начало
Общината е осъдена да плати над 30 000 лева на адвокатка – счупила си крака до Съдебната палата Общината е осъдена да плати над 30 000 лева на адвокатка – счупила си крака до Съдебната палата

Имотен казус между наследници

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


Имотен казус между наследници

Мнениеот svetlla » 18 Апр 2019, 13:36

Здравейте, съпруга ми почина преди 3 години . Имаме един син. Има и предишен брак, от който има две деца. Живеем в апартамент придобит по време на брака ни. Децата от първия брак заведоха дело срещу нас, да искат часта си от баща си от нашия апартамент и наем за тези 3 години. Моят син също има ли право на часта от баща си от тяхното жилище? И къде може да се провери това? Благодаря
svetlla
Нов потребител
 
Мнения: 7
Регистриран на: 05 Мар 2013, 19:28

Re: Имотен казус между наследници

Мнениеот kalahan2008 » 18 Апр 2019, 14:05

Говорите за "тяхно жилище", т.е. на двете деца на съпруга Ви от първия брак, но не уточнявате дали са го получили по наследство от него или на друго основание. Ако те са го придобили по наследство от баща си /Вашият бивш съпруг/, значи и Вие, и синът Ви също имате идеална част от това "тяхно жилище", която сте придобили по наследство.
Трябва адвокат да Ви консултира на базата на документите, с които разполагате за това "тяхно жилище".
Адвокат: (INFJ)
https://www.16personalities.com/infj-personality
kalahan2008
Активен потребител
 
Мнения: 4170
Регистриран на: 12 Фев 2008, 10:53

Re: Имотен казус между наследници

Мнениеот ykovachev » 18 Апр 2019, 14:12

Колегата е прав. Въпросите Ви не са за форум. Твърде много неясни обстоятелства има. Освен това, казвате "заведоха дело". Ако тече срок за отговор на исковата молба, не се бавете и с нея максимално бързо при адвокат. Пропуснете ли срока, ще берете ядове.
Голям кеф е да млъкнеш, след като установиш, че не можеш да убедиш неубеждаемите.
ykovachev
Активен потребител
 
Мнения: 2061
Регистриран на: 27 Сеп 2005, 12:27

Re: Имотен казус между наследници

Мнениеот propensity » 18 Апр 2019, 18:58

Под "тяхното жилище" може би имате предвид това, което се полага по наследство на всичките деца общо?
Това трябва да се изясни както ви е посочено отгоре.
Освен това апатамент "придобит по време на брака ни" - но как? По възмезден начин ли, дарение, наследство?
Ако е по възмезден начин и в режим на СИО, вие сте собственик на 1/2 от имота както и наследник.
Според закона вие наследявате и равна част на всяко от децата на починалия. Ако общо има три деца, то вие четеримата делите по еднако 50% от апартамента или по 12.5% измежу всички ви.
Заедно с вашата собственост и запазена идеална част и тази на вашия син притежавате общо 75% от имота (ако децата от първия брак на починалия ви съпруг са 2).

Най-добре да е постигните договорка и да им платите 25% от цената на имота за да ви прехвърлят собствеността. Има варианти и съдът да ви го възложи. Но без адвокат няма да се размините.

Нещо друго. Наем може да се търси само от деня, от който такава претенция ви е предявена (обикновено с нотариална покана или исковата молба, ако делото е почнало).
propensity
Потребител
 
Мнения: 448
Регистриран на: 04 Сеп 2018, 00:00
Местоположение: Аркутянски РС


Назад към Семейни казуси


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 15 госта


cron