начало

МВР напомня: Заявление за нова лична карта се подава във всяко управление МВР напомня: Заявление за нова лична карта се подава във всяко управление

Питане относно изместване на шахта

Виртуална приемна - кажете това, което мислите, за това, което искате!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


Питане относно изместване на шахта

Мнениеот estario » 10 Апр 2019, 21:17

Здравейте,
Купихме си скоро вила в едно село до Дупница. Тази пролет установихме, че шахтата за водомера е пълна с вода. След направен обстоен оглед ни направи впечатление, че водата се стича по склона. Освен това имаше следи, че е копано на горната улица.
ВИК дойдоха на оглед и потвърдиха, че има теч най-вероятно от отклонението. Друг проблем е, че шахтата според тях не е на правилното място. Тръбата идва от съседния имот, а не от улицата. Самата шахта е на 2 метра от дворната, но не и от уличната регулационна линия. В шахтата е разположен пломбиран водомер.
Изображение
Ето я и схемата на двора и пътя на тръбата.
Изображение
Това е мястото на ремонта.
Изображение
Аз имам желание да инвестирам в нова водомерна шахта и полипропиленова тръба от нея до къщата. В момента тръбата е стара метална тръба, от която се люпи ръжда на люспи. Съответно ще покрия разхода.
Проблемът ми е, че ВИК иска аз да платя разкопаването на улицата и пускането на тръба от главната до новата шахта. Аргументът им е, че в момента шахтата ми е незаконна. Какво са правата ми? Малко ми е тъпо да им плащам, при условие, че има авария и ми заливат имота, а освен това е тяхно задължение да ми доставят вода, щом старата тръба не върши работа.
estario
Нов потребител
 
Мнения: 8
Регистриран на: 21 Дек 2013, 18:14

Назад към Общи дискусии


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 2 госта


cron