начало
Кадровиците не отстраниха от длъжност Константин Сулев, изслушаха прокурорите по делото срещу Нотариуса Кадровиците не отстраниха от длъжност Константин Сулев, изслушаха прокурорите по делото срещу Нотариуса

ЗОБВВПИ КОС - Късоцевно нарезно оръжие за ловни цели

Дискусии и казуси в областта на административното право и процес
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


ЗОБВВПИ КОС - Късоцевно нарезно оръжие за ловни цели

Мнениеот xaxaredbul » 17 Юни 2019, 15:07

Здравейте ,

Имам следния проблем:
След промените в закона вече е разрешено да се придобиват КНО за ловни цели ,но проблема ,е че от служба КОС твърдят ,че за да мога да придобия такова оръжие трябва да представя документ за издържан курс са безопасно боранете с огнестрелно оржие.
След като прочетох закона не открих подобен текст ,а едиствено два члена ,които можеби си противоречат.
За придобиване пише в чл. 76 чл. 77 и чл.81 ,а на чл. 77 можеби противоречи чл.58.

Аз имам издадено разрешително за съхранение , носене и употреба и не би трябвало да кандидатствам за такова отново. Едиствено кандидатствам за придобиване на КНО за ловни цели ,което не изисква въпростия курс. Освен това аз не съм представял въпросния документ при закопуване на гладкоцевно и налезно дългоцевно оръжие ,защо сега изведнъж да трябва.

Въпросът ми е имт ли право от КОС да изискват този документ?

Благодаря!
xaxaredbul
Нов потребител
 
Мнения: 2
Регистриран на: 17 Юни 2019, 14:50

Назад към Административно право


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 20 госта


cron