начало
Конституционният съд се заема със съдебната медиация Конституционният съд се заема със съдебната медиация

Развод по взаимно съгласие

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


Развод по взаимно съгласие

Мнениеот zornica64 » 10 Мар 2020, 12:08

Здравейте. Синът ми и снахата искат да се разведат по взаимно съгласие. Към момента още не са подали документи. Искам да изясня за себе си някои казуси. Женени са от 2 години. Нямат деца. Апартаментът , в който живеят е мой, наследствен. За времето на брака им, закупихме две коли с наши средства, на името на сина ми /като не допускахме, че ще се разделят/. Вероятно по закон тя има права над това движимо имущество. Какъв е шанса и има ли начин да се игнорират нейни претенции към колите? За този период имат и обща сметка, като тя е била предназначена за теглене при раждане на дете. Какви са правата за тази сметка? Синът ми ще й дължи ли издръжка?
zornica64
Нов потребител
 
Мнения: 1
Регистриран на: 10 Мар 2020, 11:48

Re: Развод по взаимно съгласие

Мнениеот ivan_lawyer » 10 Мар 2020, 14:31

Всичко е във Ваша полза - апартаментът няма право снахата, това категорично. Издръжка - няма - това е почти невъзможно (трябва много да обяснява и да се моли - но ще я отрежат), колите - там е по-особено - но няма напълно съвместен принос - тоест - макар да придобити по брака - средствата са дадени от Вас - в този смисъл - не би трябвало да вземе всичко - а защо не и нищо.
ivan_lawyer
Старши потребител
 
Мнения: 5212
Регистриран на: 25 Мар 2008, 17:46

Re: Развод по взаимно съгласие

Мнениеот propensity » 10 Мар 2020, 23:59

Снаха ви има ли къде да живее? Ако няма, може да поиска от съда да й възложи да ползва жилището, в което живят синът и снаха ви. Би следвало ако е по взаимно съгласие това да не е проблем.

Ако вървите на развод по съдебен ред, снаха ви може да иска да й оставят да ползва семейното жилище, както и 1/2 от двата автомобила. Във ваша тежест ще остане да доказвате, че средствата за тях са дошли от вас, като дарение, за което ще искате от съда да отсъди по-голям дял в ползва на сина ви. Ако, въобще и тн.

Трябва ви адвокат.
propensity
Потребител
 
Мнения: 448
Регистриран на: 04 Сеп 2018, 00:00
Местоположение: Аркутянски РС

Re: Развод по взаимно съгласие

Мнениеот jakovstoyanov » 16 Апр 2020, 12:59

Успех в бъдеще!
jakovstoyanov
Нов потребител
 
Мнения: 1
Регистриран на: 16 Апр 2020, 12:54
Местоположение: София


Назад към Семейни казуси


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 26 госта


cron