начало

1000 лв. глоба за кандидат за младши съдия, представил фалшиви препоръки от юристи пред ВСС 1000 лв. глоба за кандидат за младши съдия, представил фалшиви препоръки от юристи пред ВСС

професионална отговорност в проектирането

Дискусии и казуси по въпросите на застрахователното право и застрахователите. Несъстоятелност на застрахователи. Договори за застраховка, права и задължения, принудително изпълнение и давност. Застраховки "Гражданска отговорност", "Живот", "Злополука".


професионална отговорност в проектирането

Мнениеот anito1 » 23 Авг 2019, 14:09

Здравейте, фирмената застраховка по чл. 171 от ЗУТ, покрива ли професионалната отговорност на проектантите на граждански договор към фирмата?
anito1
Нов потребител
 
Мнения: 5
Регистриран на: 10 Юли 2018, 09:56

Re: професионална отговорност в проектирането

Мнениеот ivan_lawyer » 01 Окт 2019, 19:58

Общо-взето непригодността на проекта е твърде разтегливо понятие. Не може да съществуват вечни отношения между страните - тоест има етап - в който се прекратяват всякакви възможности за рекламации.

Застраховката просто подпомага веднага да продължите напред - ама нали трябва да одобрят изплащането (от застрахователя). За всички вреди над лимит - имате право - на допълнителен иск. Но само - ако се откажете да получите директно пари от застрахователя - а тръгнете по исков ред.

Тоест - движите се в една рамка - застрахователят - няма интерес от безлимитно плащане - затова получавате веднага една твърда сума или отказвате. И тръгвате по исков ред.
ivan_lawyer
Активен потребител
 
Мнения: 4904
Регистриран на: 25 Мар 2008, 17:46


Назад към Застрахователно дело


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта


cron