начало

Иван Демерджиев става зам.-министър на правосъдието, кандидатите за ВАдС останаха четирима Иван Демерджиев става зам.-министър на правосъдието, кандидатите за ВАдС останаха четирима

Преотстъпване на авторски права онлайн

Защита на авторски и сродни права, индустриална собственост, патенти и полезни модели
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


Преотстъпване на авторски права онлайн

Мнениеот entrepreneur7 » 20 Яну 2020, 19:42

Здравейте, не съм юрист и не разбирам от право. Занимавам се с обработка на видео и youtube. Ще разкажа накратко какво правя - намирам клипчета в интернет и питам хората дали мога да използвам техния клип и събирам от много хора клипчета, обработвам ги и ги качвам в youtube и facebook и това го правя с цел печалба от реклами.
Въпросите са 2
1 - Ако някой ми даде позволение да ползвам видеото, но той ми го дава на съобщение или коментар в интернет и след време може да изчезне, а не смятам, че е доказателство един коментар.Затова искам да питам има ли някаква декларация за отстъпване на авторски права върху видеосъдържание, която да попълня, за да имам наистина доказателство и право да използвам клипа ? И може ли да се попълни онлайн, тъй като хората са от различни градове и дори държави няма как да стане на хартия.
2 - Намирам клип и питам собственика да ми даде право да ползвам видеото и дори попълваме документ, но как да съм сигурен, че това е реалния собственик на видеото. И в един момент може реалния собственик на видеото да намери клипа и да подаде оплакване, че ползвам видеото без негово съгласие. Как да знам, че това е собственика на авторските права на видеото.
entrepreneur7
Нов потребител
 
Мнения: 1
Регистриран на: 20 Яну 2020, 19:32

Назад към Интелектуална собственост


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта


cron