начало

Излязоха новите заповеди – шалове и шлемове вече не „минават“, само маски Излязоха новите заповеди – шалове и шлемове вече не „минават“, само маски

наемодател задържане на вещи на наемател заради наем

Казуси за недвижими имоти


наемодател задържане на вещи на наемател заради наем

Мнениеот 1978chevroletcheyenneblazerk5 » 23 Май 2020, 18:09

Здравейте


Става на въпрос за случай на вещи собственост на наемател задържани от наемодателя поради неплатен наем

за плащането на наемите не са давани разписки че е плащан наем и мисля че като не издавана разписка за платен наем мисля че се укриват доходи от наем на жилище които не са обложени с данък

аз мисля че това че няма касов бон /разписка /бележка за плащане на наем на жилище е достатъчно основание да се направи данъчна проверка дали наема от жилището на наемодателя се облага с данък дали доходите от наема на жилището на наемодателя са декларирани за облагане с данък
и може ли наемодателя да бъде санкциониран от нап затова че не издава касов бон за платен наем за жилище от наемател на наемодателя ?и може ли задържане на вещи от наемодателя които задържани вещи са собственост на наемателя да се докаже е незаконно и неправомерно без заповед или нареждане като за пример давам по законен начин по които се отнема взима собственост вещи и имущество ?

мина ли са 5 години откакто задържаните вещи са при наемодателя ако се заведе дело за незаконно задържане на вещи на наемател от наемодателя ще има ли резултати ?

може ли да се подаде жалба че наемодателя е задържа вещи на наемателя след като не живее в имота под наем?

и къде и към кого /коя институция мога да се обърна относно подаване на жалба за неправомерно и незаконно задържане на вещи от наемодателя които задържани вещи са собственост на наемателя ?

и може ли да се спечели дело за относно неправомерно и незаконно задържане на вещи на наемателя като се има в предвид че не е издавана касова бележка/касов бон /разписка за платен наем и се направи проверка в нап че парите от наем които се плащат за жилище под наем в което сме живяли , има договор на наем които е на името на майка ми ,майка ми се премести да живее на друго място аз и още един човек останахме да живеем в жилището под наем след изтичане на договора за наем ?


трябва и необходимо ли е да има констативен документ които описано всички вещи които са собственост на наемателя за да се докаже собственост на задържаните вещи са наемателя които задържани вещи са при наемодателя ?


има ли давност за задържани вещи от наемодателя които задържани вещи са собственост на наемателя ?


необходимо ли да се направи консултация с адвокат относно този случай задържане на вещи от наемодателя които задържани вещи са собственост на наемателя ?


кажете и помогнете ми относно този проблем с задържане на вещи от наемодател които вещи са собственост на наемателя заради неплатен наем
1978chevroletcheyenneblazerk5
Нов потребител
 
Мнения: 2
Регистриран на: 23 Май 2020, 16:51

Re: наемодател задържане на вещи на наемател заради наем

Мнениеот ivanov_p » 26 Май 2020, 10:50

Не е необходимо вие да се консултирате с адвокат, защото трудно формулирате въпроси, достатъчно е да му занесете документите и да му кажете какво искате, без въпроси! Ако искате отговори на въпросите си може да отидете да слушате лекции в университета.
ivanov_p
Активен потребител
 
Мнения: 3475
Регистриран на: 26 Ное 2013, 19:53

Re: наемодател задържане на вещи на наемател заради наем

Мнениеот 1978chevroletcheyenneblazerk5 » 29 Май 2020, 18:43

ivanov_p написа:Не е необходимо вие да се консултирате с адвокат, защото трудно формулирате въпроси, достатъчно е да му занесете документите и да му кажете какво искате, без въпроси! Ако искате отговори на въпросите си може да отидете да слушате лекции в университета.
ОК ЩЕ КОНСУЛТИРАМ ВЪПРОСА С АДВОКАТ НЯМА ПРОБЛЕМ
1978chevroletcheyenneblazerk5
Нов потребител
 
Мнения: 2
Регистриран на: 23 Май 2020, 16:51


Назад към Имотни казуси


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 4 госта


cron