начало

Съдът отказа да регистрира партията „Няма такава държава“ Съдът отказа да регистрира партията „Няма такава държава“

Покупко-продажба срещу гледане и издръжка- %-ти от имот

Правила на форума
Ако искате да Ви помогнат, помогнете и Вие: Българската Коледа - http://www.bgkoleda.bg/ ; SOS Детски селища България - http://www.sosbg.org/ ; Спаси, дари на .... - http://www.save-darina.org/ ; И АЗ МОГА - http://www.icantoo.eu/ ; Единен дарителски номер - http://dmsbg.com/projects_list_actual.php ; Коледа 365 - http://koleda365.org/ ...


Покупко-продажба срещу гледане и издръжка- %-ти от имот

Мнениеот iliq_12 » 16 Авг 2019, 01:42

Здравейте,
Колко процента има право дъщеря от апартамент, прехвърлен срещу гледане и издръжка от баща и майка? Майката е умряла преди няколко години и бащата е подал иск за разваляне на договора за гледане и издръжка. Когато апартамента е прехвърлен на дъщерята тя е била женена, а в момента е разведена.
В иска от бащата към дъщерята е написано: “Ето защо, моля да ни призовете на съд и след доказване на гореизложеното, да издадете Решение, на основание чл. 87 от ЗЗД, с което да бъде прекратен сключеният договор между ответницата и ищеца за прехвърляне на ½ идеална част от собствеността на апартамента, поради неизпълнение на поетите задължения по същия и на основание чл. 108 от ЗС, ми бъде възстановена собствеността върху същия.”.
Ако искът не се обжалва как се развива казуса процесуално? Заседание на съда…
Благодаря Ви предварително за мненията!
iliq_12
Нов потребител
 
Мнения: 5
Регистриран на: 28 Юли 2019, 16:50

Назад към Договор за издръжка и гледане


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта


cron