начало

Лилана излиза от ареста Лилана излиза от ареста

Имущество на ООД без идентификатор

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


Имущество на ООД без идентификатор

Мнениеот klod19 » 28 Фев 2019, 16:10

Здравейте.Казусът е следния: "А"ООД - длъжник притежава малък имот без идентификатор.Имота се владее от друга фирма,доскоро наемател на "А" и на практика след 10 години ще се сдобие с НАкт."А" оод няма друго имущество и скоро ще е в ликвидация."А" нямат интерес да заснемат имота и да си извадят НА(имота е бил част от голям обект собственост на "А"оод с акт за частна държавна собственост като големия обект е продаден).Въпросът ми е може ли да се заведе иск за да се докаже,че имота е тяхна собственост,за да може да се насочи изпълнението към него?Мненията на адвокатите до които се допитах е ,че няма как да се насочи изпълнение срещу имот без идентификатор?
klod19
Нов потребител
 
Мнения: 2
Регистриран на: 28 Фев 2019, 15:47

Re: Имущество на ООД без идентификатор

Мнениеот miko_pk » 28 Фев 2019, 16:53

Няма имот, без номерация по план, независимо по кой план и от коя година. Това, че в кадастралната карта не му е даден номер не го прави негоден обект на принудително изпълнение. Следва да се възбрани и опише от ЧСИ, което реално е трудната част /как да накараш един милионер да работи/.
Това с владението от наемателя и придобиването по давност, не искам да го коментирам изобщо.
miko_pk
Потребител
 
Мнения: 211
Регистриран на: 20 Сеп 2010, 19:20

Re: Имущество на ООД без идентификатор

Мнениеот ivanov_p » 01 Мар 2019, 08:51

Има и нарочен иск с който може да защитите интересите на длъжника, а чрез това и своите. Малко е тегав, но върши работа.
ivanov_p
Активен потребител
 
Мнения: 3367
Регистриран на: 26 Ное 2013, 19:53

Re: Имущество на ООД без идентификатор

Мнениеот klod19 » 04 Мар 2019, 10:37

ivanov_p написа:Има и нарочен иск с който може да защитите интересите на длъжника, а чрез това и своите. Малко е тегав, но върши работа.
Може ли да ми кажете по кой член се води този иск?Благодаря!
klod19
Нов потребител
 
Мнения: 2
Регистриран на: 28 Фев 2019, 15:47


Назад към Търговско право


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 6 госта


cron