начало

Назначиха двама заместници на главния прокурор, Пламена Цветанова подаде оставка като член на ВСС Назначиха двама заместници на главния прокурор, Пламена Цветанова подаде оставка като член на ВСС

Използване името и логото на чужда компания в мой сайт?

Защита на авторски и сродни права, индустриална собственост, патенти и полезни модели
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


Използване името и логото на чужда компания в мой сайт?

Мнениеот idt89 » 07 Ное 2019, 20:01

Добър вечер,

Правя сайт на моята фирма и се чудя дали имам правото в него да помесня логото и името на друга фирма която ми е клиент?
Бих искам да спомена, в една от секциите на сайта, фирмите с които работя. Те реално са ми клиенти, така че информацията не е подвеждаща.
Ще съм благодарен ако някой е запознат и сподели мение.

Благодаря предварително,

Христо
idt89
Нов потребител
 
Мнения: 1
Регистриран на: 07 Ное 2019, 19:55

Re: Използване името и логото на чужда компания в мой сайт?

Мнениеот doondie » 08 Ное 2019, 00:32

Привет,

Логото би следвало да има запазени права. При всяко положение, аз не бих публикувал списък с клиенти без съгласието на въпросните клиенти. Ясно, че един вид им правиш реклама, но реално го правиш с користна цел – да извлечеш изгода от факта, че са ти клиенти, като привлечеш по този начин други клиенти.

Кой ти е клиент по принцип е търговска тайна. Ако в договора за услуги имаш клауза, че можеш да ползваш името им в твои рекламни материали, тогава не виждам проблем. В противен случай задължително ги попитай дали имат нещо против. Дори предложи да направиш препратки към техните сайтове, ако желаят.

Поздрави! о/
'The best way to predict the future is to invent it!'
Аватар
doondie
Потребител
 
Мнения: 165
Регистриран на: 29 Юли 2017, 17:29
Местоположение: Плевен


Назад към Интелектуална собственост


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта


cron