начало
Общината е осъдена да плати над 30 000 лева на адвокатка – счупила си крака до Съдебната палата Общината е осъдена да плати над 30 000 лева на адвокатка – счупила си крака до Съдебната палата

Полицай ми се кара за подаден сигнал

Виртуална приемна - кажете това, което мислите, за това, което искате!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


Полицай ми се кара за подаден сигнал

Мнениеот schwarzwolf » 28 Мар 2018, 23:31

Днес се прибирам от работа и отсрещната къща изкарали уредба и надули музиката. При затворени прозорци и пусната духалка за отопление си ги чувах съвсем отчетливо.
Обадих се на 112 и от там ми казаха, че полицията ще вземе отношение. След половин час ми звъни дежурния районен и пита дали още има силна музика. Казах му, че не са спирали музката въобще. Той каза, че като минела патрулката щели да я спрат.
Обаче така и не видях патрулка, така и не спря музиката 1-2 часа след това. После пък като се стъмни се преместиха вътре и пак надуха мизките като вече се чуваше само много дразнещо басово думнтене при мен. И това пак при затворени прозорци и пусната духалка.

След 22 часа пак звъннах на 112 и след 10 минути ми звънна дежурния ядосан и ми се кара на висок тон, че имали по сериозна работа и, че само аз съм звънял... И че, екипът бил ходил вече на адреса и нямало шум, било тихо, а аз дори номер на къщата не съм им дал. Дори ми рецитира имената като че ли в опит да ме сплаши нещо? Също каза, че мога да подам жалба като толкова много ми пречели и да стана свидетел, като пак си мисля, че може би го каза за да ме накра да не се обаждам повече. При първото ми обаждане изобщо не видях полиция да идва и музиката не спря както казах по-горе. Но, както и да е, нещо обичайно.

Този път видях, че дойдоха и влязоха в обекта и музиката спря вече наистина, за което съм им благодарен.

Въпросът ми е, аз нарушил ли съм някакъв закон като подавам сигнал за реално нарушение което се извършва в продължение на часове? И от полицията имат ли право да ми се карат, че съм се обадил защото някой вдига врява и ми нарушава спокойствието и имат ли право да умаловажават сигнали за подобни нарушения? И последно, в такава ситуация какво мога да предприема за да си защитавам правата?

Очаквам вашите мнения, балгодаря.
schwarzwolf
Младши потребител
 
Мнения: 10
Регистриран на: 02 Окт 2010, 17:35

Re: Полицай ми се кара за подаден сигнал

Мнениеот ivanov_p » 29 Мар 2018, 08:49

Пускаш смело, попаднал си на катил, нормално полицията действа сериозни при тези сигнали. Искаш и да направят протокол, който да изпратят в общината за да бъде наложена глоба.
ivanov_p
Активен потребител
 
Мнения: 4329
Регистриран на: 26 Ное 2013, 19:53

Re: Полицай ми се кара за подаден сигнал

Мнениеот 11111111111 » 29 Мар 2018, 12:21

Не заблуждавайте човека. Полицията си прави, каквото си иска - ако реши да не се занимае с подобен случай, не можете да я накарате. Общината - още по-малко се занимава. Говорим примерно за лаене на куче, което е същото като пускане на музика, но при кучето е ежедневно.
Имаме огромни папки само с такива неща, въртени между "институциите" от години. Схемата е една - полицията мотае сигнала максимално, много повече от 1-2 месеца, и ако най-накря го "приключи", не намира нищо и го препраща до СРП, откъдето естествено отговарят, че няма престъпление. Всичко приключва и абсолютно нищо не можете да направите в условията на демокрация. Подобни превъртания полиция-СРП имам, колкото искате. За неотзоваване на тел. 112 - също! И да сменят министър на МВР - същото е - все е ГЕРБ и ония патриотични мошеници, от които нищо не може да очаквате.
Последна промяна 11111111111 на 30 Мар 2018, 09:23, променена общо 1 път
11111111111
Младши потребител
 
Мнения: 56
Регистриран на: 30 Апр 2016, 12:13

Re: Полицай ми се кара за подаден сигнал

Мнениеот schwarzwolf » 29 Мар 2018, 14:00

Значи, аз отдавна си го мисля но, все повече се убеждавам, че това е единственото правилно решение на проблемите ми. Да хващам гората значи, препоръвам го и на вас. Не ми трябва държава, не искам никой от нищо да ме пази вече но и да не ми пречат да се пазя. Искам една колиба в дълбоката гора и никой да не виждам и никой да не ме вижда.
schwarzwolf
Младши потребител
 
Мнения: 10
Регистриран на: 02 Окт 2010, 17:35

Re: Полицай ми се кара за подаден сигнал

Мнениеот gridiron » 29 Мар 2018, 23:54

Има го и това Джурния милиционер праща домоуправителя на блока да види каква е ситуацията и от разказа преценява дали милиционерите да отидат на адреса[
gridiron
Потребител
 
Мнения: 290
Регистриран на: 10 Ное 2013, 21:28

Re: Полицай ми се кара за подаден сигнал

Мнениеот schwarzwolf » 30 Мар 2018, 07:37

Да пращат каквото искат, мен не ме интересува какво пращат но, работата им е да изпълняват закона. А закона казва, че аз имам право на спокойствие. Но, за тях това явно са глупости. На хората тука вече толкова са им закърнели чувствата за ред, дисциплина, справедливост, да не говорим за още по висшите човешки ценности...

