начало
Общината е осъдена да плати над 30 000 лева на адвокатка – счупила си крака до Съдебната палата Общината е осъдена да плати над 30 000 лева на адвокатка – счупила си крака до Съдебната палата

изгубен договор за покупко-продажба на мпс

Виртуална приемна - кажете това, което мислите, за това, което искате!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


изгубен договор за покупко-продажба на мпс

Мнениеот potrebitel923 » 09 Май 2019, 15:25

здравейте, продадох мпс при нотариус в София през 2015-та година, но се оказа че купувачът не я е прехвърлил в КАТ. Купувачът е от ромски произход и живее в село в северна България по спомен от договора, но не помня нито името на селото, нито на купувача.След година и половина получих снимка от камера за превишена скорост и взех договора в автомобила ми, който след това беше разбит и липсваха всички документи от него, заедно с този договор.Отидох при нотариуса с цел да изкарам дубликат на въпросният договор, но се оказа че го няма вписан в книгите със сделките, и ми каза че една от служителките и е изтрила стари данни от архива им на компютъра....и се оказах в задънена улица.Автомобила не се кара от 2015-та година и не се знае дори къде е, и се оказах в задънена улица.Какви законови мерки мога да предприема, за да отпиша колата от данъчната служба и от КАТ ?
potrebitel923
Нов потребител
 
Мнения: 5
Регистриран на: 09 Май 2019, 13:50

Re: изгубен договор за покупко-продажба на мпс

Мнениеот ivanov_p » 10 Май 2019, 18:58

Отивате в КАТ и казвате, че искате да отпишете автомобила си. Те ще ви кажат какво да направите - 2-3 изгубени часа и спите спокойно.
ivanov_p
Активен потребител
 
Мнения: 4329
Регистриран на: 26 Ное 2013, 19:53

Re: изгубен договор за покупко-продажба на мпс

Мнениеот potrebitel923 » 13 Май 2019, 08:29

здравейте, отидох в кат но искат голям и малък талон за отписване, както и номерата понеже по тяхна база данни е все още на мое име.
potrebitel923
Нов потребител
 
Мнения: 5
Регистриран на: 09 Май 2019, 13:50

Re: изгубен договор за покупко-продажба на мпс

Мнениеот vili_spasova » 13 Май 2019, 10:46

potrebitel923 написа:здравейте, продадох мпс при нотариус в София през 2015-та година, но се оказа че купувачът не я е прехвърлил в КАТ. Купувачът е от ромски произход и живее в село в северна България по спомен от договора, но не помня нито името на селото, нито на купувача.След година и половина получих снимка от камера за превишена скорост и взех договора в автомобила ми, който след това беше разбит и липсваха всички документи от него, заедно с този договор.Отидох при нотариуса с цел да изкарам дубликат на въпросният договор, но се оказа че го няма вписан в книгите със сделките, и ми каза че една от служителките и е изтрила стари данни от архива им на компютъра....и се оказах в задънена улица.Автомобила не се кара от 2015-та година и не се знае дори къде е, и се оказах в задънена улица.Какви законови мерки мога да предприема, за да отпиша колата от данъчната служба и от КАТ ?


Здравейте. Бихте ли споделили при кой нотариус продадохте автомобила? Дори и нещо в информацията да е изгубено, нотариусите са длъжни да съхраняват общия регистър, където са вписват всички удостоверявания и сделки, включително продажбите на МПС. Регистрите са в електронен и хартиен вид. Най-малкото могат да ви издадат удостоверение за продажбата. И още нещо - ако след продажбата се представил в данъчна служба копие от договора, за да отпишат автомобила, може би там съхраняват копие от договора. Опитайте.
Не си въобразявай!
vili_spasova
Потребител
 
Мнения: 912
Регистриран на: 05 Дек 2007, 16:16
Местоположение: София

Re: изгубен договор за покупко-продажба на мпс

Мнениеот potrebitel923 » 13 Май 2019, 12:50

Прехвърлен е при нотариус Мила Енева, докато беше в силвър център в жк.Люлин. Няколко пъти ходих да моля за съдействие, но без резултат.
potrebitel923
Нов потребител
 
Мнения: 5
Регистриран на: 09 Май 2019, 13:50

Re: изгубен договор за покупко-продажба на мпс

Мнениеот ivanov_p » 13 Май 2019, 18:42

potrebitel923 написа:здравейте, отидох в кат но искат голям и малък талон за отписване, както и номерата понеже по тяхна база данни е все още на мое име.


Връщаш се в КАТ и казваш, че колата я няма, барбар с малкия, големия и средния талон, плюс номерата и не знаеш къде я няма. Има ред от две стъпки с които я отписват, като ти дават два документа, от които единият е за общината.
ivanov_p
Активен потребител
 
Мнения: 4329
Регистриран на: 26 Ное 2013, 19:53


Назад към Общи дискусии


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 24 госта


cron