начало
Кадровиците не отстраниха от длъжност Константин Сулев, изслушаха прокурорите по делото срещу Нотариуса Кадровиците не отстраниха от длъжност Константин Сулев, изслушаха прокурорите по делото срещу Нотариуса

заплаха с проверки

Виртуални съдебни процеси.

Посетителите на форума следва предварително да заявят качеството, в което се включват в процеса и да следват правилата в реалния процес.

Нека правото бъде с вас :)


заплаха с проверки

Мнениеот remarek » 13 Юни 2019, 16:52

Здравейте! Счетоводител съм в едно училище. Отдавна имам лични проблеми със собственикът на едно заведение, което е срещу нашата къща - за шум, за работа в извън установеното работно време по Наредбата на общината. Пусках няколко жалби срещу него в общината. Днес майка му, която е медицинска сестра, се обадила на директора, чрез него да ме заплаши, че щяла да ми предизвика одити, да докара Сметната палата, ако не спра с жалбите. Малко съм нервен в момента и затова реших да попитам тук дали има такава възможност и дали личното отношение може да се пренесе в професионалното?
remarek
Младши потребител
 
Мнения: 11
Регистриран на: 16 Юли 2014, 13:50

Re: заплаха с проверки

Мнениеот vaskovasko » 30 Юли 2019, 11:41

Тя сметната палата така по хавата си не ходи на проверки и одити. Аз също съм счетоводител, вещо лице, синдик и разни откъсани елементи и нагли адвокати постоянно се опитват да ме плашат. Познайте колко се плаша.
vaskovasko
Потребител
 
Мнения: 160
Регистриран на: 24 Мар 2010, 00:37

Re: заплаха с проверки

Мнениеот TheOldMan » 30 Юли 2019, 22:28

А вие имате ли от какво да се плашите при евентуална проверка? Ако не - да заповядат. Ще дойдат веднъж, ще дойдат два пъти, и на следващия път просто ще отсвирят досадника - имат си много по-доходни за проверка места от едно училище...
Аз не съм юрист. Ползвайте съветите ми на своя отговорност!
TheOldMan
Активен потребител
 
Мнения: 1646
Регистриран на: 08 Май 2008, 15:19

Re: заплаха с проверки

Мнениеот gudio » 04 Авг 2019, 12:27

TheOldMan написа:Ще дойдат веднъж, ще дойдат два пъти, и на следващия път просто ще отсвирят досадника - имат си много по-доходни за проверка места от едно училище...

Не бъди наивен. 8) ПО ВСЕКИ сигнал ще идват на проверка. До полудяване. Така хем отчитат буйна дейност и оправдават щата си, хем намаляват риска подалият сигнала да тръгне да се жалва "по-нагоре", че бездействат и не обръщат внимание на сигналите му.
Χαῖρε, Ανδρέςκω, ὁ Κύριος μετὰ σοῦ !
http://www.youtube.com/watch?v=hJMUewVpB5Y
Аватар
gudio
Активен потребител
 
Мнения: 3128
Регистриран на: 01 Мар 2006, 19:39

Re: заплаха с проверки

Мнениеот tochotocho » 08 Дек 2019, 20:47

Прав си gu...Има сигнал, съответната служба прави проверка. Дори не ти дават копие от жалбата, сигнала. Също не ти дават и становище по проверката. Можеш по съдебен ред напр. срещу общината и там ще се разиграе театрото.
Така че - ЖАЛБА, СИГНАЛ следва ПРОВЕРКА. После НОВА ЖАЛБА, СИГНАЛ - нова проверка. Няма норматив - до ТРИ или ПЕТ пъти и край. Няма край ! Добър адвокат и ИСК . Тогава може да има край!
tochotocho
Потребител
 
Мнения: 476
Регистриран на: 16 Юни 2013, 22:34

Re: заплаха с проверки

Мнениеот ivan_lawyer » 08 Дек 2019, 21:52

За съжаление и най-добрият адвокат не може да направи нищо - аз съм безсилен в такива случаи. В психиатричната литература е описано като "кверулантство" - постоянно се подават сигнали за несъществуващи проблеми. Описва класикът Кожухаров в учебника си следният начин - да се направи анти - иск - тоест иск - за въздържане от правни действия - мисля, че не може да проработи точно по този начин.

Тоест - един вид да осъдиш съседа си да не свири на пиано - но тук трябва да се включи и това - да не води данъчни на проверка.

Но един красен хонорар - със съответните украси - може и да проработи.

Освен финансово бреме - като един вид лост - никой не може да предложи друго.

Другото е - сезиране на съответната Палата, че тая работа няма да стане така, както си мислят.
ivan_lawyer
Старши потребител
 
Мнения: 5212
Регистриран на: 25 Мар 2008, 17:46

Re: заплаха с проверки

Мнениеот gudio » 10 Дек 2019, 13:00

ivan_lawyer написа:В психиатричната литература е описано като "кверулантство" - постоянно се подават сигнали за несъществуващи проблеми...

Има и такива ищци. Един от тях наскоро почина. Но другите са на линия - заливат съдилищата с искови молби и искат освобождаване от държавни такси по тях. Ако случайно не ги освободят - жалят до дупка, подават сигнали до ВСС, Главен прокурор, Свети Синод, Президента, Парламента, Омбудсмана и Европейските институции. С всичко това създават такъв мощен "документооборот" (щото всеки подаден сигнал се препраща по компетентност на съответния съд, който следва да напише поне отговор на сезиралата го институция, за жалбите и исковите молби си знаете - образува си се производство, 1-2-10-15-25 "без движения", после "връща поради неизпълнение на указанията" или "оставя без разглеждане / без уважение", абе - машината се върти на пълни обороти, харчат се пари, човешки ресурс, тонер и хартия :mrgreen: ) Затова в крайна сметка предпочитат да освободят въпросните кверулантни съдопроизводственици от държавни такси и да им разгледат психо-излиянията. Или си правят масови отводи...
Бистри се от години един законопроект за изменение на ГПК, дълго обмислян, с участието на тумба експерти, съдии от ВКС и от цялата страна с идея как аджеба да се противодейства на такива, но не знам какво в крайна сметка се случва с него.
Χαῖρε, Ανδρέςκω, ὁ Κύριος μετὰ σοῦ !
http://www.youtube.com/watch?v=hJMUewVpB5Y
Аватар
gudio
Активен потребител
 
Мнения: 3128
Регистриран на: 01 Мар 2006, 19:39


Назад към Виртуално деловодство


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 7 госта


cron