начало
Общината е осъдена да плати над 30 000 лева на адвокатка – счупила си крака до Съдебната палата Общината е осъдена да плати над 30 000 лева на адвокатка – счупила си крака до Съдебната палата

Казус с цвета на автомобил-помощ

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


Казус с цвета на автомобил-помощ

Мнениеот ivan_zel » 08 Дек 2019, 14:57

Здравейте Имам следния казус с покупка на автомобил от Германия. Ситуацията е следната първия собственик за купува автомобил от официален представител на марката автомобилът е регистриран с жълт цвят Аз съм втори собственик на автомобила и след като го регистрирам в България ми казват че това не е жълт цвят. Kакво мога да направя и как да постъпя за да остане същият цвят на автомобила номера на боята която отговаря по системата на на рал е в нюанса на жълтото.Благодаря?
ivan_zel
Нов потребител
 
Мнения: 3
Регистриран на: 08 Дек 2019, 14:27

Re: Казус с цвета на автомобил-помощ

Мнениеот tochotocho » 08 Дек 2019, 20:33

Караш ни да гадаем. В немските /германски / документи къкъв цвят е записан: дай го на НЕМСКИ. Преведи го на български чрез българския представител на марката. Издават ти служебна бележка, струва около 30-50 лв. Там ще ти посочот и Екокатегорията 1,2,3,4,5 и т.н. Какво не съответства в цвета? Напр. черен, то на черното има поне 20 нюанса, същото е и със сивото. така е и с жълтото. Срещам ТАКСИТА- боядисани в жълто, но има по- светли, по- тъмни. Може да си внесеш автомобил ТАКСИ от чужбина . В Германия не са чак толкова ЖЪЛТИ, като българските. Бръкни в спектъра на жълтото и виж многото нюанси, и къде е твоят цвят. Имах Нонда - цвят" сребърно в златисто металик "
tochotocho
Потребител
 
Мнения: 476
Регистриран на: 16 Юни 2013, 22:34

Re: Казус с цвета на автомобил-помощ

Мнениеот ivan_zel » 08 Дек 2019, 21:40

Първо да благодаря за отговора! Извинявам се пропуснал съм да напиша в немския талон го пише GELB в превод на български жълт.Да цвета е по-светло на немско такси е, но интересно че в Германия излиза от производителя
с този цвят Тук го пишат бежов не ги интересува немски талон по каталога на рал номера е в нюанса на жълтото.Въпроса ми има ли смисъл да обжалвам това решение в съд?
ivan_zel
Нов потребител
 
Мнения: 3
Регистриран на: 08 Дек 2019, 14:27

Re: Казус с цвета на автомобил-помощ

Мнениеот tochotocho » 09 Дек 2019, 11:48

Да, немските таксита са с цвят по-скоро БЕЖАВО. Затова КАТ при регистрация гледа реалния цвят и го записва в талона БЕЖОВ Това ,че автомобила е един и същ - бежов или жълт се определя от номера на рамата, респ. двигателя, но вече гледат само РАМАТА.
Не е ясно дали имаш предписание от КАТ да си пребоядисаш автомобила / ако ще го ползваш като такси / в ЖЪЛТО по българския стандарт. Защото това немско жълто /гелб / не съотвества на българското ЖЪЛТО за такси. Ако търсиш съдебна процедура - ще има вещо лице и няма да спечелиш!
Има Наредба на съответното Министерство или друг, където задължават ТАКСИТАТА да са в ЖЪЛТО. Като излезе Наредбата такситаджийте РИПАХА, как така ще ме задължавата да пребоядисвам автомобила. Не го пребоядисваш, няма да го регистрираш като ТАСКИ. Клекнаха и сега да сте видяли такси в сребърен, черен, син и т.н. САМО ЖЪЛТО
tochotocho
Потребител
 
Мнения: 476
Регистриран на: 16 Юни 2013, 22:34

Re: Казус с цвета на автомобил-помощ

Мнениеот ivan_zel » 09 Дек 2019, 14:32

Благодаря Ви за отговора!
ivan_zel
Нов потребител
 
Мнения: 3
Регистриран на: 08 Дек 2019, 14:27


Назад към Взаимопомощ


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 30 госта


cron