начало
Кадровиците не отстраниха от длъжност Константин Сулев, изслушаха прокурорите по делото срещу Нотариуса Кадровиците не отстраниха от длъжност Константин Сулев, изслушаха прокурорите по делото срещу Нотариуса

Сложена скоба извън зелена зона

Дискусии и казуси в областта на административното право и процес
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


Сложена скоба извън зелена зона

Мнениеот avok01 » 01 Фев 2019, 18:32

Здравейте,

Имам следния казус. Колата беше паркирана в зона забранена за спиране със знак, биха могли да я вдигнат със паяк предполагам, макар че беше в дъното на улица без изход и не пречи на движението по абсолютно никакъв начин. Редовно от месеци я паркирам там.

Вчера обаче я заварих със скоба. Взеха ми 33лв да я свалят и ми казаха, че някак си да, то не било зелена зона. но в било в областта на зелената зона?! За първи път чувам такова нещо. Попитах ги дали ако бях пуснал СМС щеше да мога спокойно да си стоя зад знак забранено спирането? Те не можаха нищо смислено да кажат освен че по добре те да били със скобата, отколкото паяка. Закачам снимката за да видите знаците. Правят си каквото искат.

Бих искал да разбера дали съм глобен законно и искам да наема адвокат да обжалва глобата. Моля, пишете ми с предложения.

Знаците - Изображение
avok01
Младши потребител
 
Мнения: 41
Регистриран на: 13 Яну 2011, 17:10

Re: Сложена скоба извън зелена зона

Мнениеот TheOldMan » 02 Фев 2019, 02:24

Добре де... отивате в съда и обжалвате глобата от 35 лева. Губите време на съда и на служителите със зелените жилетки. Те ей тъй, от яд сигнализират полицията, и тя ви налага 150 лева глоба за паркиране под забраняващ знак.
За да ви наложат глобата за паркиране под знака не е необходимо колата да ви е била вдигната. Достатъчни са снимките на служителите и техните свидетелски показания.
А съдията... ако стигнете в съдебна зала и съдията види тази снимка ... дали ще е щастлива да ви слуша как се оправдавате и искате да ви бъде отменена глобата, при условие че очевадно нямате никакво намерение да спазвате законите в тази държава и демонстративно сте паркирали колата под забраняващ знак?

На кратко - де юре сте прав, де факто ще отнесете плувката.
Аз не съм юрист. Ползвайте съветите ми на своя отговорност!
TheOldMan
Активен потребител
 
Мнения: 1646
Регистриран на: 08 Май 2008, 15:19

Re: Сложена скоба извън зелена зона

Мнениеот avok01 » 02 Фев 2019, 19:59

Благодаря ви за професионалното мнение. Разсъждения достойни за високо морален служител на градска мобилност, както и за всеки рекетьор на нелегални емигранти. Браво! Моето мнение е, че ще ви бъде по-полезно да отделите време и да учите право, вместо да тролите във форум за юристи.

Като се замисля сега, знака забранено спиране не действа ли до следващото кръстовище? Което, на снимката се вижда, е преди моята кола? От 2 години живея на този адрес, но това място не спирам само аз, винаги е имало и доста други паркирани коли наоколо, но само до кръстовището. До сега никой не са вдигнали и доколкото ми е известно и скоби не са слагани.
avok01
Младши потребител
 
Мнения: 41
Регистриран на: 13 Яну 2011, 17:10

Re: Сложена скоба извън зелена зона

Мнениеот boxko » 04 Фев 2019, 10:54

TheOldMan написа:На кратко - де юре сте прав, де факто ще отнесете плувката.


Де юре е прав, де факто - пак си е прав. Ще отнесе едно решение в негова полза. Това, че е спрял нерегламентирано въобще няма да се разглежда в производството. Ще се разглежда само и единствено основанието за поставяне на скобата.
Тоя форум е страхотен...
boxko
Потребител
 
Мнения: 151
Регистриран на: 01 Авг 2010, 14:54

Re: Сложена скоба извън зелена зона

Мнениеот doondie » 26 Фев 2019, 16:10

Като гледам състоянието на пътя, би трябвало Общината да плаща на гражданите, които паркират там.

Относно безумната скоба - като знаят толкова, да са викнали Пътна полиция да те глоби. Действително се вижда T-образно кръстовище точно преди участъка, на който си паркирал, така че ограничението преди него следва да отпада. Аз не разбирам каква нужда им изобщо в тази улица да е забранено паркирането на първо място.

Глобата за мен е неоснователна. Надявам се, че си наел адвокат, за да му платят те хонорара. Белким спрат да рекетират. „Зона, не зона, ще му сложим скоба и ще му затворим устата с „По-добре ние, отколкото те.”” Вероятно това им е схемата.

Между другото, знакът вляво какъв точно се явява?
'The best way to predict the future is to invent it!'
Аватар
doondie
Потребител
 
Мнения: 529
Регистриран на: 29 Юли 2017, 17:29
Местоположение: Плевен

Re: Сложена скоба извън зелена зона

Мнениеот avok01 » 26 Фев 2019, 16:37

Знакът вляво е забранено спирането. Има смисъл за участъка преди кръстовището, защото там ако някой спре ще препречи движението.

Но там, където аз съм паркирал не само че не преча, но и няма никакъв действащ знак. Не е и зелена зона. Аз пуснах жалба тук: https://www.sofiatraffic.bg/bg/complaint/Доколко ми е известно ако не я удовлетворят са длъжни да я изпратят към административен съд. Ако не, аз ще наема адвокат да я придвижи след като получа отговор от тях.

Улицата не искам да я коментирам. Ще трябва да изпратя отделно жалба за това към общината за да я оправят. Мисля, че имаше едно приложение с което става лесно.
avok01
Младши потребител
 
Мнения: 41
Регистриран на: 13 Яну 2011, 17:10


Назад към Административно право


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 13 госта


cron