начало

Втората инстанция намали присъдата на Иванчева от 20 на 8 години затвор Втората инстанция намали присъдата на Иванчева от 20 на 8 години затвор

Ревността като смекчаващо обстоятелство

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


Ревността като смекчаващо обстоятелство

Мнениеот sylviapetkova » 07 Мар 2019, 11:30

Здравейте.
Сред НПО-тата, занимаващи се със защита правата на човека (вкл. и при домашно насилие), битува схващането, че в съдебната практика при извършването на престъпление от ревност, тя се смята за смекчаващо вината обстоятелство. Срещнах отделни теоретични постановки в този смисъл, но не открих такава съдебна практика. Някой да се е срещал с такава?
sylviapetkova
Младши потребител
 
Мнения: 31
Регистриран на: 15 Фев 2019, 13:55

Re: Ревността като смекчаващо обстоятелство

Мнениеот first_order » 07 Мар 2019, 15:25

Само когато ревността е следствие на обективни обстоятелства които по експертен път могат да изведът възникване на ревностов механизъм- например мъж/жена които са загубили способност за възпроизвеждане или оък тежка травма, която да води до някаква степен (висока) на инвалидност. В тези случаи се назначава комплексна сппе за изясняване
first_order
Младши потребител
 
Мнения: 38
Регистриран на: 10 Яну 2018, 15:10


Назад към Наказателно право


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта


cron