От две години съседски климатици ме тероризират дененощно със изключително отвратителни вирбации, все едно ти пилят зъб с голямата машинка на зъболекаря и цялата ти глава вибрира от това. Община, полиция, всички вдигат ръце, отделно от това през ден два все някой надува музики, прибирам се и слушам само думканици на басове от 18 до 20-22 часа в най добрия случай. Някога като стане 21 часа усилват още повече музиката та чак до 00ч. Събуждат ме през два етажа със купони, крясъци и музки в 3 часа сутринта, от сън ме събуждат, имате ли представа колко силен трябва да е шума зада ме събуди от сън?
Ако не са съседите, ще е квартално заведени, ако нее квартално заведени ще е бякой ром от отсрещния квартал и като изкарат уредбите на баира, целии два квартала кънтят с откровенно извратени звуци, за което има масова жалба в общината и все още този рпоблем пребъдва.

Ама добре, разбиха хизбите на блока, откраднаха ми 4 гуми с 4 лети джанти, медна пръскачка и кой знае още кво... полицията пак нищо не помогна. Е за кво са ми тогава, като немогат да вършат задълженяита си да ги разпусант да се орпавяме както можем, щото само пречат вече. Тука абсолютно всеки ден гледам как патрулите подминават ОЧЕИЗВАДНИ НАРУШЕНИЯ на пътя, дори такива които се извършват под носвете им в тяхно присъствие. Лично аз ходих веднъж до патрул, поздравих полицая и му сигнализирах в очите за нарушение една пресечка по надолу, той ме гледа като изтрещял, обърнаха колата и заминаха на майанта си.

Апартамента си смених за да мога да имам спокойствие, обаче и това не помага, никъде човек неможе да има спокойствие вече и като гледам няма и право да има спокойствие, избива ме на ярост вече, унищожава ми психиката и здравето. Не знам какъв изродски ........... тябва да си за да не ти прави впечатление всичко това и да можеш да го толерираш духом.
schwarzwolf
Младши потребител
 
Мнения: 10
Регистриран на: 02 Окт 2010, 17:35

Re: Полицай ми се кара за подаден сигнал

Мнениеот gridiron » 30 Мар 2018, 12:08

С тези наши три власти(законодателна ,изпълнителна, съдебна) продължаваме да сме 16-та република на Руснаците .Изхода е да се живее с" вълците по вълчи"
gridiron
Потребител
 
Мнения: 290
Регистриран на: 10 Ное 2013, 21:28

Re: Полицай ми се кара за подаден сигнал

Мнениеот 11111111111 » 30 Мар 2018, 13:51

Не, това е западният модел, това е да си 26-та република на ЕС. Подобни проблеми не са решени и в западните страни, а само в цивилизованите, които са извън ЕС. В Русия обаче поне хората имат повече права от кучетата!
11111111111
Младши потребител
 
Мнения: 56
Регистриран на: 30 Апр 2016, 12:13

Re: Полицай ми се кара за подаден сигнал

Мнениеот gridiron » 30 Мар 2018, 14:35

Донякъде сте прави Аз сега се сещам за някои добри неща за техния народ
При тях го няма този мутренски инструмент, "допускане на решението до касацинно обжалване"
Другото е че не си обвързана с нотариус .Който не иска да плаща за нотариус, имая тази възможност

Кажете и вашите примери
gridiron
Потребител
 
Мнения: 290
Регистриран на: 10 Ное 2013, 21:28

Re: Полицай ми се кара за подаден сигнал

Мнениеот neromare » 06 Яну 2019, 00:51

11111111111 написа:Не, това е западният модел, това е да си 26-та република на ЕС. Подобни проблеми не са решени и в западните страни, а само в цивилизованите, които са извън ЕС. В Русия обаче поне хората имат повече права от кучетата!


В Русия нямаш никакви права. Обикновено хората, които твърдят, че в Русия имаш много права, и че в Русия е много хубаво — никога не са стъпвали в Русия. Русия е една мазна кочина, а там ДПС (това е техния КАТ) е по-корумпиран и от камбоджански сутеньор.

Колкото до 112, никога не съм получавал такава реакция. Разговорите до 112 се записват и полицията това го знае и много рядко ще си позволяват да не се отзоват на сигнал, или да ти говорят по този начин. Пускал съм сигнали и са идвали буквално за секунди. Имаше един наркос, който се въргаляше по асфалта и танцуваше по средата на магистралата, дойдоха за 5 минути. И за музика съм ги викал, дойдоха и ги насраха!

Този, който ти е пуснал заплахата, ако ти се занимава, може и да му напомниш кой за кого работи.
neromare
 


Назад към Общи дискусии


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 17 госта


cron