начало

Проблемите с ЕИСС станаха тема при избори за председатели на съдилищата Проблемите с ЕИСС станаха тема при избори за председатели на съдилищата

Моля за съвет относно професионално ориентиране.

Дискусионен форум, посветен на конкурсите за магистрати


Моля за съвет относно професионално ориентиране.

Мнениеот dragnev » 29 Авг 2019, 13:20

Здравейте, нов съм тук и се надявам на точното място да задам въпроса си за да няма упреци, относно сгрешената секция.
Студент съм последен семестър във ВСУ "Черноризец Храбър" филиал гр. Смолян със специалност "Противодействие на престъпността и опазване на общественият ред " или още "ППООР" .
След кандидатстване в Охранителна полиция през 2012 където не пожънах успех и след скорошно кандидатстване в Специализирани Полицейски Сили, където отново не успях да докажа потенциала си, стигнах до заключението че трябва да се занимавам с нещо по-сериозно, свързано с образованието ми.
Спрях се на професията "Разследващ Полицай" или още "Дознател".
Из колегите ми в охранителната фирма (да, аз съм СОТ-аджия за в момента, Н-к смяна на охранителен екип и вероятно ще бъда сложен под общ знаменател като ниско-интелигентен, както манталитета Български насилва хората да твърдят...), та из колегите съм известен с нестандартните си методи за решаване на всякакви проблеми и събиране на информация свързана с процеса на работа.
Спрях се на тази професия защото е време да се реализирам накъде, не съм амбициран да достигна висотите на министерството на вътрешните работи поне за сега, но съм на път да стана баща и за бъдещето на детето ми и семейството ми имам нужда от сигурна и сериозна работа, която в същото време се отразява на характера ми и ми доставя удоволствие.
Разбирам че в тази професия трябва да си гъвкав и да може да мислиш по рационален начин и да импровизираш и също така тя има своите особености, свързани с обстоятелства и работна среда .
Моля някой да ме посъветва и ако може да ми обясни реда за кандидатстване.
Аз между другото попаднах на обява за назначаване на именно такава длъжност в сектор Разследване, конкурс на МВР от 2018 година и горе-долу видях нещата как стоят.
Има ли смисъл обикновен човек като мен от провинцията с мотивация и амбиция за развитие да се пробва , защото не смятам да си остана обикновен служител в охранителна фирма за винаги ?
Задавам този въпрос, защото масово като съм ходил по конкурсите в АМВР още като завършил ученик, охранителна полиция и преди няколко месеца към СПС, масово близки и познати, които научават по някаква причина че съм се кандидатирал ме упрекват че едва ли не нямам "ВРЪЗКИ" и че всичко е уречено, но аз все още тая надежда че не е важно това какъв си и кой имаш зад гърба си а на какво си способен.

Благодаря и се извинявам за романа !
dragnev
Нов потребител
 
Мнения: 1
Регистриран на: 29 Авг 2019, 12:38

Re: Моля за съвет относно професионално ориентиране.

Мнениеот svegrigorov » 29 Авг 2019, 23:41

Много зависи как искаш да ти изглежда живота и на какво си способен, за да го постигнеш. Определящи са колко пари искаш да изкарваш и колко време ще прекарваш със семейството си.

Ако си човек с мотивация и амбиция се насочи към частния сектор.

Ако си работил в държавна институция ще знаеш каква игра на тронове е. Зависи дали искаш да я играеш и дали ще я играеш добре.

Трябва да пробваш и от двете, за да видиш кое ще ти допадне и отдаде.

Успех и щастие в семейния живот.
svegrigorov
Потребител
 
Мнения: 180
Регистриран на: 28 Юли 2014, 11:55

Re: Моля за съвет относно професионално ориентиране.

Мнениеот lexy21 » 30 Авг 2019, 00:46

Хем ми стана симпатичен романа, хем... си представих поредния протокол за разпит, който ме изкарва извън обувки с неграмотността си... Ама защо не ги броите за действащи тези елементарни правила, които се учат до 8 клас и как очаквате някой да приеме сериозно, че при това положение имате необходимите знания в областта на наказателното право, процес и криминалистика, които се учат... след 8 клас :cry: . Ами Вие дори не сте прочели наредбата, която касае терзанията ви :arrow: https://www.lex.bg/laws/ldoc/2136280257
Това е редът за кандидатстване, ако него не можете да намерите и за него питате тук - не знам какво се каните да разследвате. И, видно от последните промени, обявата от 2018 г. е абсолютно неактуална по отношение на конкурсната процедура.
За връзките - по тези географски ширини те са традиция. Но аз познавам достатъчно хора, които се успели без връзки.
Радвам се, че
dragnev написа:не съм амбициран да достигна висотите на министерството на вътрешните работи поне за сега
,
защото като човек, който активно практикува в областта на наказателното право от 15 години, направо се потрисам от постове като Вашия.
Аватар
lexy21
Активен потребител
 
Мнения: 2603
Регистриран на: 14 Фев 2008, 18:34


Назад към Конкурси, изпити


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 2 госта


cron