начало
Кадровиците не отстраниха от длъжност Константин Сулев, изслушаха прокурорите по делото срещу Нотариуса Кадровиците не отстраниха от длъжност Константин Сулев, изслушаха прокурорите по делото срещу Нотариуса

Претенция за наем като бизнес разход за онлайн бизнес, който

Дискусии и казуси в областта на данъчното право
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


Претенция за наем като бизнес разход за онлайн бизнес, който

Мнениеот tonnystark » 22 Авг 2019, 18:52

Притежавам онлайн бизнес, който работи от спалня в моя апартамент под наем.

Моят счетоводител ме информира, че от 2019 г. вече нямате право да претендирате за наем като разход, освен ако наемът не е в рамките на компанията. Наемът ми под наем в момента е на мое име, а не на моята компания. Тя обясни, че компания, която работи под наем под мое име, по същество отдава под наем пространството от мен (не от наемодателя) и ми плаща наем. По този начин, ако искам да наема наема като бизнес разход, ще трябва да отчитам доларовата равностойност на разходите като доход от наем в личното си връщане за субарендата.

Точна ли е? Някакъв друг начин за законно приспадане на част от наема ми като разход за моята компания?
tonnystark
Нов потребител
 
Мнения: 2
Регистриран на: 22 Авг 2019, 18:48

Re: Претенция за наем като бизнес разход за онлайн бизнес, к

Мнениеот tonnystark » 23 Авг 2019, 21:12

tonnystark написа:Притежавам онлайн бизнес, който работи от спалня в моя апартамент под наем.

Моят счетоводител ме информира, че от 2019 г. вече нямате право да претендирате за наем като разход, освен ако наемът не е в рамките на компанията. Наемът ми под наем в момента е на мое име, а не на моята reverse phone lookupnba reddit
компания. Тя обясни, че компания, която работи под наем под мое име, по същество отдава под наем пространството от мен (не от наемодателя) и ми плаща наем. По този начин, ако искам да наема наема като бизнес разход, ще трябва да отчитам доларовата равностойност на разходите като доход от наем в личното си връщане за субарендата.

Точна ли е? Някакъв друг начин за законно приспадане на част от наема ми като разход за моята компания?
tonnystark
Нов потребител
 
Мнения: 2
Регистриран на: 22 Авг 2019, 18:48


Назад към Данъчно право


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 31 госта


cron