начало
Кадровиците не отстраниха от длъжност Константин Сулев, изслушаха прокурорите по делото срещу Нотариуса Кадровиците не отстраниха от длъжност Константин Сулев, изслушаха прокурорите по делото срещу Нотариуса

Изтичане срок на договор за наем

Виртуална приемна - кажете това, което мислите, за това, което искате!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


Изтичане срок на договор за наем

Мнениеот nuneva » 05 Юли 2019, 15:41

Здравейте!
Въпросът ми е следният:
Договор за наем е сключен на 27.07.2018 г. за срок от 1 година между нас, в качеството ни на наемодатели, и търговско дружество. Същият няма да се продължава. В договорът изрично е разписано, че " договорът не може да бъде удължаван". Според мен договорът изтича на 27.07.2019 г. и това е последната дата, на която най-късно наемателят следва да освободи и предаде съгласно условията на договора наетото помещение.
Тъй като 27-и е в неприсъствен ден / събота/, счита ли се, че наемателят може да освободи помещението на 29.07?
Благодаря ви предварително!
nuneva
Младши потребител
 
Мнения: 32
Регистриран на: 27 Окт 2017, 14:46

Re: Изтичане срок на договор за наем

Мнениеот ivan_lawyer » 05 Юли 2019, 19:08

Ако питате счетоводно, то срокът е в събота. Падежът иначе е в събота, но се изпълнява в понеделник, примерно. Понеделник трябва да са напуснали.
ivan_lawyer
Старши потребител
 
Мнения: 5212
Регистриран на: 25 Мар 2008, 17:46

Re: Изтичане срок на договор за наем

Мнениеот nuneva » 09 Юли 2019, 13:50

ivan_lawyer написа:Ако питате счетоводно, то срокът е в събота. Падежът иначе е в събота, но се изпълнява в понеделник, примерно. Понеделник трябва да са напуснали.



Благодаря Ви!
Ще напиша уведомително писмо до фирмата, че договорът се счита за прекратен от 28.07, и поради настъпване на прекратителното основание в неприсъствен ден /27,07/, да подпишем приемно-предавателен протокол на 29.07/понеделник/.
nuneva
Младши потребител
 
Мнения: 32
Регистриран на: 27 Окт 2017, 14:46

Re: Изтичане срок на договор за наем

Мнениеот ivanov_p » 16 Юли 2019, 10:56

Не знам защо се притеснявате за неща, които не зависят от вас? Ще си върнете помещението сега, ако дружеството е добросъвестно и 2-3 дни нямат значение, ако дружеството не иска да върне имота противопоставянето е в договора, може и да изпратите отделно съобщение, може и да не пращате, като дойде 27 ще го мислите.
ivanov_p
Активен потребител
 
Мнения: 4326
Регистриран на: 26 Ное 2013, 19:53

Re: Изтичане срок на договор за наем

Мнениеот tochotocho » 09 Дек 2019, 21:06

Чета стари ПОСТОВЕ! Но какво? ,дали е 29 или 29 е дребосък. Срокът е изтекъл и фирмата т.е. НАЕМАТЕЛЯ не освобождава и не предава владението или го предава в невъобразим вид. Виж филми от сталинградската епопея. Изрязъл е радиаторите- зазидал е прозоци и т.н. Става и си заминава. няма протоколи и пр. Това са неща между интелегентни контрагенти. Дори влязох в имота си чрез СЪДИЯ- ИЗПЪЛНИТЕЛ! И сега какво? ИСКОВЕ, предварителен протокол-оглед, вещи лица и пр. Търси МИХАЛЯ! Такива са фирмите. Наемат, плащат месец, два и после гони МИХАЛЯ!
При следващия кандидат-наемател исках гаранции - ипотека на негов имот, заем в банка чрез която да си получавам наема! Така е по европ.норми. Банката ми плаща наема,а тя си има договорни отношения с фирмата.
Да, явиха се фирми с банков капитал 5 лева и 0 имущество. Бягайте им казах! Така е фирми наемат имот, плащат месец, два и после СТОП. Тръгваш по мъките. ЕООД - 5 лв в банката,
tochotocho
Потребител
 
Мнения: 476
Регистриран на: 16 Юни 2013, 22:34

Re: Изтичане срок на договор за наем

Мнениеот ivan_lawyer » 10 Дек 2019, 03:12

Капиталът - според теорията - това е важна част от науката - теорията - да се осмисли първо теоретично - после на практика - ще плескаме вар, както казват майсторите. Та капиталът теоретично - трябвало да се държи или в Банката - или в наличност - под формата на мебели, компютри, тоест - като договаряш с ООД - да знаеш има ли - няма ли пари.

Фантастико - магазините - са ЕТ.
ivan_lawyer
Старши потребител
 
Мнения: 5212
Регистриран на: 25 Мар 2008, 17:46

Re: Изтичане срок на договор за наем

Мнениеот tochotocho » 25 Дек 2019, 18:15

Иване, вие наясно ли сте ? капитал що е то ? в банка има само 5 лева. Капитал - имущество: мебели, компютри и др техника, телевизори и пр. са по фактури на друга фирма. А , нашия" човек " е само ползватерл, не е собственик. И съответната фирма си ги прибра. Няма запор на имущество, на банков капитал. Е, това е гони Михаля! Затова вече искам фирмата да си тегли кредит от банка, банката да ми плаща наема за срока на договора и гарнционни условия - ипотека на баба, дядо, чичо, леля и пр. Е досега не се отзова никоя фирма при тези усломия. Те искат наемане, плащане 1 до два наема и после имаме трудности , изчакайте и след 6 -7 месеца тихичко се изнасят ! При мен бяха изрязали радиаторите и други бели. Затова -съвет към наемодателите на магазини : изисквайте гаранции!
tochotocho
Потребител
 
Мнения: 476
Регистриран на: 16 Юни 2013, 22:34

Re: Изтичане срок на договор за наем

Мнениеот tochotocho » 27 Дек 2019, 18:44

Иван се опитва да даде определение на КАПИТАЛ. Затова реших отново да "зачитая снова " КРАЛ / т.е. Карл Маркс и неговия "КАПИТАЛ" Към края съм. Трудна книга е ! Дори и за професори като мен. Има една сентенция, че Маркс даде на нас марксистите КАПИТАЛА, а остави богаството на западняците! И къде се скъса веригата. Не в САЩ, Великобритания, а в Россия! Къде е капиталът в България, Иване. При теб ли е?
tochotocho
Потребител
 
Мнения: 476
Регистриран на: 16 Юни 2013, 22:34


Назад към Общи дискусии


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 18 госта


cron