начало

Ситуацията с COVID-19 в съдебната система се усложнява, все повече магистрати се заразяват Ситуацията с COVID-19 в съдебната система се усложнява, все повече магистрати се заразяват

Некомпетентна администрация

Виртуална приемна - кажете това, което мислите, за това, което искате!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


Некомпетентна администрация

Мнениеот sisuna » 04 Фев 2020, 13:53

Здравейте , може ли да ми разясните следния казус :
Съгласно чл. 135, ал.1 от ЗУТ лицата по чл. 131 могат да правят искания за изменение на устройствените планове с писмено заявление до кмета на общината, а в случаите по чл. 124а, ал. 3 и 4 - съответно до областния управител или до министъра на регионалното развитие и благоустройството.Съгласно чл. 135, ал.3 от ЗУТ компетентният орган по ал. 1 в едномесечен срок от постъпване на заявлението със заповед разрешава или отказва да се изработи проект за изменение на плана.В случая компетентният орган е кметът на общината. Въпреки изричните указания на съда, дадени в съдебно заседание ,ответникът не представи изрична заповед, с която кметът на общината е делегирал свои права по чл. 135, ал.1 и ал.3 от ЗУТ на заместник-кмета, следователно оспореният изричен отказ е издаден от некомпетентен административен орган.
Става въпрос за застрояване в междублоково пространство, след протести , подписки и възражения за промяна на ПУП ,проекта беше спрян . Собственикът заведе дело и това е решението на съда.Не съм експерт , но от гореизложеното разбирам, че зам. кмета е некомпетентен и въпреки това е разписал ,документите за отказ. Въпросът ми ,има ли начин да обвиним общината ,в некомпетентност и че умишлено е загубила делото .Как е възможно администрацията ,да не знае кой и какво трябва да разписва , и въпреки ,че съда изрично изисква заповед за делегиране на права,общината не предприема нищо?Губи делото и дори трябва да заплати разноските.Ще бъда благодарна , да ме посъветвате какво може да се предприеме .
sisuna
Нов потребител
 
Мнения: 1
Регистриран на: 04 Фев 2020, 13:47

Re: Некомпетентна администрация

Мнениеот tochotocho » 15 Фев 2020, 10:35

На Ваше Заявление е получен ОТКАЗ подписан от зам.кмета, а не от БАШ Кмета. Съдът е изискал да се представи съответно упълномощаване този ОТКАЗ да е възложен на зам.кмета. Ако това се случи има ДВЕ положения : 1. Съдът уважава жалбата ВИ и връща преписката на общината /кмета / с указания и 2. потвърждава отказа.
В момента Вие сте във висящо производство! И сега закачката -допускаме Положение № 1. -връщане с указание. Нищо не пречи на общината -отново ОТКАЗ и отново ЖАЛБА, Отново връщане с указание и отново ОТКАЗ. Не съм прочел в Закона - ограничение /до три пъти или друго/ . Не ми е работа да давам съвет на съда!
tochotocho
Потребител
 
Мнения: 414
Регистриран на: 16 Юни 2013, 22:34


Назад към Общи дискусии


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: Google [Bot] и 11 госта


cron