начало
Кадровиците не отстраниха от длъжност Константин Сулев, изслушаха прокурорите по делото срещу Нотариуса Кадровиците не отстраниха от длъжност Константин Сулев, изслушаха прокурорите по делото срещу Нотариуса

Моля за съвет

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


Моля за съвет

Мнениеот mimo87 » 12 Юли 2019, 02:23

Здравейте, имам следния проблем. Ще го изложа кратко. Получавам ПДИ от ЧСИ, като задължението е от 2010г., последното изпълнително действие е през 2015г. но вземането май така се нарича е продадено няква ЦЕСИЯ, за която не съм уведомен от стария кредитор...адвокатката ми, след като проучи делото заведе иск по чл.439 от ГПК.
Адвокатката ми, има много сериозно заболяване и се налага лечение в чужбина и замина по спешност.
Платил съм адвокатското и възнаграждение и държавни такси, тя не е преупълномощила друг адвокат. Все пак сме хора и трябваше да и влезна в положение но сега не знам какво да правя. Ответника е изпратил отговор, че исковата е допустима, основание няма нещо такова. В момента очаквам насрочване на делото. Какво да правя, има ли адвокати, които поемат чужди дела ако мога така да се изразя и какво ще е адвокатското възнаграждение да ме представлява само на първото заседание пред РС Ловеч. И какво да правя моя за съвет :D
mimo87
Нов потребител
 
Мнения: 4
Регистриран на: 12 Юли 2019, 02:07

Re: Моля за съвет

Мнениеот ivan_lawyer » 14 Юли 2019, 23:06

Напишете обезателно списък на разноски - това е документ - не е образец - свободен текст , е все пак трябва да е на принтер - описвате по точки какво сте заплатили като такса, като адвокатски хонорар и това се дава в съдебното заседание. Това е което можете и то трябва - не е само по желание, ами трябва да се внесе в заседанието. Тъй като след това се губи. Няма да си получите платения хонорар, само дето ще сте водили делото - това са задължителните неща. Самият адвокат може да дойде - ще стане приятно на съда дето е идвал адвокат, но не е фатално.

Тарифата е по наредба за адвокати - не е евтина - но се връща при спечелване - в случая някак не се знае какво що. Защото се връща за един адвокат, а Вие ще сте с двама и това пречи. Има колеги, които да се явят - но разбирате ли - губите от това, което математически ще вземете накрая - тоест - ще сте на загуба - един вид.
ivan_lawyer
Старши потребител
 
Мнения: 5212
Регистриран на: 25 Мар 2008, 17:46

Re: Моля за съвет

Мнениеот mimo87 » 16 Юли 2019, 03:06

Благодаря Ви много за съвета и отделеното време... Успехи
mimo87
Нов потребител
 
Мнения: 4
Регистриран на: 12 Юли 2019, 02:07


Назад към Взаимопомощ


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 24 госта


cron