начало

Ситуацията с COVID-19 в съдебната система се усложнява, все повече магистрати се заразяват Ситуацията с COVID-19 в съдебната система се усложнява, все повече магистрати се заразяват

Прикриване на номера на автомобил с фолио

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


Прикриване на номера на автомобил с фолио

Мнениеот mr_ivanov » 10 Фев 2019, 22:45

Здравейте, бях залепил едно невидимо фолио преди няколко години което уж пази от камери през ноща. То не се забелязва, но изглежда се вижда на мобилните камери на полицейските коли. И внезапно за 2 седмици 2 пъти ме спряха казаха че ще ме спират от движение и тн. Това се случва в София. Четох за закона пише че глобата е 50 лв. но да не би да има нов закон ? Доста ме наплашиха да не би да лъжат ? Искаха да ме спират от движение за 6 месеца да свалят номерата. Разминах се някак си мисля че може да се досетите как. После втория път ме спряха и пак казаха че ще ме спрат от движение, ще ми вземат книжката, единия влезе обади се по радиото каза взел съм мерки и ми върна документите. Бях шокиран, първо от заплахите а после че ми върна документите, но не знам дали не е направил нещо. Нямам акт или фиш.
Не знам как но опитам да го махна че много ме притесняват тия за едно скапано фолио.
Въпроса ми е има ли нов закон, могат ли да ме спрат от движение или да ми вземат книжката ? До колко е сериозно това нарушение ? На едно място сега видях пишеше глоба 500 лв. вече не знам кое е вярно, но съм доста притеснен. Някой ако знае актуална информация ще съм му благодарен да ми каже.
mr_ivanov
Нов потребител
 
Мнения: 1
Регистриран на: 10 Фев 2019, 22:37

Re: Прикриване на номера на автомобил с фолио

Мнениеот doudoned » 14 Фев 2019, 18:47

От 1.01.19 г. наказанието е глоба 500 лв. ако МПС е управлявано по пътна мрежа, за която се изисква електронна винетка и 50 лв. в града или извън платената пътна мрежа. Отделно се налага принудителна административна мярка - спиране на МПС от движение за срок 6 мес., като рег.табели се свалят на място и се отнема свидетелството за регистрация на МПС. Отделно от това се носи и наказателна отговорност по реда на НК, за което от пътна полиция уведомяват прокурора, който може да образува досъдебно производство.
doudoned
Младши потребител
 
Мнения: 32
Регистриран на: 21 Сеп 2001, 10:04

Re: Прикриване на номера на автомобил с фолио

Мнениеот georgiev_sfbg » 13 Юни 2019, 15:24

doudoned написа:...Отделно от това се носи и наказателна отговорност по реда на НК, за което от пътна полиция уведомяват прокурора, който може да образува досъдебно производство.

По кой текст от НК?
ЗСВ-Съдиите, съдебните заседатели, прокурорите и следователите нямат право да изразяват предварително становище по възложените им дела, както и становище по дела,които не са им възложени. Съдия, прокурор и следовател няма право да дава правни консултации.
georgiev_sfbg
Активен потребител
 
Мнения: 1147
Регистриран на: 13 Окт 2009, 07:26


Назад към Наказателно право


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 5 госта


cron