начало
ВАС окончателно отхвърли жалба на бивша спецсъдийка, поискала преместване в Търговското отделение на СГС ВАС окончателно отхвърли жалба на бивша спецсъдийка, поискала преместване в Търговското отделение на СГС

Закон за държавния служител-чл.7(2)

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


Закон за държавния служител-чл.7(2)

Мнениеот diromi » 30 Апр 2020, 15:07

Интересува ме тълкуването на чл.7 от Закона за държавния служител по отношение на йерархичната връзка на ръководство и контрол между лица роднини по съребрена линия.Възможно ли е да кандидатствам за работа на длъжност началник отдел,ако мой роднина по съребрена линия вече работи там на високо управленско ниво,а именно секретар и доколко съществува йерархична връзка на ръководство и контрол между нас, в случай че на следващо ниво в йерархичната структура има директор на дирекция,който именно е пряко подчинен на секретаря,а не началника на отдела.Според мен йерархичната връзка би била с друго лице,с директора на съответната дирекция,или греша?Друг е въпроса как в длъжностната характеристика работодателя изяснява на коя друга длъжност е подчинена,ведно с всички останали задължения и характеристики на длъжността,в което виждам основание за правилното тълкувание на йерархичната връзка.
diromi
Нов потребител
 
Мнения: 1
Регистриран на: 29 Апр 2020, 21:09

Назад към Трудово право


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 17 госта


cron