване на ИЛ и завеждане на изп. дело, сметката ще набъбне още и то значително.

Простичък съвет - платете си!
propensity
Потребител
 
Мнения: 447
Регистриран на: 04 Сеп 2018, 00:00
Местоположение: Аркутянски РС

Re: Колекторска фирма

Мнениеот tyronne » 28 Ное 2020, 23:38

преди това трябва ли да мине дело със решение за което длъжникът трябва да бъде уведомен или е бърза процедура издаването на изп - по моя опит - нищо не разбираш. получаваш от чси колко дължиш с произволно написани суми и айде. все едно в някое кафене ги решават тия неща, все в полза на лихварите.

които пък въобще не си правят труда да се занимават с хора, които са в чужбина, защото реално са отписали шансовете си да им вземат нещо :lol:
https://i.imgur.com/ZwdhZ7r.jpg :)
tyronne
Потребител
 
Мнения: 227
Регистриран на: 24 Мар 2011, 22:16


Назад към Взаимопомощ


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: Google [Bot] и 19 госта


cron