начало

Иван Демерджиев става зам.-министър на правосъдието, кандидатите за ВАдС останаха четирима Иван Демерджиев става зам.-министър на правосъдието, кандидатите за ВАдС останаха четирима

Данъчно задължение на ФЛ при апорт в Събирателно Дружество

Дискусии и казуси в областта на данъчното право
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


Данъчно задължение на ФЛ при апорт в Събирателно Дружество

Мнениеот dobrin359 » 07 Окт 2019, 19:51

Здравейте
Бих искал да попитам какви ще са данъчните задължения на Физическото Лице в следната ситуация - ФЛ притежава дялов капитал в ЕООД което планира до продаде (всичките си дялове) в близко бъдище. Същото ФЛ иска да стане съдружник в Събирателно Дружество с апорт (вземане което ще бъде платено при продажба на дяловият му капитал) , при което крeдитор ще стане самото ЕООД и плащането ще се извърши директно на СД при продажба на дяловете.
Въпросът ми е дали ФЛ ще има данъчни задължения (ако има печалба при продажбата на дялове), имайки впредвид че пълната сума от продажбата ще се внесе директно в СД, т.е. ФЛ няма лично да се облагоденства от продажбата на дялове?

Поздрави
Добрин
dobrin359
Нов потребител
 
Мнения: 1
Регистриран на: 07 Окт 2019, 19:49

Назад към Данъчно право


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта


cron