начало

Прокурорската колегия не хареса единствения кандидат за шеф на СРП Прокурорската колегия не хареса единствения кандидат за шеф на СРП

Кой правен институт имаме при погасяване на дълг от

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


Кой правен институт имаме при погасяване на дълг от

Мнениеот pitasht » 05 Дек 2018, 19:49

Здравейте питането ми е кой е правният институт ако търговец, отпускаш бърз кредит погаси дълга ми към друга фирма за бързи кредити и после си търси парите от мен и едновременно ми отпусне по-голяма сума, като в новия кредит запише общата сума като отпусната?
pitasht
Активен потребител
 
Мнения: 1280
Регистриран на: 19 Май 2006, 09:18

Re: Кой правен институт имаме при погасяване на дълг от

Мнениеот kalahan2008 » 13 Дек 2018, 12:44

ЗЗД:
Чл. 73. Задължението може да бъде изпълнено от трето лице дори против волята на кредитора, освен ако той има интерес то да бъде изпълнено лично от длъжника.
Чл. 74. Този, който е изпълнил едно чуждо задължение, като е имал правен интерес да стори това, встъпва в правата на кредитора.
Чл. 107. Задължението се подновява, когато се замени с друго по съглашение с кредитора. В такъв случай обезпеченията на старото задължение се запазват за новото, ако лицата, които са ги дали, се съгласят за това.
Ползването на адвокат не е задължително, но е препоръчително.
kalahan2008
Активен потребител
 
Мнения: 3477
Регистриран на: 12 Фев 2008, 10:53


Назад към Търговско право


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 4 госта


cron