начало
Общината е осъдена да плати над 30 000 лева на адвокатка – счупила си крака до Съдебната палата Общината е осъдена да плати над 30 000 лева на адвокатка – счупила си крака до Съдебната палата

нова фирма

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


нова фирма

Мнениеот danko54 » 31 Мар 2020, 20:24

Работя в охранителна фирма! Нова фирма сменя старата. Трябва ли издаването на нови документи за работа за постъпване на работа или новата фирма трябва да ги изиска от старата , още повече собственика е един и същ? Всички служители оставаме в новата фирма!
danko54
Младши потребител
 
Мнения: 71
Регистриран на: 19 Авг 2010, 21:42

Re: нова фирма

Мнениеот danko54 » 31 Мар 2020, 23:06

Уточнение: не сме подписали нищо от старата фирма , а от новата ни бяха предоставени редица документи за подписване - ТД , дл.характеристика и т.н.!
danko54
Младши потребител
 
Мнения: 71
Регистриран на: 19 Авг 2010, 21:42

Re: нова фирма

Мнениеот ivan_lawyer » 31 Мар 2020, 23:12

Трябва да се променят договорите, с които сте назначени, Трудовата книжка се заверява задължително от старата фирма - зависи - купили ли са фирмата, точно как става - канцеларията да се оправят - счетоводна е темата.

Не е лошо - ако имате разрешително носене оръжие - да се види старото - ако не е за целите на старата фирма, ок.

Всичко, което носи името на старата фирма е хубаво да бъде сменено.
Най-важното Ви - набавете си всякакви документи за пенсия - не че сте засилили, просто съм работил във фабрика, която затвори и всичко трупахме аз и Прокуриста на тавана - в един склад - като документи, пък после - архив - някакъв Държавен архив, по едно време ни писна и тази работа, пък зарязахме на всички всичко - става въпрос - все едно да си търсиш сега военната книжка - то няма военни окръжия, не знам.
ivan_lawyer
Старши потребител
 
Мнения: 5212
Регистриран на: 25 Мар 2008, 17:46

Re: нова фирма

Мнениеот danko54 » 03 Апр 2020, 16:09

Имам оръжие и разрешително за съхранени и носене , но в тази фирма няма нужда от оръжие! Има един въпрос , който моля да обсъдим - старата фирма ни дължи заплати за два месеца - как стои въпроса за получаването им? От нея ни вопъл , ни стон - абсолютно нищо и за нищо!
danko54
Младши потребител
 
Мнения: 71
Регистриран на: 19 Авг 2010, 21:42

Re: нова фирма

Мнениеот jhoro » 03 Апр 2020, 23:03

Щом има две фирми - това са две отделни юридически лица. Нищо, че собственика е един и същ.
Процедурата е същата, както ако напуснете на едно място и постъпите на друго, съвсем различно. Предизвестие (евентуално), заповед за прекратяване на ТД, УП-2 и УП-3, извлечение от документите за изплатените или неизплатените трудови възнаграждения и обезщетения ...
В новата фирма се започва цялата документация „на чисто“. От старата може да се искат документи за справка - например, за ползван платен годишен отпуск.
ivan_lawyer написа:Не е лошо - ако имате разрешително носене оръжие - да се види старото - ако не е за целите на старата фирма, ок.

Доколкото знам - разрешителното е лично!
ivan_lawyer написа:Най-важното Ви - набавете си всякакви документи за пенсия ...

Не е само за пенсия - при изгубена/унищожена трудова книжка, нова се издава от ИТ въз основа точно на УП-2 и УП-3.
jhoro
Активен потребител
 
Мнения: 2230
Регистриран на: 05 Окт 2006, 11:58


Назад към Трудово право


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 9 госта


cron