начало
ВАС окончателно отхвърли жалба на бивша спецсъдийка, поискала преместване в Търговското отделение на СГС ВАС окончателно отхвърли жалба на бивша спецсъдийка, поискала преместване в Търговското отделение на СГС

Майката замина в САЩ

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


Майката замина в САЩ

Мнениеот ninitoy89 » 30 Юни 2019, 17:22

Здравейте, ще ви разкажа на кратко нашият казус и моля за съвети и мнения. Мъжа с когото живея на семейни начала е разведен и има момче на 7 години. При развода родителските права са дадени на майката, а режима на лични контакти е първа и трета седмица детето е с баща си, а другите две седмици с майка си. До тук добре, но майката си хвана гадже(българин, живеещ в САЩ, с американско гражданство). Той е идвал доста пъти в Бг, но планираха да отидат да живеят заедно в Америка. Моят приятел не даде съгласие детето да замине и след дълги спорове майката замина сама и остави детето при нас. Проблема е, че плана ѝ е да сключи брак там, да започне работа и да води дела за да ѝ разреши съда да вземе детето при себе си. В момента мислим да заведем дело в опит да отнемем родителските ѝ права, защото тя реално изостави детето си. Въпроса ми е в тази ситуация дали имаме шанс бащата да спечели дело и дали майката има някакви законови права да вземе детето в Америка? Благодаря!
ninitoy89
Нов потребител
 
Мнения: 2
Регистриран на: 30 Юни 2019, 17:13

Re: Майката замина в САЩ

Мнениеот svegrigorov » 01 Юли 2019, 08:40

Намерете адвокат, който се занимава с такива дела и му обяснете в детайли ситуацията. Трябва вие да заведете делото първи. Не трябва да изпускате точния момент. Не оставяйте инициативата в майката. Много зависи кой какво ще докаже.
Успех.
svegrigorov
Потребител
 
Мнения: 230
Регистриран на: 28 Юли 2014, 11:55

Re: Майката замина в САЩ

Мнениеот svladimirova » 02 Авг 2019, 17:02

Майката си е хванала "гадже", но не забравяйте пък че Вие сте "гаджето" на бащата, така че не е нещо особено специфично и уникално в случая. Деиствително обстоятелството, че лицето живее в Америка е проблем. Надявам се, че употребявате израза "да отнемем родителските ѝ права" чисто поради непознаване на правната материя, а не като реално намерение. Гневът и страхът (който се вижда от написаното и намеренията) на никого не помага, още повече на детето. Надявам се, че предвид заминаването на майката в Америка не ограничавате контактите й с детето.
На първо място изхождайте от детето и неговите желания и интереси. Това какви дела ще водите и какви сигнали ще пишете само ще затормози това малко дете. Готови ли сте да понесете страданието на едно 7-годишно момче, поради желанието бащата да защити своите права и да "накаже" майката? Той вече не се е съгласил да се извежда детето в чужбина, повече от това не се иска. Майката може да иска заместващо съгласие от съда, но съдът също трябва да го уважи, за да се случи детето да излезе от България.
Виждам, че сте загрижена за детето, но в случая нямате никакво право да се намесвате между двама родители. Силно се надявам, дори Ви моля, да не пълните главата на детето с глупости от типа как майка му го е изоставила и не го обича, как го е заменило за един мъж, как няма да се върне и други подобни. Ако го направите, то дано имате силата да понесете нещастието на това дете и травмата, с която то ще живее през целия си живот.
Бъдете разумни, опитайте се да се разберете като хора, без изблици за лишаване от родителски права.
svladimirova
Нов потребител
 
Мнения: 3
Регистриран на: 09 Юли 2019, 10:16

Re: Майката замина в САЩ

Мнениеот vkirilova » 02 Авг 2019, 18:57

Със сигурност потърсете адвокат в България.
Чак да се лишава майката от родителски права не ми се струва реалистично от това, което сте написала като обстоятелства.
росто бащата може да иска от съда той да упражнява родителските права, тъй като точно това е фактическото положение в момента, а на майката да й се определи режим на лични отношения.
Заместващо съгласие за пътуване в чужбина майката иска или не, ще трябва да завежда в България, тъй като детето е с обичайно местоживеене тук.
Подкрепям предходния коментар, че интересът на детето следва да е водещ и ако може страните да се спогодят.

Успех!
vkirilova
Младши потребител
 
Мнения: 23
Регистриран на: 25 Окт 2007, 13:01


Назад към Семейни казуси


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 23 госта


cron