начало

ЕС ще работи по директива за правото на откъсване от работа ЕС ще работи по директива за правото на откъсване от работа

До кога се изплаща издръжка?

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


До кога се изплаща издръжка?

Мнениеот daiana_balamova » 12 Мар 2020, 12:43

Делото е от 2014г.В решението пише "До навършване на пълнолетие ИЛИ до настъпване на друга установена законова причина за изменение или прекратяване на издръжката...". Въпроса ми е след навъшването на пълнолетие до завъшване на средно образование съм чувала от много хора, че издръжката се изплаща. Така ли е?
daiana_balamova
Нов потребител
 
Мнения: 1
Регистриран на: 12 Мар 2020, 12:36

Re: До кога се изплаща издръжка?

Мнениеот bvoykov » 12 Мар 2020, 14:29

Здравейте, до колкото аз знам, детето трябва само (защото вече ще има навършени 18 години и може само да извършва валидни правни действия) да води ново дело за издръжка. Видно е и от цитирания от Вас абзац, че условието в съдебното решение е до навършване на пълнолетие или там други законови пречки, тоест съдебният изпълнител, който евентуално ще води принудителното изпълнение няма как да се отклони от постановеното от съда. Издръжка на учащ се пълнолетен обаче не се дължи, така да кажем "безусловно", както на ненавършило пълнолетие дете, защото, както и Вие може да видите в чл. 144 от Семейния кодекс - тя се дава, до колкото детето не може да се издържа от имуществото си и родителят може да я дава без особени затруднения. Тоест, ако другият родител е на минимална работна заплата, това би било пречка за присъждане на такава издръжка.
bvoykov
Потребител
 
Мнения: 296
Регистриран на: 06 Юни 2013, 17:43


Назад към Семейни казуси


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 3 госта


cron