начало
Кадровиците не отстраниха от длъжност Константин Сулев, изслушаха прокурорите по делото срещу Нотариуса Кадровиците не отстраниха от длъжност Константин Сулев, изслушаха прокурорите по делото срещу Нотариуса

изгубен договор за покупко-продажба на мпс

Виртуална приемна - кажете това, което мислите, за това, което искате!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


изгубен договор за покупко-продажба на мпс

Мнениеот potrebitel923 » 09 Май 2019, 15:25

здравейте, продадох мпс при нотариус в София през 2015-та година, но се оказа че купувачът не я е прехвърлил в КАТ. Купувачът е от ромски произход и живее в село в северна България по спомен от договора, но не помня нито името на селото, нито на купувача.След година и половина получих снимка от камера за превишена скорост и взех договора в автомобила ми, който след това беше разбит и липсваха всички документи от него, заедно с този договор.Отидох при нотариуса с цел да изкарам дубликат на въпросният договор, но се оказа че го няма вписан в книгите със сделките, и ми каза че една от служителките и е изтрила стари данни от архива им на компютъра....и се оказах в задънена улица.Автомобила не се кара от 2015-та година и не се знае дори къде е, и се оказах в задънена улица.Какви законови мерки мога да предприема, за да отпиша колата от данъчната служба и от КАТ ?
potrebitel923
Нов потребител
 
Мнения: 5
Регистриран на: 09 Май 2019, 13:50

Re: изгубен договор за покупко-продажба на мпс

Мнениеот ivanov_p » 10 Май 2019, 18:58

Отивате в КАТ и казвате, че искате да отпишете автомобила си. Те ще ви кажат какво да направите - 2-3 изгубени часа и спите спокойно.
ivanov_p
Активен потребител
 
Мнения: 4326
Регистриран на: 26 Ное 2013, 19:53

Re: изгубен договор за покупко-продажба на мпс

Мнениеот potrebitel923 » 13 Май 2019, 08:29

здравейте, отидох в кат но искат голям и малък талон за отписване, както и номерата понеже по тяхна база данни е все още на мое име.
potrebitel923
Нов потребител
 
Мнения: 5
Регистриран на: 09 Май 2019, 13:50

Re: изгубен договор за покупко-продажба на мпс

Мнениеот vili_spasova » 13 Май 2019, 10:46

potrebitel923 написа:здравейте, продадох мпс при нотариус в София през 2015-та година, но се оказа че купувачът не я е прехвърлил в КАТ. Купувачът е от ромски произход и живее в село в северна България по спомен от договора, но не помня нито името на селото, нито на купувача.След година и половина получих снимка от камера за превишена скорост и взех договора в автомобила ми, който след това беше разбит и липсваха всички документи от него, заедно с този договор.Отидох при нотариуса с цел да изкарам дубликат на въпросният договор, но се оказа че го няма вписан в книгите със сделките, и ми каза че една от служителките и е изтрила стари данни от архива им на компютъра....и се оказах в задънена улица.Автомобила не се кара от 2015-та година и не се знае дори къде е, и се оказах в задънена улица.Какви законови мерки мога да предприема, за да отпиша колата от данъчната служба и от КАТ ?


Здравейте. Бихте ли споделили при кой нотариус продадохте автомобила? Дори и нещо в информацията да е изгубено, нотариусите са длъжни да съхраняват общия регистър, където са вписват всички удостоверявания и сделки, включително продажбите на МПС. Регистрите са в електронен и хартиен вид. Най-малкото могат да ви издадат удостоверение за продажбата. И още нещо - ако след продажбата се представил в данъчна служба копие от договора, за да отпишат автомобила, може би там съхраняват копие от договора. Опитайте.
Не си въобразявай!
vili_spasova
Потребител
 
Мнения: 912
Регистриран на: 05 Дек 2007, 16:16
Местоположение: София

Re: изгубен договор за покупко-продажба на мпс

Мнениеот potrebitel923 » 13 Май 2019, 12:50

Прехвърлен е при нотариус Мила Енева, докато беше в силвър център в жк.Люлин. Няколко пъти ходих да моля за съдействие, но без резултат.
potrebitel923
Нов потребител
 
Мнения: 5
Регистриран на: 09 Май 2019, 13:50

Re: изгубен договор за покупко-продажба на мпс

Мнениеот ivanov_p » 13 Май 2019, 18:42

potrebitel923 написа:здравейте, отидох в кат но искат голям и малък талон за отписване, както и номерата понеже по тяхна база данни е все още на мое име.


Връщаш се в КАТ и казваш, че колата я няма, барбар с малкия, големия и средния талон, плюс номерата и не знаеш къде я няма. Има ред от две стъпки с които я отписват, като ти дават два документа, от които единият е за общината.
ivanov_p
Активен потребител
 
Мнения: 4326
Регистриран на: 26 Ное 2013, 19:53


Назад към Общи дискусии


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 18 госта


cron