начало
Кадровиците не отстраниха от длъжност Константин Сулев, изслушаха прокурорите по делото срещу Нотариуса Кадровиците не отстраниха от длъжност Константин Сулев, изслушаха прокурорите по делото срещу Нотариуса

управител ЕС

Правила на форума
Ако искате да Ви помогнат, помогнете и Вие: Българската Коледа - http://www.bgkoleda.bg/ ; SOS Детски селища България - http://www.sosbg.org/ ; Спаси, дари на .... - http://www.save-darina.org/ ; И АЗ МОГА - http://www.icantoo.eu/ ; Единен дарителски номер - http://dmsbg.com/projects_list_actual.php ; Коледа 365 - http://koleda365.org/ ...


управител ЕС

Мнениеот veveve » 07 Юни 2019, 12:27

Моля , кажете как се постъпва , ако избраният Управител на ЕС си продаде жилището и иска да се освободи от тази длъжност? Става въпрос за етажна собственост в сграда за сезонно ползване , където е много трудно да се направи веднага събрание. Възможно ли е друг от управителния съвет да поеме функциите на временен Управител - да подписва, да плаща, да завежда дела , докато се свика събрание ? С пълномощно ли става ?
veveve
Нов потребител
 
Мнения: 4
Регистриран на: 22 Ное 2017, 08:38

Re: управител ЕС

Мнениеот budna_grazhdanka » 08 Юни 2019, 18:17

За съжаление единствено Общо Събрание може да освободи настоящ член на управителният съвет и да назначи нов - чл. 11, ал. 1, т. 2.
budna_grazhdanka
Нов потребител
 
Мнения: 3
Регистриран на: 04 Юни 2019, 20:36

Re: управител ЕС

Мнениеот tochotocho » 15 Дек 2019, 21:37

Неправилно. Избраният Управител може да упълномощи друго лице вкл. адвокат или физ.лице да го замества като ....... и т.н. Пълномощното е със срок до /очакваното общо събрание. / Че то Управителя, може да замине за 3 години и , какво ХАОС. Упълномощава и това е !
tochotocho
Потребител
 
Мнения: 476
Регистриран на: 16 Юни 2013, 22:34

Re: управител ЕС

Мнениеот tochotocho » 30 Дек 2019, 21:17

И като прочетеш предишния коментар за ОБЩО СЪБРАНИЕ, че било частна инициатива.! то и Управителя е функция на тази частна инициатива. Частна инициатива е да упълномощи някой да го замества! Поне писмено! И още по.добре нотариално. Макар,че Нотариуса заверява само подписите.
tochotocho
Потребител
 
Мнения: 476
Регистриран на: 16 Юни 2013, 22:34

Re: управител ЕС

Мнениеот kociboss » 28 Юни 2020, 22:40

Чл. 20. (Доп. - ДВ, бр. 57 от 2011 г.) Собственик или ползвател може да откаже да бъде член на управителния съвет (управител) или член на контролния съвет (контрольор) само в случаите на трайна фактическа невъзможност поради болест или дълготрайно отсъствие през съответната година, както и при предложение за повторен избор.

Не мисля, че е проблем да се откажете. Няма как да изпълнявате функциите ако отсъствате, за това законодателят е дал тази възможност.
Ако управлението е чрез УС (Управителен съвет), друг от членовете може да го замести. В случая вероятно се касае само за Управител (без УС).
Друг вариант е след като е сезонно ползване, управителя може да свика общо събрание, да уведоми всички по email и чрез залепяне на покана. На събранието, отлагате за 1 час, и тъй като липсват 33% отлагате за следващия ден и си провеждате САМ/САМА събранието и взимате решение за друг управител по ваш избор.

Управителя няма думата дали "иска или не иска" да е управител. Избирате си собственик и го правите управител и готово :) :) Няма нужда от пълномощни и т.н. За да избегнете оспорване, е хубаво поне още един собственик или упълномощен да присъства.
kociboss
Младши потребител
 
Мнения: 66
Регистриран на: 02 Окт 2017, 14:50
Местоположение: София


Назад към Етажна собственост


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 9 госта


cron