начало

Омбудсманът постави топ-проблемите на гражданите пред депутатите, поиска спешни мерки Омбудсманът постави топ-проблемите на гражданите пред депутатите, поиска спешни мерки

Данък на МПС

Дискусии и казуси в областта на данъчното право
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


Данък на МПС

Мнениеот pavloto » 02 Яну 2020, 22:24

Здравейте, имам един малко странен въпрос.

Преди 5 6 години купих едно МПС, което след 3 дена злополучно катастрофира още преди да го регистрирам. Въпросното МПС го прибрах в гаража и забравих за него допреди 2 месеца. Направих му ремонт и искам да го пусна в движение.
Въпроса е следния-понеже не съм го регистрирал нито в КАТ нито съм го зачислил в данъчното как да стане по напред. Искам да кажа, че ще си платя всички данъци и лихви и неустойки и глоби за изминалите години.
Първо трябва да го регистрирам в КАТ и тогава в общината? Няма ли да ми искат бележка за платен данък в КАТ? В общината за да го зачисля трябва май първо да е на мое име до колкото знам? Как да действам в случая?
pavloto
Нов потребител
 
Мнения: 1
Регистриран на: 02 Яну 2020, 22:17

Re: Данък на МПС

Мнениеот thebeast » 05 Яну 2020, 23:19

Най-напред поясни откъде купи МПС-то: От чужбина ли си го докара, от автокъща ли или беше регистрирано и нотариус Ви удостовери подписите върху договор. Най-важното е има ли регистрационен номер или няма. При всички случаи работата ти е в КАТ. В общината нямаш работа, освен ако искаш да им платиш в брой данъка в тяхната каса.
thebeast
Потребител
 
Мнения: 462
Регистриран на: 09 Авг 2007, 11:56
Местоположение: Пловдив


Назад към Данъчно право


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 4 госта


cron